به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، دانشگاههای لرستان در سالی که گذشت صحنه وقوع رویدادهای مختلف فرهنگی، سیاسی، علمی و اجتماعی بودند؛ اما با این حال شاید بتوان از لغو سخنرانی سید حسن خمینی در دانشگاه آیت الله بروجردی که واکنش های مختلف استانی و کشوری را به همراه داشت و نهایتا با برکناری فراقی، فرماندار شهرستان بروجرد فیصله پیدا کرد به عنوان مهمترین رویداد دانشگاهی استان نام برد.
همایش ملی تبیین شخصیت علمی امام خمینی (ره) قرار بود ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت در دانشگاه دولتی آیتالله العظمی بروجردی (ره) با حضور حجتالاسلام سید حسن خمینی، آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی و حجتالاسلام سید هاشم رسولی محلاتی برگزار شود؛ اما دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی (ره) با صدور بیانیه ای اعلام کرد که به سبب افراطگری افراطگرایان و تهدیدهای تشنجآفرین و با نهایت شگفتی، برخی مسئولان و تاثیرگذاران شهر بروجرد که اصرار بر برگزاری همایش با حذف یکی از سخنرانان همایش را دارند، این دانشگاه با در نظر گرفتن تمام جوانب و با عنایت به اینکه حرمت مومن از حرمت خانه کعبه بالاتر است، برگزاری همایش را با حذف یکی از سخنرانان که سبب شکستن حرمت مهمان همایش میشد نپذیرفت و در نتیجه، کل همایش را لغو کرد.
بازتاب لغو سخنرانی سید حسن خمینی در لرستان به گونه ای بود که علاوه بر واکنش شخصیت های کشوری ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس در تذکری به وزیر کشور اعلام کردند فرماندار و شورای تامین از وظایف خود در این خصوص تخطی کرده اند.
نمایندگان در تذکر خود به وزیر کشور گفتند که این تذکر به دلیل علت تعلل فرماندار بروجرد و استاندار لرستان نسبت به عدم تامین امنیت برگزاری مراسم تبیین اندیشههای امام(ره) در دانشگاه بروجرد که منجر به عدم حضور یادگار امام(ره) و لغو مراسم شد، مطرح شده است.
البته سعيد شاهرخي، معاون سیاسی و امنیتی استانداری لرستان با تکذیب خبرهای لغو سخنرانی سید حسن خمینی در دانشگاه آیت الله بروجردی در جمع خبرنگاران گفته بود: اينکه اخباري منتشر شده که شوراي تامين استان از برگزاري اين همايش و حضور مدعوين آن ممانعت کرده، کذب محض است و برگزاري برنامه براساس درخواست و نظر مسئولان دانشگاه بروجرد به تعويق افتاده است.
در هر حال در پی اقدام فرمانداری بروجرود در حذف برنامه سخنرانی حجت الاسلام سید حسن خمینی، خبری مبنی بر اینکه رییس جمهور دستور برکناری فرماندار بروجرد را خطاب به وزیر کشور صادرکرد منتشر شد که نهایتا با توبیخ استاندار لرستان و کنار رفتن فراقی از مسئولیت فرمانداری بروجرد فرد دیگری سرپرستی فرمانداری این شهرستان را بر عهده گرفت.
اما به دنبال لغو سخنرانی سید حسن خمینی در دانشگاه آیت الله بروجردی خبر دیگری در رسانه ها مبنی بر لغو سخنرانی سعید جلیلی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی منتشر شد تا لغو سخنرانی چهره های کشوری در استان لرستان رنگ و بوی سیاسی به خود بگیرد.
سعید جلیلی نیز قرار بود که با همکاری ستاد مردمی مبارزه با استکبار جهانی در لرستان، تشکل اسلامی دانشجویی فارغ التحصیلان دانشگاه های استان و جامعه اسلامی دانشجویان دانشکاه لرستان ۱۷ اردیبهشت ماه در دانشگاه لرستان و دانشگاه آزاد بروجرد سخنرانی کند که این سخنرانی به دلیل آنچه که سفر کاری وی عنوان شده بود، لغو شد و اما این در حالی بود که تشکل های دانشجویی دانشگاه لرستان در پی لغو سفر سعید جلیلی به لرستان، با صدور بیانیه ای دلایل آن را حاکم شدن فضای امنیتی بر دولت عنوان کردند.
در این بیانیه تصریح شده بود که جای بسی تاسف است که علی رغم همه ادعاها و شعارها، در عمل، سلیقه گرایی و جناح بازی و سیاسی بازی ها بر تصمیم و عملکرد مسئولان سایه می افکند و مسئولان استانی و کشوری در اقدامی ظالمانه، ساعاتی پیش از برنامه سخنرانی جلیلی در دانشگاه لرستان، آن را لغو و تلاش های شبانه روزی و انتظار چند ماهه دانشجویان دانشگاه لرستان را بر باد دادند.
اختلاف نظرها بر سر انتخاب رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد
در کنار بازار گرم لغو سخنرانی های سیاسیون در دانشگاههای لرستان خبر انتصاب یدالله ملکی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد لرستان از جمله رویدادهایی بود که واکنش های مختلفی از قبیل اعتراضات نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد و رئیس وقت مجمع نمایندگان لرستان در مجلس را به دنبال داشت.
حجت الاسلام سید احمد میرعمادی نماینده ولی فقیه در لرستان و حجت الاسلام سید مجتبی طاهری خرم آبادی عضو مجلس خبرگان رهبری که از اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد لرستان نیز محسوب می شوند از جمله کسانی بودند که در جلسه هیات امنای استانی دانشگاه آزاد لرستان که پنج شنبه ۱۹ تیرماه برگزار شد، تمام قد در مقابل انتصاب یدالله ملکی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد مخالفت کردند.
در این جلسه نماینده ولی فقیه در لرستان معتقد بود که ملکی مورد تایید ۹۰ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد خرم آباد نیست؛ بنابراین دانشگاه آزاد می بایست در انتصاب این گزینه تجدید نظر کند همچنین طاهری خرم آبادی دیگر عضو هیات امناء دانشگاه آزاد لرستان نیز در این خصوص با نماینده ولی فقیه در لرستان هم عقیده بود.
اگرچه پای ابراهیم آقامحمدی رئیس مجمع نمایندگان لرستان و نماینده مردم خرم آباد در مجلس و ایرج عبدی دیگر نماینده خرم آباد در اعتراض به انتخاب ملکی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد به این ماجرای کشیده شد اما در نهایت ملکی به عنوان تنها گزینه مورد نظر رنجبر نماینده ریاست عالیه دانشگاه آزاد کشور در دانشگاه های آزاد استانهای لرستان، مرکزی و ایلام بر کرسی ریاست دانشگاه آزاد خرم آباد به عنوان سرپرست تاکید زد و دیگر اعتراضات امام جمعه خرم آباد در نماز جمعه ۲۸ تیرماه نیز بر منصرف کردن دانشگاه آزاد از انجام این تصمیم کارساز نشد.
در کنار تغییر صورت گرفته در دانشگاه آزاد خرم آباد دانشگاه لرستان نیز با انتصاب خسرو عزیزی به عنوان رئیس این دانشگاه دستخوش تغییر و تحولات در سایر معاونت ها و دیگر بخش های این دانشگاه بود.
در کنار تمام رخدادهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی رویداده در دانشگاههای استان لرستان اتفاقاتی نیز به وقوع پیوستند که مایه تاثر و حزن و اندوه جامعه دانشگاهی استان لرستان شدند که از جمله آنها می توان به مرگ مجید رحیمی نسب، عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه لرستان که بر اثر سکته قلبی در بهمن ماه دار فانی را وداع گفت و همچنین مرگ پنج دانشجوی دانشگاههای بروجرد که بر اثر گازگرفتگی و سانحه تصادف جان خود را از دست دادند، اشاره کرد.