به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد صفریان امروز در همایش هفته سلامت در تالار ابن سینای این دانشگاه گفت: شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای این منظور است که سیر تولید غذا از مزرعه تا مصرف دارای روالی سالم و صحیح باشد.
وی افزود:: در عرصه تولید کشاورزی سلامت خاک، آب و نحوه استفاده از سموم گیاهی، در عرصه تولید مواد غذایی گذر کردن از زنجیره تولید غذایی سالم و در نهایت در عرصه مصرف چگونگی استفاده بهتر و سالم تر از غذا دارای اهمیت است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت ارائه آموزشهای چگونگی استفاده و پخت صحیح غذا در میان مردم اشاره کرد و افزود: گاهی مردم غذایی را که دارای مواد مغذی غذایی است به دلیل پخت بیش از حد نه تنها تبدیل به غذایی بیفایده میکنند؛ بلکه سلامت بدن را به خطر میاندازند.
وی خاطر نشان کرد: جوشاندن بیش از اندازه شیر و لبنیات و پخت غذاهایی که در داخل آن پنیر و لبنیات به کار رفته است موجبات خطر را برای سلامت فرد به دنبال دارد.
صفریان حجم بالای استفاده از سموم شیمیایی در مزرعه را دارای خطر دانست و گفت: متاسفانه سمومی که بیش از اندازه کشاورزان کشور در حال مصرف آنها هستند به خوراک دامهای ما نیز نفوذ پیدا کرده است و گوشت مصرفی مردم ما را نیز دچار مشکل خواهد کرد.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه آزاد رسیدگی به سلامت جامعه را دارای اهمیت دانست و با انتقاد از مسئولانی که بدون شناسنامه اجازه مصرف سموم شیمیایی را به کشاورزان میدهند متذکر شد: مردم باید بدانند چه چیزی را مصرف میکنند و چه اتفاقی در استفاده از این سموم بر محصول تولیدی رخ میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: برخی سموم تا عمق برخی میوهها نفوذ کرده است و به جرات میگویم میوه خربزه اکنون در مزارعی که از سموم استفاده میکنند کاملا سمی و برای بدن مضر است.
وی در پایان در پاسخ به این سئوال که آیا استفاده از شکر و نمک برای بدن مانند سم است یا خیر؟ بیان داشت: در مصرف مواد غذایی چون شکر و نمک نباید نگاه افراطی داشت و خیلی کم و یا بیش از حد از این مواد استفاده کرد.