به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمدعلی سرلک در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه که امروز در ساختمان ریاست دانشگاه پیام نور برگزار شد گفت: دانشگاه پیام نور دانشگاهی محرومین از نظر اقتصادی است دانشگاهی که به دنبال کسب سود و دغدغههای اقتصادی نیست و ویژگیهای منحصر به فردی دارد این دانشگاه دانشگاهی منبع محور با آزمون متمرکز است.
وی افزود: بیش از دو هزار جلد کتاب خودآموز داریم که منبع اکثر دانشگاههای معتبر کشور هستند و ما به مدد بومی گزینی و استراتژی بومی سازی تلاش کردیم دانشجو را از خانوادهاش جدا نکنیم و همین باعث شده هزینههای خانوادهها را پایین بیاوریم و معتقدیم خانوادهها میتوانند ما را در امر تربیت جوانان یاری کنند.
سرلک با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور تنها دانشگاهی است که دانشجو باید تمام کتاب را امتحان دهد گفت: همین موضوع باعث شده دانشجویان ما در اکثر آزمونهای استخدامی سربلند و موفق باشند. از زمانی که من مسئولیت این دانشگاه را برعهده گرفتم عنوان کردم که به دنبال ارتقای جایگاه دانشگاه پیام نور هستم و با تاکید بر استراتژی تمایز و پیشگامی دنبال تحقق آن هستیم و این باعث شده هدف پیشگامی را در عرصههای مختلف دنبال کنیم.
وی به نمونههایی از پیشگامی دانشگاه پیام نور اشاره کرده و گفت: به عنوان مثال دانشگاه پیام نور پیشگام در ارائه خدمات ارزان به قشر محروم جامعه و گسترش عدالت آموزشی در اقصی نقاط کشور است ما به مدد اساسنامه که آموزش در همه جا و برای همه را تاکید میکند تلاش کردیم آموزش عالی را به اقصی نقاط کشور و به محرومترین قشرهای کشور عرضه کنیم در این راستا بیش از ۸۵۰ هزار دانشجو در بیش از ۵۰۰ واحد داریم.
سرپرست دانشگاه پیام نور در ادامه گفت: از لحاظ ارائه خدمات ارزان استانهای کشور را به پنج منطقه تقسیم کردیم که مناطق یک و دو مناطق برخوردار و سه و چهار و پنج مناطق کم برخوردار هستند و شهریه ثابت در مناطق برخوردار ۱۱۰ هزار تومان و مناطق محروم ۸۸ هزار تومان است یعنی ۳۰ درصد ارزانتر برای اقشار محروم جامعه در کل شهریه ما برای مقاطع تحصیلی بسیار پایینتر از شهریه دانشگاههای مشابه است در دوره کارشناسی ارشد به طور میانگین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است که در دانشگاههای مشابه شاهد ۵ برابر آن هستیم برای دوره دکتری هم بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان شهریه میگیریم که قیمت تمام شده در دانشگاه حدود ۳۰ میلیون تومان است در دوره دکتری ما به دانشجویان نیازمند هر ترم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وام میدهیم.
وی با تاکید بر اینکه تلاش ما گسترش عدالت اجتماعی است گفت: میخواهیم در عرصه ارائه خدمات به محرومین و گسترش عدالت آموزشی پیشگام باشیم دومین عرصه پیشگامی دانشگاه در تحقق شعارهای سال است. سال ۹۳ از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد و فرهنگ بود که ما در حوزه فرهنگ تلاشهای زیادی کردیم و به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی متحرک این شعار بودیم و به راه اندازی کرسیهای آزاداندیشی و کارگاههای شیوه صحیح کرسیهای آزاداندیشی پرداختیم.
سرلک به اعلام آماری از برگزاری کرسیهای آزاداندیشی پرداخت و گفت: بیش از ۴۲۰ کرسی آزاداندیشی در کشور برگزار شده و کارگاههای سبک زندگی و ۴۵۰۰ انجمن در جامعه دانشجویی راه اندازی شده است. ثبت و صدور مجوز ۵۳۰ نشریه دانشجویی برای بیان دیدگاهها و برگزاری دومین جشنواره حرکت ویژه پیام نور از جمله برنامههای این دانشگاه بوده است. برگزاری دهها کارگاه دانش افزایی در کشور و برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی پس از ده سال از اقدامات این دانشگاه بوده است.
وی به کسب رتبه اول و دوم در جشنوارههای قرآنی اشاره کرد و گفت: در جشنوارههای قرآنی رتبه اول و دوم در این جشنوارهها را از آن خود کردیم و در برنامه اعزام راهیان نور و دهها کار ارزنده دیگر برای تحقق شعار فرهنگ تلاش داشتهایم. در بخش تحقق اقتصاد نیز کمیتههایی برای تدوین مدل اقتصاد مقاومتی در دانشگاه تشکیل دادیم.
سرلک به برگزاری همایش ملی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم دانشگاه پیام نور به مقاوم سازی اقتصاد خود بپردازد و از اقتصاد تک محوری مبنی بر درآمد شهریه دانشجویان فاصله بگیرد و به سمت تجاری سازی تحقیقات علمی و ترویج شرکتهای دانش بنیان حرکت کند.
سرپرست دانشگاه پیام نور در ادامه بیان داشت: امسال که مقام معظم رهبری به درستی و با درک شرایط ملی منطقهای و جهانی سال را سال همدلی و هم زبانی دولت و ملت نام گذاری کردند دانشگاه پیام نور بر مبنای این شعار و تاکیدات دکتر فرهادی مقام عالی وزارت علوم مبنی بر اینکه دانشگاهها پیش گام تدوین راهکارها و راهبردهای همدلی و همزبانی شوند دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه کشور به این تاکید مقام عالی وزارت و مقام معظم رهبری لبیک گفت.
وی از تشکیل کمیتههایی برای دستیابی به شعار سال خبر داد و گفت: دانشگاه پیام نور کمیتههایی را قرار داده که در قالب ۵ محور فعالیت میکنند و به عنوان پیشگام تدوین مدل همدلی و همزبانی دانشگاه پیام نور کار خود را شروع میکند.
سرپرست دانشگاه پیام نور در ادامه تصریح کرد: این پنج محور شامل تبیین ماهیت همدلی و همزبانی و فرهنگ همدلی است و اینکه فرهنگ همدلی در چه مواردی است. تبیین مزایای همدلی و همزبانی برای دولت به عنوان سازمان بزرگ، تبیین عوامل کلیدی این شعار مهم، تبیین کارکردها و راهبردها و گامهای اجرایی برای این شعار، آینده پژوهی در زمینه همدلی و همزبانی و بررسی چالشهایی که میتواند برای سازمانها وجود داشته باشد از جمله محورهای این کمیته است.
وی ادامه داد: برای نهادینه کردن همدلی و همزبانی در این دانشگاه برای کلیه استانها و جلسات هیئت مدیره تاکید کردیم نمایندگانی از دانشجویان کارکنان و اساتید در جلسات تصمیم گیری حضور داشته باشند تا با درک نیازهای ذینفعان تصمیمات خود را اتخاذ کنند.
سرلک از برگزاری جلسهای با نمایندگان مجلس خبر داد و گفت: جلسهای با نمایندگان مجلس شورای اسلامی کمیسیون آموزش مجلس و روسای کمیسیونهای مختلف در آخر این هفته خواهیم داشت تا این موضوع را با درک نیازها پختهتر کنیم.
وی سومین حوزه پیشگامی دانشگاه پیام نور را در عرصه مقامات جهانی دانست و افزود: ما بیش از ۶۰ شعبه خارجی و ۱۰ نمایندگی مستقیم خارجی داریم و حالا که دولت به دنبال افزایش تعاملات جهانی است ما از طریق دیپلماسی علمی بتوانیم به دولت کمک کنیم.
سرپرست دانشگاه پیام نور در ادامه گفت: کیفیت آموزشی چهارمین حوزه پیشگامی ماست براساس آخرین رتبه بندی پایگاه علوم جهانی اسلامی در اواخر سال ۹۳ دانشگاه پیام نور با کسب رتبه صد از صد رتبه یک کیفیت آموزشی را به همراه سه دانشگاه شریف و علوم پزشکی تهران کسب کند. دانشگاه پیام نور براساس همین رتبه بندی جزو ده دانشگاه برتر حوزه پژوهش کشور است و براساس آخرین آمار موسسه ISI کلا ۲۰ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه فناوری نانو فعالیت دارد که دانشگاه پیام نور با ۱۴۰ مقاله معتبر که در دنیا و در زمینه فناوری نانو به چاپ رسانده یکی از همین ۲۰ دانشگاه فعال بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: آخرین حوزه پیشگامی ما استفاده از عرصه فناوریهای نوین است که ما در این عرصه تلاش کردیم با ادامه روند قبلی و استفاده از محتوای الکترونیک آزمونهای بدون کاغذ و استفاده از جدیدترین فناوریها در این عرصه هم پیشگام باشیم.
سرلک در پایان در خصوص تجمیع واحدها گفت: سیاست دانشگاه پیام نور بر این اساس است که محرومین هم بتوانند به دانشگاه بروند به همین دلیل تنها به منافع مالی فکر نمیکنیم و بر مبنای این نوع نگاه ما به دنبال ساماندهی مراکز و واحدها هستیم اما محرومین نیاز به دانشگاهی نزدیک محل زندگی خود دارند بازنگری در رشتهها و رشته محلها یک امر طبیعی است در حال حاضر تجمیع مراکز هم برای مراکزی که زیر هزار نفر دانشجو داشته باشد انجام میشود.