به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ در ابتدای این نشست خبری فرزین به معرفی همایش روز جهانی گردشگری پرداخت و گفت: این همایش با شعار «یک میلیارد گردشگر یک میلیارد فرصت»، ششم و هفتم مهر ماه برگزار می شود. دانشگاه علامه طباطبائی سنت دیرینه ای در برگزاری همایش های ملی در این موضوع دارد و تلاش نموده با برگزاری چنین جلسات و همایش های علمی به تولید دانش و علم دراین زمینه بپردازد.
دبیر علمی همایش بین المللی روز جهانی گردشگری افزود:امسال برآنیم یک همایش بین المللی با حضور دانشمندان داخلی و خارجی تدارک ببینیم و به همین دلیل هم با تشکیل دبیرخانه دائمی همایش در مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه طباطبائی اولین همایش بین المللی روز جهانی گردشگری را در سال ۱۳۹۴ برگزار می کنیم.
فرزین در ادامه اهداف این همایش بیان کرد:ایجاد یک بسته دائمی برای پژوهشگران داخلی و خارجی جهت تفکر و پژوهش در خصوص موضوعات اساسی گردشگری کشورمان و ارائه در یک همایش بین المللی که هر ساله برگزار می شود. همچنین هم اندیشی و همفکری دانشگاهیان،مدیران و کارشناسان فعال در کلیه حوزه های گردشگری از قبیل شهرداری،محیط زیست و دستگاه های اقتصادی از جمله اهداف این همایش است.
وی ادامه داد:در این همایش سعی شده موضوعات سال درحوزه سیاست گذاری گردشگری همچون کمبود مراکز اقامتی و صنایع وابسته به گردشگری تجهیز امکانات مربوط به گردشگری خدمات اقامتی و تورگردانی واقتصاد مقاومتی وموضوع پساتحریم در آن ارائه شود.
همچنین شناخت روندهای اصلی گردشگری در حوزه های اقتصادی،تجارتی،فرهنگی و اجتماعی و آشنایی و شناخت دانشجویان گردشگری کشور با اساتید برجسته بین المللی و همچنین طرح موضوعات جدید نظری و علمی در حوزه گردشگری در پانل های تخصصی و برگزاری کارگاه های آموزشی به منظور تقویت توان علمی و حرفه ای فعالان صنعت گردشگری که هفتم مهر ماه در دانشگاه علامه طباطبائی برگزاری می شود از هدف های این همایش بین المللی می باشد.
دبیرعلمی همایش گفت: در روز اول همایش که ششم مهر ماه باشد پنج پانل مورد بررسی قرار می گیرد که گردشگری تحکیم هویت ملی و تضمین صلح و امنیت منطقه ای اولین پانل است و شامل گردشگری و همبستگی ملل گردشگری ،تقویت ارتباطات بین فرهنگی گردشگری، تقویت سرمایه اجتماعی گردشگری و جهانی شدن گردشگری ، ترویج روحیه هم زیستی و گردشگری و انسجام ملی از زیر محورهای این پانل است.
وی ادامه داد:گردشگری و تقویت بنیان های زیست محیطی پانل دوم است که شامل گردشگری و تنوع زیستی، مدیریت توسعه پایدار گردشگری در پارک های ملی گردشگری و حفاظت منابع آب و آسیب شناسی توسعه گردشگری در آکوسیستم های طبیعی زیر محورهای پانل دوم است.همچنین پانل سوم که گردشگری و تقویت اقتصاد مقاومتی است از گردشگری و ایجاد فرصت های شغلی ،گردشگری و تاب آوری اقتصادی ،گردشگری و افزایش درآمدهای ارزی ،حمایت از محصولات داخلی و گردشگری و فقر زدایی در آن جای گرفته اند.
فرزین در ادامه اظهار داشت:پانل چهارم گردشگری و تنوع بخشی به اقتصاد شهری است که امروزه این موضوع بسیار مورد اهمیت می باشد و شامل گردشگری و شهر خلاق ،گردشگری و معیشت پایدار شهری ،گردشگری و اقتصاد پایه شهری است.
دبیر علمی و رییس شورای سیاست گذاری همایش با اشاره به پانل پنجم که گردشگری و توسعه خدمات اقامتی و تورگردانی است گفت:استانداردسازی و خدمات تاسیسات اقامتگاهی ،چالش های صنعت تورگردانی، تامین مالی سرمایه گذاری در هتلداری، آسیب شناسی خدمات پذیرایی و الگوی فضایی پراکنش تاسیسات اقامتگاهی از زیرمحورهای این پانل است.
وی در ادامه درباره مهمان های ویژه و اساتید داخلی و بین المللی که در این همایش حضور دارند گفت:دکتر پور جعفری از اساتید برتر گردشگری کشور در این همایش سخنرانی دارند و همچنین دکتر دیوید ویور استاد دانشگاه گریفیت استرالیا و ویراستار دایره المعارف اکوتوریسم و از اعضای هیئت داوری و ویراستار هفت مجله علمی دانشگاهی و دکتر رالف باکلی استاد برجسته گردشگری دانشگاه گریفیت استرالیا است که تاکنون بیش از ۲۰۰ مقاله علمی ۱۰۰ مورد گزارش و ۹ عنوان کتاب را در این حوزه به چاپ رسانده اند.همچنین دکتر سیامسودین عارف استاد دانشگاه تکنولوژی مالزی است و در زمینه های اسلام،علوم و تمدن مشغول به فعالیت است.
عضو گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری و تنوع بخشی به اقتصاد شهری و زیباسازی شهرها حامیان ما در این همایش بین المللی را شهرداری تهران،شهرداری مشهد و برج میلاد شامل می شوند.همچنین دانشگاه های چون دانشگاه تهران،اصفهان،شیراز،یزد،مازنداران و پیام نور از دستگاه های همکار و حامیان معنوی ما در این مراسم هستند.
فرزین افزود: دبیر اجرایی این همایش دکتر سید مجتبی محمودزاده عضو هیئت علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبائی است که ایشان مدیریت مرکز مطالعات گردشگری را برعهده دارند که دبیرخانه این همایش هم در این مرکز دایراست.هم اکنون ۱۰۰ چکیده مقاله در زمینه های مختلف گردشگری به دبیرخانه این همایش رسیده است که حدود ۹۰ درصد از آن ها مورد پذیرش تیم داوری قرار گرفته است.لازم به ذکر است که مقاله های تایید شده در این همایش ارزش ISC دارد.سیاست گذاران و تصمیم گیران حوزه صنعت گردشگری کارشناسان حوزه گردشگری ،شرکت های فعال و اساتید ،پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و کلیه علاقمندان از مخاطبان اصلی ما در این همایش هستند.
دبیر علمی و رئیس شورای سیاست گذاری همایش بین المللی«روز جهانی گردشگری دانشگاه علامه طباطبائی » در پایان مهم ترین ویژگی این همایش را تولید علم و دانش در زمینه گردشگری در ایران دانست و گفت:تخصصی بودن فضای هم اندیشی،حضور مقامات تصمیم گیرنده و تصمیم ساز و برگزاری کارگاه های آموزشی سبب می شود تولید فکر بهتری در این زمینه انجام شود و ما بتوانیم به توسعه گردشگری در کشور برسیم.