به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کُرددانش، عبدالله سلیمی صبح امروز در افتتاحیه سال جهانی نور استان کردستان که در آمفیتئاتر دانشکده علوم پایه دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت: نامگذاری سال نور توسط مجمع جهانی یونسکو، اهمیت نور در جامعه و زندگی بشریت را میرساند.
به گفته سلیمی، معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، اهمیت نور به اندازهای است که در توسعه همه جانبه علوم و سطوح متفاوت انرژی موثر بوده است و با نگاهی به اطراف خود به خوبی این قضیه برای ما ملموس میشود.
وی آشنایی دانشآموزان از پایه با بحث نور را حائز اهمیت دانست و با تاکید بر اینکه باید به بحث نور به صورت آکادمیک نگاه شود، افزود: یکی از دغدغههای اصلی ما ورود بحث نور به دبیرستانهای سطح استان است.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان با عنوان این مطلب که نور منشأ انرژی و انرژیهای پاک است، خاطرنشان کرد: سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار از بخش فتونیک و تکنولوژیهای وابسته به آن درآمد کسب میشود و این در حالی است که پیشبینی میشود این رقم در سال ۲۰۱۸ به دو برابر برسد.
سلیمی گفت: نو در طبیعت در فتوسنتز هم اهمیت زیادی دارد و جدای از آن هم در فرهنگ اسلامی ما جایگاه خاصی دارد تا جایی که سورهای از قرآن به نام نور آمده است و خداوند کار خود را با نور آغاز کرده که «والله و نور السماوات و الارض» مصداق بارز آن است.
مسعود قطبی، دبیر ستاد استانی سال جهانی نور کردستان هم در این برنامه گفت: ستاد استانی نور در دی ماه امسال تشکیل شده که تا کنون چندین جلسه را با حضور نمایندگانی از صدا و سیما، استانداری، دانشگاههای استان و آموزش و پرورش به عنوان اعضای کمیته اجرایی ستاد برگزار کرده است.
وی تصریح کرد: ارائه سمینارها و کارگاههای آموزشی، آگاه سازی و اطلاعرسانی در خصوص اهمیت نور و فتونیک در جامعه، آشنایی با بحث نور و فناوریهای وابسته به آن، افزایش آگاهی عام جامعه در ارتباط با شناخت نور و کاربردهای آن در زندگی روزمره، برگزاری دورههای آموزشی برای دبیران مرتبط آموزش و پرورش برای انتقال به دانشآموزان و برگزاری مسابقات در سطح دانشجویی و دانشآموزی با هدف ایجاد علاقه برای مطالعه در زمینه اپتیک و فتونیک از اهداف تشکیل ستادهای استانی سال جهانی نور است.
دبیر ستاد استانی سال جهانی نور کردستان گفت: انتخاب سال ۲۰۱۵ از طرف سازمان جهانی یونسکو به نام سال جهانی نور برای پاسخگویی به سوالات مطرح شده انسانی در ارتباط با اهمیت نور و اثرگذاری آن بر اقتصاد، کشاورزی و سایر موارد مرتبط با زندگی بشری است.