به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسن حسینپور روز گذشته در افتتاحیه اولین همایش بینالمللی «صدمات دندانی و دومین سمپوزیوم انجمن اندودانتیستهای ایران» در هتل ثامن مشهد، گفت: دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای توسعه رسیدگی به آسیبهای دندانی، فضایی جداگانه به عنوان بخش تروما راهاندازی کرده است.
وی ادامه داد: البته پیش از این نیز بیماران تروما به دانشکده دندانپزشکی مراجعه میکردند؛ اما مدیریت خوبی برای رسیدگی به این بیماران وجود نداشت. با راهاندازی این مرکز مدیریت واحدی برای این منظور ایجاد خواهد شد.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ایجاد بخش اطلاع رسانی برای این مرکز خبر داد و بیان داشت: حلقه مفقوده فعالیتهای دندانپزشکی بحث تروماست و در مشهد تنها دو مرکز تخصصی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و کلینیک جهاد دانشگاهی خراسان رضوی به این مساله رسیدگی میکنند و اکثر بیماران در کلاف سردرگمی به سر برده و عمدتا درمانهای علمی خوبی دریافت نمیکنند.
حسینپور تصریح کرد: غافل شدن از این مسئله باعث شده درمانهای بعدی این بیماران نیز به خوبی مدیریت نشود که همین امر عوارضی پایدار در این بیماران ایجاد میکند.
شیوع بالای درگیریها عاملی در جهت افزایش صدمات دندانی است
در ادامه این همایش، علیرضا زرداد، عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی خراسانرضوی در ارتباط با صدمات درمانی و درمانهای مربوط به آن بیان داشت: امکانات و دسترسی به همه رفرنسها وجود دارد و در دوران دانشجویی این مباحث به طور کامل تدریس میشود و به نوعی، هم متخصصان درمان ریشه و هم فک و صورت آموزشهای لازم را میبینند.
وی شیوع بالای درگیریها را عاملی در جهت افزایش صدمات دندانی دانست و گفت: به صورت مشخص نمیتوان گفت در ماه چند درصد از افراد به این نوع صدمات درمانی دچار میشوند؛ اما متاسفانه آمار قابل توجهی از صدمات مربوط به مدارس و یا حوادث ورزشی است.
عضو هیات علمی سازمان جهاد دانشگاهی خراسانرضوی تصریح کرد: همچنین درصد بالایی به دلیل عدم آگاهی و اطلاعرسانی غیرصحیح به مربیان مدارس و مربیان ورزشی، خدمترسانی به صورت علمی صورت نمیگیرد.
وی بحث جلوگیری از پوسیدگی دندان را بحثی مهم ارزیابی و گفت: وجود سیستمهای ایمپلنت و کاشت دندان میتواند با توجه به میزان بضاعت مالی اشخاص، انجام گیرد. به این صورت که از تعداد ایمپلنتها کاسته و از پروتزهای ثابت و متحرک استفاده میشود که حُسن آن این بوده که حالت ثابت دارد. در حال حاضر امکانات و علم مربوط به آن به طور دقیق در کلینیک جهاددانشگاهی مشهد وجود دارد.
زردادی در پایان با تاکید بر اینکه داندانپزشکان از ورود بیمهها به درمانهای دندانی استقبال میکنند، گفت: این موضوع باعث ایجاد حس خوبی در دو طرف یعنی پزشک و بیمار میشود؛ اما نیازمند برنامهریزیهای کلان کشوری است که بودجه مربوط در نظر گرفته شود.