اسماعیل حشمتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، درباره معرفی فرهادی به عنوان وزیر علوم پیشنهادی اظهار داشت: دولت و مجلس نباید نگاه تبادلی نسبت به یکدیگر پیدا کنند چرا که وزیر به واسطه قانون انتخاب می شود و احترام به قانون جزو اولویتها است.
وی افزود: یکی از شاخصه های مهم در اعتماد به وزیر علوم عدم فعالیت وی در فتنه است که نمایندگان موظف هستند این مسئله را مورد توجه قرار دهند.
دبیر شورای تبیین مواضع دانشگاههای تهران با بیان اینکه فرهادی به لحاظ مدیریتی سابقه خوبی دارد، تصریح کرد: قیاس انقلاب اسلامی که کار گفتمان غرب و شرق است و نگاه جدیدی به دنیا دارد با دوران ستم شاهی صحیح نیست اما این مسئله یکی از مواردی بوده که در سخنان فرهادی دیده شده است و مجلس باید با تأمل بیشتری به این موضوع بپردازد.
حشمتی ابراز داشت: یکی از شاخصه های وزیر علوم بصیرت و تعمیق نگاه سیاسی است چرا که وی در رأس وزارتخانهای قرار میگیرد که نخبگان در زیر مجموعه آن قرار دارند.
وی ادامه داد: اعتراض فرهادی به کسانی که در فتنه 88 بازداشت شده اند بسیار مهم است چرا که فتنه به عنوان چالش امنیتی در همه کشورها مطرح میشود.
دبیر شورای تبیین مواضع دانشگاههای تهران اظهار داشت: در خبری منتشر شده بود که اگر میرحسین موسوی در انتخابات رای می آورد فرهادی را به عنوان وزیر علوم معرفی می کرد که این نکته قابل تأمل است.
حشمتی افزود: فرهادی برنامه کلی برای تصدی وزیر علوم ارائه داده است که در آن فرمایشات مقام معظم انقلاب و چشم انداز 1404 را به عنوان پارامتر مطرح کرده است.
وی اضافه کرد: همچنین فرهادی هدفهای همچون ارتقاع رشد علمی، رساندن ایران به رتبه 500 دانشگاه برتر جهان و اقتصاد مبتنی بر دانش را در برنامه هایش ارائه داده که مثبت است.
دبیر شورای تبیین مواضع دانشگاههای تهران تصریح کرد: فرهادی باید نسبت به جریان فتنه موضع مشخصی داشته باشد و همچنین باید نسبت به اعتراض به بازداشتیهای فتنه و مقایسه جمهوری اسلامی با دوران رژیم پهلوی عذرخواهی کند و اگر این کار را انجام دهد مجلس می تواند با تأمل بیشتری درباره تصدی وی بر وزارت علوم تصمیم بگیرد.
حشمتی با تأکید بر اینکه متأسفانه نگاه تقابلی در معرفی وزیر علوم وجود دارد گفت: اگر فرهادی رای نیاورد دولت نباید به معرفی افراد مشابه های گزینه های قبلی اصرار کند.
وی ابراز داشت: برخی می خواهند با سوءاستفاده سیاسی از انتخاب وزیر علوم وانمود کنند که مجلس در تقابل با دولت قرار دارد تا بتوانند برای انتخابات سال آینده رویکرد مجلس را زیر سوال ببرند.
دبیر شورای تبیین مواضع دانشگاههای تهران خاطرنشان کرد: تقابل مجلس با دولت دروغ است چرا که تا کنون هر گزینه ای برای تصدی وزارت علوم معرفی شده مشابه گزینه های قبلی مشکل دار بوده است.