به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، تعیین رئیس برای دانشگاه تهران که حدود یک سال با سرپرست اداره میشود به دغدغه مهم این روزهای آموزش عالی تبدیل شده است.
پس از ماجراهای طولانی که برای تعیین رئیس در این دانشگاه رخ داد و ثبات مدیریتی در وزارت علوم پس از رای اعتماد مجلس به فرهادی، کارشناسان آموزش عالی کشور انتظارداشتند تکلیف ریاست دانشگاه مادر کشور نیز سریعتر روشن شود.
عملکرد جدید و غیرمتعارف برای تعیین رئیس دانشگاه تهران بسیار تکرار شده و دانشگاهیان میدانند که در زمان فرجی دانا (وزیر سابق علوم)، برای تعیین رئیس دانشگاه تهران کمیتهای ۵۰ نفره تشکیل شد و ۷ نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه انتخاب شدند که نیلی احمدآبادی از بین این افراد سرپرست دانشگاه تهران شد.
شنیدهها حکایت از این دارد که نیلی احمدآبادی یک بار از سوی فرجی دانا به شورایعالی انقلاب فرهنگی معرفی شده ولی نتوانسته رای اعتماد شورا را کسب کند و حتی اعضای شورا برای عدم معرفی نیلی حمدآبادی به فرهادی نیز تذکر دادهاند.
البته نیلی احمدابادی پیش از فرهادی به عنوان گزینه پیشنهادی وزیر علوم نیز به مجلس معرفی شد که نتوانست رای اعتماد مجلس را کسب کند وبا توجه به اینکه فرهادی در آخرین مصاحبه خود گفته بود که رئیس جمهور شخصا در مورد ریاست دانشگاه تهران نظر دارد و حالا نیلی به عنوان رئیس دانشگاه تهران انتخاب شده است، احتمال اینکه نیلی احمدآبادی همان گزینه روحانی باشد را افزایش میدهد.
برخی نمایندگان مجلس در زمان رای اعتماد نیلی احمدآبادی برای وزارت علوم وی را فردی فعال در فتنه ۸۸ دانسته و اعلام کردند که نیلی هنوز از فتنه تبری نجسته است.
در روز رای اعتماد نیلی در مجلس اعلام شد که وی به عنوان سرپرست دانشگاه تهران ۲۵ نفر از نیروهای ارزشی را عزل کرده است، به آقای د. س که در جریان فتنه و ۱۸ تیر زندانی شده دستور بازگشت به کار داده و گفته است اینها «حر» هستند.
نمایندگان مجلس، دلیل عدم رای اعتماد به نیلی احمدآبادی را کارآمد نبودن و ارزشی نبودن اعلام کردند و اعضای شورا نیز وی را فردی جناحی و سیاسی میدانند وحتی برخی اعضای شورا در گفتوگو با خبرنگاران احتمال رای اعتماد به وی را کم میدانند و حالا باید ببینیم نیلی احمدآبادی میتواند از شورایعالی انقلاب فرهنگی رای اعتماد بگیرد و رئیس دانشگاه تهران شود یا خیر.