به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، فناوری اطلاعات به دلیل نفوذی که در سالهای اخیر بین اقشار مختلف پیدا کرده است، همواره یکی از پرمخاطبترین اخبار در بین گروههای خبری بهشمار میآید. از همین رو ارائه مهمترین اخبار فناوری اطلاعات در یک هفته گذشته میتواند مسیر میانبری برای اطلاع مخاطبین از اخبار این حوزه باشد.
در ذیل مهمترین اخبار، مصاحبهها و گزارشهای مربوط به صفحه فناوری اطلاعات «خبرگزاری دانشجو» را از شنبه ۲۵ تا پنجشنبه ۳۰ بهمن ماه مرور میکنیم:
ماهواره «ظفر» کمتر از یک سال دیگر پرتاب میشود
رئیس مرکز تحقیقات ماهوارهای دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: ماهواره سنجش از راه دور «ظفر» تا کمتر از یک سال دیگر جهت پرتاب به سازمان فضایی تحویل داده میشود.
کنسولهای بازی Xbox قربانی حملات هکری شدند
گروه هکری لیزارد اسکواد مسئولیت از کار انداختن کنسولهای بازی Xbox و Daybreak را که روز گذشته اتفاق افتاده بود بر عهده گرفت.
پیاده سازی موتورهای جستجوی بومی یکی از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی است
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طراحی جویشگرهای بومی را یکی از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: نخبگان دانشگاهی با گسترش محتوای بومی میتوانند تاثیر به سزایی در تقویت فرهنگ ایرانی- اسلامی داشته باشند.
رونمایی از لپتاپ جدید Vaio با قابلیت تبدیل به تبلت
VAIO Z و VAIO Z Canvas دو محصول جدید VAIO هستند که نه تنها از قابلیت تبدیل شدن به تبلت برخوردارند بلکه با حجم سبک و قیمتی مناسب میتوانند گزینه مناسبی برای کاربران باشند.
موتورهای جستجوی بومی برای رقابت با گوگل نیامدهاند
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه حمایت از موتورهای جستجوی بومی در جهت رقابت با گوگل نیست، گفت: موتورهای جستجوی بومی تنها قرار است نیازمندیهای کاربران فارسی زبانی را که علاقه مندان استفاده از خط و زبان فارسی هستند، مرتفع کند.
پردهبرداری از جزئیات سرقت سایبری ۳۰۰ میلیون دلاری
یک گروه از مجرمان سایبری با استفاده از نرمافزاری مخرب، حداقل ۳۰۰ میلیون دلار از بانکها و سایر مؤسسات مالی در سراسر جهان سرقت کردهاند که یکی از بزرگترین سرقتهای بانکی تا کنون است.
ساخت جواهرات با استفاده از پرینتر ۳ بعدی
جواهرسازان روش جدیدی ابداع کردهاند که براساس آن یک نمونه از سفارش مشتری با استفاده از فناوری چاپگرهای ۳بعدی ساخته میشود تا بعد از تائید سفارش دهنده، جواهر اصلی از روی مدل ساخته شود.
اولین فضاپیمای سرنشیندار ایرانی رونمایی شد
اولین ماک آپ یک یا فضاپیمای سرنشیندار ایرانی قرار است در دهه فجر سال آینده با سرنشین غیر انسان به فضا پرتاب شود.
تصمیم به انحلال مرکز تحقیقات مخابرات از سرگرفته شد
با بررسی مجدد حکم اتصال پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به مرکز ملی فضای مجازی توسط دیوان عدالت اداری، موضوع انحلال مرکز تحقیقات مخابرات ایران که نزدیک ۲ ماه مسکوت مانده بود باردیگر به جریان افتاد.
تدوین برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی
وزیر ارتباطات با اشاره به تدوین برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی گفت: هم اکنون ۱۲۰۰ ماهواره در فضا در حال فعالیت هستند و گردش مالی حاصله از این فناوری بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار در جهان است.
گسترش خط و زبان فارسی عاملی برای افزایش امنیت ملی است
معاون وزیر ارتباطات گفت: توجه به خط و زبان فارسی و گسترش آن در فضای مجازی میتواند توان ملی و امنیت کشور را در مقابله با تهدیدات سایبری افزایش دهد.
امکان جستجو در یک میلیارد صفحه فارسی با «یوز«
طراح پروژه موتور جستجوی بومی «یوز» با اشاره به مزایایی استفاده از موتورهای جستجوی بومی گفت: رفع محدودیت های اطلاعاتی که براساس تحریم ها به کاربران ایرانی تحمیل می شود از مزایایی استفاده از موتورهای جستجوی بومی است.
کاربران از درج اطلاعات خصوصی در فضای مجازی پرهیز کنند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه دولت حامی حریم خصوصی مردم است، گفت: مردم باید تا جایی که میتوانند از نشر اطلاعات خصوصی خود در فضای مجازی پرهیز کنند.
مسئولیت نظارت برمحتوای پیامکهای انبوه، مخابرات نیست
سخنگوی شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه محتوای اکثر پیامکهای انبوه مشکلی ندارد، کفت: مسئولیت نظارت بر محتوای پیامکهای انبوه بر عهده مخابرات ایران نیست اما مهمترین کنترلی که از سوی این شرکت انجام میگیرد آن است که پیامکهای ناخواسته تبلیغاتی ارسال نشود.