منوچهر ضیایی، رئیس دانشگاه فرهنگیان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بندرعباس، با اشاره به اجرایی شدن یکی از مصوبات مهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و آغاز بکار دانشگاه فرهنگیان از سال ۹۱اظهار کرد: این دانشگاه از آغاز شکل گیری دو رسالت مهم تأمین معلمان مورد نیاز آموزش و پرورش و افزایش توانمندی حرفه ای معلمان را دنبال می کند.
لزوم تربیت ۱۵۰هرار معلم به طور متوسط در طی ۱۰ سال آینده
ضیایی با بیان اینکه در ۱۰ سال آینده نیمی از معلمان موجود در کشور بازنشسته می شوند، افزود: تعیین جایگزین این معلمان رسالت مهمی است که بر دوش دانشگاه فرهنگیان نهاده شده است و برای اینکه در ۱۰ سال آینده به مشکل برخورد نکنیم، باید به طور متوسط سالیانه ۱۵۰ هزار معلم تربیت کنیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان هرمزگان وجه تمایز دانشگاه فرهنگیان با سایر دانشگاه ها را یادآور شد و تصریح کرد: وجه تمایز دانشگاه فرهنگیان با سایر دانشگاه ها در بعد فرهنگی است؛ فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان باید نقش مربی علمی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی و اجتماعی را برای دانش آموزان به عنوان آینده سازان ایران اسلامی ایفا کنند و از این حیث سرآمد باشند.
وی افزود: برای رسیدن به این مهم و تربیت معلمان همتراز جمهوری اسلامی، دانشجویان این دانشگاه در طول چهار سال حضور خود در این دانشگاه باید در حوزه های تربیتی، اعتقادی، اخلاقی، علمی، فناوری، هنری، سیاسی و اجتماعی جزء بهترین فارغ التحصیلان دانشگاهی باشند تا اهداف اصلی این دانشگاه محقق شود.
ضیایی ادامه داد: توجه به حوزه پژوهشی و آموزشی در سایر دانشگاه ها هم رونق دارد، اما معلمی انقدر مهم است که نیازمند برنامه ریزی و ارائه طرح هایی خاص و جامع است.
افزایش ۲ رشته جدید در دانشگاه فرهنگیان هرمزگان
رئیس دانشگاه فرهنگیان هرمزگان از اشتغال به تحصیل بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در دو واحد خواهران و برادران در این دانشگاه خبر داد و گفت: این دانشجویان در هشت رشته تحصیلی شامل علوم تربیتی، مشاوره، دبیری ریاضی، علوم اجتماعی، ادبیات فارسی، الهیات و معارف اسلامی، آموزش ابتدایی و تربیت بدنی در دو مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته مشغول تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: رشته دبیری ریاضی و تربیت بدنی از سال تحصیلی جدید ارائه شده است.
ضیایی همچنین علت کمبود رشته های تحصیلی در این دانشگاه را به دلیل فرایند صدور مجوز استخدامی از سوی آموزش و پرورش و شرایط خاص پذیرش دانشجو در این دانشگاه عنوان کرد و گفت: دانشجویان پیوسته (معلمان آینده) با شرط معدل و حداقل نمره تراز ۶۵۰۰ پس از مصاحبه های لازم در این دانشگاه از طریق کنکور سراسری پذیرفته می شوند.
وی در بخش دیگری با اشاره به اهم فعالیت ها انجام شده در حوزه آموزشی، دانشجویی و فرهنگی در این دانشگاه طی یک سال گذشته گفت: هوشمندسازی کلاس های درس و بهسازی امکانات فناوری، تعمیر اساسی خوابگاه ها، تجهیز امکانات خوابگاهی و نوساری آن، تشکیل انجمن های علمی و فرهنگی، برگزاری همایش های مهمی نظیر محیط زیست، همایش آشنایی با هرمز، جشن ستارگان فرهنگی دانشگاه، برگزاری اردوهای علمی و تفریحی با مشارکت دانشجویان، از اهم فعالیت های حوزه دانشجویی، آموزشی و فرهنگی در این دانشگاه بوده است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان هرمزگان به برنامه های نیمسال نخست سال تحصیلی جاری نیز اشاره و تصریح کرد: در سال تحصیلی جاری نیز علاوه بر تداوم فعالیت های سال های گذشته، برنامه های مهمی نظیر نقد فیلم و کتاب، شب شعر دانشجویی، تاسیس انجمن اسلامی دانشجویان و برگزاری همایش تربیت سیاسی و اجتماعی در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.
وی در پایان از ارتقاء کیفی آموزشی در این دانشگاه نیز خبر داد و گفت: طی سال تحصیلی جدید تلاش کردیم با انتخاب اساتید برجسته و تقویت گروه های علمی، در بعد کیفی سازی آموزش و سوق دادن دانشجویان به سمت پژوهش و ارائه طرح ها و مقالات علمی نیز گام برداریم.
لازم به ذکر است، پردیس شهید بهشتی هرمزگان طبق ارزیابی های سازمان مرکزی در سال ۹۳، در میان ۱۰ پردیس برتر کشور قرار گرفته است.