به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، هاشمی در نشست خبری روز دانشجو که امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد ضمن تبریک به مناسبت روز دانشجو گفت: این روز جایگاه رفیعی در تاریخ کشور ما دارد ما امسال برای برنامه ریزی در برگزاری مراسم ملی 16 آذر به این توافق رسیدیم که این مراسم با حضور رئیس جمهور در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تهران برگزار شود که با توجه به امکانات خوب این دانشگاه قرار شد این مجموعه امسال میزبان رئیس جمهور باشد.
وی روز دانشجو را متعلق به تمامی اقشار دانشجویان دانست و افزود: دانشجویان ما در همه حوزه ها فعال هستند و همواره گروه های علمی از ما مطالبه داشتند که بتوانند با رئیس جمهور و مقام معظم رهبری گفتگو داشته باشند همچنین گروه های مختلف فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها فعال هستند که نقش مهمی در فضای علمی و فرهنگی دانشگاه ایفا می کنند و کانون های فرهنگی هنری خیریه اقسام فعالیت های متنوعی را برگزار می کنند و همیشه خواستار صحبت و گفتگو با مسئولان بودند.
هاشمی به نقش اساسی تشکل ها در فعالیت سیاسی تاکید کرد و گفت: البته تشکل ها همواره نقش اساسی در دانشگاه داشته اند و نمایندگان این تشکل ها هم همیشه مورد احترام ما بودند و توانستند در فرصت های مقتضی سخنان و مطالبات خود را به گوش مسئولان برسانند اما دانشجویان مسائلی در حوزه های صنفی دارند. مجموعه این نخبگان رنگین کمانی از حضور دانشجویان را در روز دانشجو تشکیل می دهد که بتوانند مسائل خود را مطرح کنند.
وی افزود: درجلسه فردا شاهد حضور گروه های مختلف دانشجویی هستیم و هم حضار و هم نمایندگان دانشجویان از طیف ها و گروه های مختلفی هستند که می توانند مطالب خود را به سمع ریاست جمهوری برسانند و نصایح و دیدگاه های ایشان را بشنوند.
معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: برنامه 16 آذر امسال جامعیت ویژه ای دارد امیدوارم این آئین نقطه عطفی در توسعه فعالیت های دانشجویی باشد. ما طبق فرمایش مقام معظم رهبری معتقد به سیاست زدگی در دانشگاه ها نیستیم و باید فعالیت سیاسی در کنار فعالیت علمی وجود داشته باشد و امکان حضور همه افراد از اصناف و اقشار مختلف دانشگاه در چنین مراسم بزرگی وجود داشته باشد.
وی افزود: امیدواریم با مشارکت دانشجویان برنامه فردا برنامه ارزشمندی شود و سال های آینده با برنامه ریزی های قبلی بتوانیم میزبانی رئیس جمهور را در دانشگاه های استان های دیگر نیز داشته باشیم.
هاشمی در خصوص بودجه فرهنگی وزارت علوم گفت: بودجه های فرهنگی در وزارت علوم در دو بخش ستاد و دانشگاه ها که بخش عمده آن در دانشگاه ها تعیین می شود بودجه ما در سال 93 نسبت به 92 خوشبختانه رشد خوبی داشته است امیدواریم که برای سال آینده ارقام بهتری را داشته باشیم ولی با توجه به وضع موجود توقع زیادی از افزایش بودجه نداریم.
وی به تشریح فعالیت سیاسی دانشجویان پرداخت و گفت: نگاه دولت این است که دانشگاه نباید سیاست زده شود ولی باید سیاسی باشد به تعبیر رئیس جمهور نیز دانشگاه کارگاه سیاسی است و زمینه رشد و بصیرت دانشجویان در سیاست را فراهم می کند ولی نباید فعالیت سیاسی بقیه فعالیت ها را از جمله فعالیت علمی را تحت الشعاع قرار دهد.
معاون فرهنگی وزارت علوم در خصوص فعالیت تشکل ها تاکید کرد: تشکل های دانشجویی نباید ابزار احزاب باشند و نه تشکل هایی که موافق دولت هستند و نه تشکل هایی که از سازمان هایی بیرون از دانشگاه خط مشی می گیرند مورد قبول ما هستند ما از وجود تشکل ها و فعالیت های آنها حمایت و استقبال می کنیم و چه منتقد دولت باشند و چه طرفدار آن به شرط قانونمندی از آنها حمایت می کنیم.
وی افزود: رویکرد دولت رویکرد اعتدال است و گمان می کنم برنامه 16 آذر نیز این اعتدال را به خوبی نشان می دهد. من لازم می دانم از تمامی همکاران و دست اندرکاران که این میزبانی را پذیرفتند تشکر کنم و امیدواریم همه تلاش های ما نشانه ای از اعتدال و حضور همگانی باشد و بستری را برای حضور قانونمند همه تشکل ها و انجمن ها و دانشجویان فراهم کند.
هاشمی در خصوص ارتباط انتخاب دانشگاه علوم پزشکی و فرهادی، وزیر علوم گفت: این برنامه ریزی معطوف به یک ماه قبل است و یک ماه پیش فرهادی اصلا کاندیدای وزارت علوم نبود گفتگوی من با فراهانی حدود نیمه آبان انجام شده و این انتخاب مطلقا ارتباطی با تعلق فرهادی به این دانشگاه ندارد.
هاشمی در پایان در خصوص جشنواره نشریات دانشجویی خاطر نشان کرد: ما علاوه بر جشنواره های منطقه ای جشنواره ملی هم خواهیم داشت که بتوانیم نشریات دانشجویی را در جشنواره منسجم تر داشته باشیم در وزارت علوم جشنواره سراسری نشریات دانشجویی در اردیبهشت 94 برگزار خواهد شد من لازم می دانم در خصوص تشکل ها نیز این نکته را یادآور شوم که تعداد تشکل های دانشجویی بسیار زیاد هستند که به عددی سه رقمی می رسد و ما هم توصیه داریم که تقاضای دانشجویان را برای ایجاد تشکل جدید مورد استقبال قرار دهیم در هر دانشگاهی سه نفر وظیفه نظارت ارزیابی و اعطای مجوز به تشکل ها را دارند و همچنین اتحادیه تشکل ها در صورتی که بیست دفتر فعال داشته باشند قابل تشکیل می باشد.