قارزی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص مبانی اردوهای جهادی اظهار داشت: در بحث اردوهای جهادی دو مبحث خودسازی و دگرسازی که همان سازندگی است را دنبال میکنیم و با توجه به وجود مشکلات اقتصادی و دغدغه مقام معظم رهبری در این راستا، مبنای بحث سازندگی را بر اقتصاد مقاومتی گذاشتیم و حدود ۹ ماه است که در سبزوار این مهم را با قوت بیشتری دنبال کردهایم.
وی در تعریف اقتصاد مقاومتی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب گفت: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد درون گراست، بدین معنا که مواد اولیه از خودمان باشد، با هر تکانی از جمله تحریم و افزایش نرخ نجنبد و از طرفی قابلیت صادرات داشته باشد.
قارزی ادامه داد: با پیاده کردن اقتصاد مقاومتی میتوان در مناطق کم برخوردار ایجاد اشتغال کرد و شور اجتماعی و رفاه عمومی را در ساکنین آن منطقه بوجود آورد.
وی ضمن اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی و عملیاتی کردن آن در جامعه بویژه در مناطق محروم و کم برخوردار اظهار داشت: در روستای «کلاته لالا» از توابع بخش روداب سبزوار به دلیل نبود اشتغال و عدم پیاده کردن اقتصاد مقاومتی در آن، بطور کلی خالی از سکنه شد.
مسئول مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی سبزوار در ادامه افزود: اگر در یک روستا ایجاد اشتغال کنیم، اهالی آن روستا با امیدی که از این طریق بدست می آورند خودشان مسجد و خانه میسازند.
قارزی در خصوص مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی سبزوار بیان کرد: این مرکز دارای ۹ واحد نظیر مهندسی فرهنگی، آموزشی، کشاورزی، طیور، گیاهان دارویی است که ۳۰ نفر در آن مشغول بکار هستند، بطور مثال در واحد طیور ۲۰ قطعه جوجه شترمرغ تحویل گرفته شده و قرارداد تضمینی خرید آن نیز امضاء شده است تا دیگر تولیدکننده دغدغه فروش نداشته باشد.
وی گفت: ما در واحد طیور پرورش مرغ بومی، کبک و دیگر طیور را در دستور کار خود قرار داده ایم.
این فعال جهادی یادآور شد: در اقدامات عمرانی علاوه بر ساخت و ساز و بهسازی، بحث آموزشی را دنبال می کنیم، بعنوان مثال اخیرا در یک اردوی جهادی در ساخت خانه عالم علاوه بر در نظر گرفتن زیرساخت فرهنگی و عمرانی، توسط دانشجویان متخصص در رشته های مذکور آموزش جوشکاری و برقکشی را به روستائیان مدنظر قرار داده ایم تا از این طریق ایجاد تخصص در کارهای فنی و ایجاد اشتغال را ایجاد کنیم.
قارزی مهم ترین و عمده ترین مشکلات در روستا را ضعف فرهنگی دانست و افزود: طرز فکر اشتباه روستائیان نسبت به فعالیتهای اقتصادی باعث شده که آنان را به استضعاف فرهنگی بکشاند و در پی آن با مشکلات اقتصادی و مالی برخورد کنند، ولی اگر ما این طرز فکر را عوض کنیم و سبک زندگی مورد تاکید مقام معظم رهبری را پیاده کنیم هم ضعف فرهنگی و هم فقر مالی رفع میشود.
وی خاطر نشان کرد: روستای «رود» از توابع شهر روداب به دلیل عدم کار، تولید و اشتغال خالی از سکنه شده و فقط یک خانوار در آن زندگی میکند.
این فعال جهادی به اقدامات مرکز تحقیقات جهت بازگرداندن روستائیان از شهر اشاره کرد و گفت: به مدت ۹ ماه است که به دنبال این هستیم تا با ایجاد اشتغال و زنجیره تولید در روستاها و حتی صادرات محصولات آن به خارج از کشور، جلوی مهاجرت روستائیان به شهر را بگیریم.
وی در ادامه گفت: طی رایزنی هایی که با یکی از نمایندگان بغداد داشته ایم درصددیم تا محصولات روستائیان را به این کشور صادر کنیم.
مسئول مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی سبزوار تخصص نیروهای دانشجو برای حضور در اردوهای جهادی را مهم عنوان کرد و افزود: با توجه به وجود مشکلات گوناگون در روستاها، هر دانشجو با تخصص خود باید وارد عرصه جهادی شود، بطور مثال یک دانشجوی مامایی نباید وارد کار فرهنگی شود بلکه باید در سلامت نسل آینده ورود پیدا کند و یا اینکه دانشجویان بهداشت و درمان باید وارد بحث شناسایی و ریشه یابی بیماری های شایع در آن روستا باشند و اگر چنین باشد هم دانشجو در تخصص خود مهارت بیشتری کسب می کند و هم مشکلات روستا بصورت ریشه ای و کارشناسانه حل می شود.
وی با توجه به اهمیت کار فرهنگی در اردوهای جهادی ابراز داشت: بایستی حداقل یک نفر بعنوان لیدر فرهنگی همراه با گروه جهادی به روستاها اعزام شوند تا جهادگران را به لحاظ فرهنگی در عرصه کاری خودشان و از طرفی کار فرهنگی در روستا محک بزند.
قارزی ابراز داشت: خراسان رضوی در بحث سازندگی روند رو به رشدی داشته و تاکنون در کار خود هیچ ضعفی نداشته است و امیدواریم نقشه راه خود را بتوانیم در کل استان و چه بسا در دنیا پیاده کنیم.
وی در پایان گفت: همدلی و همزبانی در بحث اردوهای جهادی صادق بوده و مسئولین بویژه در سبزوار حمایت کامل از اردوهای جهادی داشتند.