به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، غفار خسروی، دانشجوی دانشگاه ایلام در تریبون آزاد وضعیت اقتصاد ایران در پسابرجام که روز گذشته توسط جامعه اسلامی دانشگاه ایلام در این مرکز آموزش عالی برگزار شدپسابرجام را شمشیر دو لبه دانست و گفت: اگر به انتظار بروز معجزه از این دوران بنشینیم؛ اشتباه است، با راهنمایی و هم اندیشی کارشناسان، اقتصاد کشورمان بهبود می یابد و به ما کمک خواهد کرد.
وی با تاکید بر این مطلب که ما نمیتوانیم تحریم ها را عامل بیماری اقتصادی ایران بدانیم یا آن را به صراحت رد کنیم، افزود: تحریم ها مانند ایدز بستر اقتصادی کشور را برای ابتلا به انواع بیماری ها آماده کرده اند، سوء مدیریت، اختلاس، رانت و غیره امراضی بودند که بر اقتصاد ایران عارض شدند، لازمه رفع بلا یا کنترل بیماریهای ثانویه همت مسئولین دولت و همدلی مردم است.
این دانشجوی دانشگاه ایلام یکی از مولفههای وجود تورم را رشد نقدینگی مطرح کرد و ابراز داشت: اگر تحریم ها برداشته شوند، پولهای بلوکه شده به کشور برگردند و مدیریت نشوند؛ اقتصاد در گرداب تورم غرق خواهد شد.
خسروی دلخوش بودن به تزریق اموال بلوکه شده را غلط دانست و ادامه داد: تنها راه علاج برای اقتصاد ایران پیاده سازی اقتصاد مقاومتی مولد و اقتصادی که تولید در آن ارج نهاده شود؛ میباشد.
وی تنها فایده پسابرجام را حذف شدن بهانه «تحریم» که سرپوشی بر سوء مدیریت ها شده بود اعلام کرد و گفت: در این دوره است که مسئولان نمی توانند منشاء تمام بلاها را تحریم بنامند.
حالا که پای انگلیس، آلمان و فرانسه به ایران باز شده آیا اقتصاد ما تغییر کرده است؟
زیبا برجی، دانشجوی بسیجی دانشگاه ایلام با اشاره به برخی از سخنان دانشجویان مبنی بر ارزان شدن اقلام مصرفی دانشجویی با لغو تحریم ها، تصریح کرد: هم اینک که در دوران پسابرجام هستیم آیا قیمت سیب زمینی و پیاز نسبت به سال های گذشته تفاوت کرده است؟
وی برقراری تعامل با کشورهای مختلف را سودمند و مطلوب دانست و اذعان داشت: سوال من از موافقان برجام این است که حالا که پای انگلیس، آلمان و فرانسه به ایران باز شده آیا اقتصاد ما تغییر کرده است؟ نوشیدن آب از دریای تعامل با کشورهای غربی نه تنها عطش را برطرف نمی کند بلکه بر ولع تشنگی می افزاید، آن ها دلسوز ملت ما نیستند؛ بنابراین هیچگاه ماهی گیری را به مردم یاد نمیدهند.
این دانشجوی دانشگاه ایلام به سخنان برخی از دولتمردان کنونی مبنی بر بی عرضه بودن دولت پیشین در ارتباط گیری و مذاکره با غرب اشاره کرد و گفت: همین مسئولینی که خود را پرچم دار میدان توانایی نشان می دهند و با شرق و غرب ارتباط برقرار کرده اند چه خدماتی ارائه داده اند؟ آیا غیر از این است که با تعامل با سایر کشورها به بازار مصرفی آن ها تبدیل شده ایم! این موضوع به ضرر ما تمام خواهد شد.
یکی از دلایلی ورود آسیب به بدنه اقتصاد ایران، تاثیرپذیری از تحریم های نفتی می باشد
سید میثم موسوی، دیگر دانشجوی دانشگاه ایلام میزان وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی را ۸۰ درصد اعلام کرد و یادآور شد: یکی از دلایلی ورود آسیب به بدنه اقتصاد ایران تاثیرپذیری از تحریم های نفتی می باشد که به انقباض اقتصادی کشورمان منجر شد.
وی تحریم های بیمه کشتیرانی را زمینه ای برای کاهش میزان داد و ستد آبی دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه ایران از شمال و جنوب با دریا ارتباط دارد می تواند از پتانسیل دوران پسابرجام برای افزایش صادرات استفاده کند.
این دانشجوی دانشگاه ایلام به تولید دو و نیم میلیون بشکه نفت توسط ایران به عنوان دومین تولید کننده نفت جهان در سال های گذشته اشاره کرد و اذعان داشت: با برداشته شدن تحریم های نفتی، ورود تکنولوژی های جدید و حضور سرمایه داران غربی به جایگاه پیشینی که داشتیم صعود خواهیم کرد، این موضوع علاوه بر افزایش اشتغال بخش نفتی باعث تکمیل پروژه های عمرانی نیز می شود.
میزان تاثیرگذاری رفع تحریم ها بر زندگی مردم به چگونگی عملکرد دولت وابسته است
الهام حیدری، دانشجوی دانشگاه ایلام با تاکید بر این مطلب که اقتصاد ایران در پیش از تحریم نیز دارای مشکلات عدیده ای بود، افزود: حجم بالای بدهی دولت به بانک مرکزی، بهره وری پایین، گسترش اختلاس، رشد تورم و غیره از امراض اقتصاد ایران می باشند.
وی میزان تاثیرگذاری رفع تحریم ها بر زندگی مردم را به چگونگی عملکرد دولت وابسته دانست و تصریح کرد: دو راه در پیش روی دولت است؛ یا به اقتصاد برون گرا و وابسته تن بدهد یا در حیطه درون زا بودن و رشد مبادلات صادراتی برنامه ریزی کند، در حقیقت توافق هسته ای یک بزنگاه تاریخی است که در نتیجه مدیریت و نظارت دولتمردان می تواند باعث رکود یا صعود اقتصادی شود.
مناسبات کشورهای امپریالیستی ظالمانه می باشد
حسن احمدی، دانشجوی ترم آخر دانشگاه ایلام گفت: دولت و بخشی از مردم به این تصور که ارتباط با کشورهایی که دارای نظام امپریالیستی هستند باعث رونق می شود؛ ایمان دارند، آن ها می گویند که اشتغال گسترش می یابد و فقر و بی عدالتی از بین می رود.
وی این نظریه را از دید تئوری و عملی باطل دانست و خاطرنشان کرد: وقتی کشورهای چند ملیتی به یک کشور هجوم می آورند فقط برای دست یافتن به سودهای کلان پا به عرصه می گذارند، آن ها توقع دارند به ازای هر ۱۰۰۰ تومان سرمایه گذاری، صدها برابر سود به جیب بزنند، برای رسیدن به این هدف دستمزدها را پایین نگه می دارند و با این کار، نیروی انسانی کشور هدف را تحقیر می کنند، مناسبات کشورهای امپریالیستی با کشورهای جهان سوم ظالمانه است، آن ها کشورهایی با اقتصاد وابسته را به زمین سوخته تبدیل می کنند.
مسئولین فقط شعار می دهند؛ مرد عمل نیستند
فاطمه حقی، دیگر دانشجوی دانشگاه ایلام تنها 30 درصد مشکلات ایران را مرتبط با تحریم ها دانست و اذعان داشت: رهبر معظم انقلاب بیش از یک دهه است که بر مقاومتی کردن اقتصاد تاکید می کنند پس از 36 سال از طلیعه انقلاب اسلامی سایه وابستگی به نفت و تک محصولی بودن بر ایران سنگینی می کند.
وی با تاکید بر عدم وجود حتی یک کارگروه اقتصاد مقاومتی در استان ایلام و عدم توجه به این استراتژی مهم، تصریح کرد: مسئولین فقط شعار می دهند اما مرد عمل نیستند.
۷۵ درصد مردم از دولت، راضی و ۸۶ درصد ملت با برجام موافق هستند
حسن غیاثی، از دیگر شرکت کنندگان در این تریبون با بیان اینکه اگر ساعت ها در مورد مزیت های مذاکره و برجام بحث کنیم باز هم دلواپسان مخالفت خود را که مبنای جناحی و سیاسی دارد؛ مطرح می کنند، گفت: براساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۵ به میزان هشت دهم درصد و در سال ۲۰۱۶ به میزان ۴/۴ می باشد این در حالی است که رشد اقتصاد ایران در دوران احمدی نژاد منفی پنج درصد بود، همان کسانی که می گفتند تحریم ها کاغذ پاره ای بیش نیستند کجا هستند تا ببینند این تحریم ها چگونه دمار از روزگار مردم درآورده است؟
وی گفت: دولت یازدهم در سال ۹۲ با نرخ تورم ۴۵ درصدی، رکود بی سابقه و نرخ بالای بیکاری عنان کار را به دست گرفت، در بعد از انقلاب سابقه نداشت دولتی با این شرایط به روی کار آید.
این دانشجوی دانشگاه ایلام به آمار ارائه شده از سوی روزنامه کیهان مبنی بر رضایت ۷۵ درصدی مردم از دولت و موافقت ۸۶ درصدی ملت با برجام اشاره و تصریح کرد: ارقام مذکور گواه بر این است که دولت راه درست را در پیش گرفته است.
لغو تحریم ها را بگذارید در کوزه و آبش را بخورید
داریوش قنبری، از مخالفان برنامه های دولت، خطاب به کسانی که در انتظار رفع تحریم ها و برقراری ارتباط با کشورهای غربی هستند، گفت: لغو تحریم ها را بگذارید در کوزه و آبش را بخورید، آمریکا علاوه بر اینکه شیطان بزرگ است دشمن ملت مسلمان ایران نیز می باشد؛ حالا که نقطه ضعف جمهوری اسلامی را در دست گرفته محال است به سادگی تحریم ها را حذف کند، آمریکایی که چیزی جز ذلت ایران و زانو زدن مردم آن را نمی خواهد چگونه دست دوستی به سوی ما دراز می کند؟
وی تاکید کرد: می گویند ضعف اقتصادی ما به دلیل تحریم ها حادث شده، تحریم ها نشان دادند که با یک ضربه ۸۰ درصد از دیوارهای اقتصاد ایران فرو ریخت؛ بروز مشکلات اقتصادی جمهوری اسلامی که دولتی- مردمی نیست و در دولت تجمیع یافته است به علت مفت خوری مدیران دولتی واقع شده است.
این دانشجوی دانشگاه ایلام با تاکید بر این مطلب که آمریکا با مشکلات فراوان اقتصادی دست و پنجه نرم می کند؛ چگونه می تواند مشکلات اقتصادی ایران را برطرف کند؟ گفت: با وجود آنکه درآمد سالانه ایالات متحده ۴۵ تریلیون دلار است؛ ۱۸ تریلیون دلار بدهکار می باشد.
قنبری اذعان داشت: یکی از ویژگی های تاریخ، تکرار آن است، اوباما و کری مانند معاویه و عمروعاص هستند؛ در این میدان جنگ، هوشیار باشیم تا به خیل خوارجین نپیوندیم.
اگر کیفیت تولیداتمان را ارتقا دهیم می توانیم بازار سایر کشورها را در قبضه خود بگیریم
فرشته تپانچه با بیان اینکه هدف ایران از مذاکره با ۱+۵ صرفا برداشته شدن تحریم های آمریکا نبود بلکه در پی لغو تحریم های سایر مللی نیز می باشد، یادآور شد: تجارت در اقتصاد یک اصل مهم و انکار ناشدنی است، در تعامل میان ایران و آمریکا بخشی از سودهایی که عاید خواهد شد نصیب ایران می شود بنابراین نباید به صورت یک طرفه بر طبل احتمال استعمار شدن ایران توسط آمریکا کوبید.
وی باز شدن سفارت کشورهای غربی در ایران یا افزایش تردد آن ها در کشورمان را مطلوب دانست و گفت: با حضور سیاستمداران غربی در ایران غبار از چهره کشورمان که آن را تروریست و سرزمین ناامنی ها معرفی می کنند؛ زدوده می شود.
این دانشجوی دانشگاه ایلام به وارد شدن مواد اولیه مرغوب پس از ارتباط با ممالک شرق و غرب جهان اشاره کرد و گفت: اگر کیفیت تولیداتمان را ارتقا دهیم می توانیم بازار سایر کشورها را در قبضه خود بگیریم.
فراموش نکنید که لغو تحریم ها معجزه نمی کند
شجاعی مقدم به اثرات تحریم ها بر جمهوری اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: علاوه بر اینکه حضور سرمایه گذاران رو به کاهش نهاد تحریم های سوئیفت مانع گردش سرمایه شرکای تولیدی یا تجاری ایران شد، معرفی کردن ایران به عنوان کشوری ناامن باعث پراکندگی سرمایه دارن شده است، در پی مراودات سایر کشورها با جمهوری اسلایی، ارزش ریال رو به تنزل نهاد.
وی با مطرح کردن این سوال که شما توقع دارید با برجامی که هنوز به مرحله عملی نرسیده است قیمت فروش نفت افزایش یابد؟ گفت: فراموش نکنید که لغو تحریم ها معجزه نمی کند اقتصاد ایران با اتخاذ تصمیمات کارشناسانه بهبود می یابد.
چند هزار نفر باید خون بدهند تا لکه ننگ حضور آمریکا بر دامان جمهوری اسلامی پاک شود؟
زهرا صارمی از مخالفان قاطع برجام و عملی شدن آن به کشته شدن بسیاری از جوانان ایرانی به واسطه سیاست های جنگ طلبانه آمریکا اشاره کرد و اذعان داشت: اینک که برجام عملی شده است و مسئولین راه را برای نفوذ آمریکا باز کرده اند چند هزار نفر باید خون بدهند تا لکه ننگ حضور آمریکا بر دامان جمهوری اسلامی پاک شود؟
وی خطاب به کسانی که آمریکا را کدخدا می دانند تاکید کرد: چرا از سرنوشت عراق، لیبی و سایر کشورها درس عبرت نمی گیرید؟ بزرگ ترین سرمایه جمهوری اسلامی نیروهای جوان آن است که تا همین لحظه توانسته اند کشور را بسازند.
صارمی به گزینه های ترور و تحقیر آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی اشاره کرد و اذعان داشت: از نظر آمریکایی ها، یک ایرانی خوب یک ایرانی مرده است.
آیا می خواهید با جبر این مذاکرات را به مردم بقبولانید و آن ها را در مضیغه قرار دهید؟
محمد بهاری، دانشجوی دانشگاه ایلام تاکید کرد: پس از لفو تحریم ها دیگر بهانه ای برای مسئولین در حیطه علل عدم رشد اقتصادی باقی نمی ماند، البته دلخوش بودن به امحای تحریم ها، نهایت خوش خیالی است زیرا عامل اصلی مشکلات ما از ۳۶ سال گذشته تا کنون دولت آمریکا می باشد.
وی منابع خدادادی، نیروی انسانی و اجرای اقتصاد مقاومتی را مهمترین مزیت مثبت برای بهبود اوضاع کنونی دانست و تصریح کرد: از دولتمردان چند سوال دارم؛ چرا سخنان مسئولان سیاسی کشورمان در قبل و بعد از برجام تغییر کرده است؟ چرا قیمت برخی اقلام در ماه های اخیر به شدت بالا رفت؟ آیا می خواهید با جبر این مذاکرات را به مردم بقبولانید و آن ها را در مضیغه قرار دهید؟ آیا برای فضای باز بعد از تحریم ها برنامه ای دارید؟
اگر برجام در قالب چارچوب های مورد وفاق نظام گنجانده شده باشد همه با آن موافق هستیم
عاطفه اولاد، دانشجوی بسیجی دانشگاه ایلام با تاکید بر این مطلب که مردم مانع هرگونه صدمه زنی از سوی دولت به بدنه نظام می شوند، گفت: اگر برجام در قالب چارچوب های مورد وفاق نظام گنجانده شده باشد همه با آن موافق هستیم در غیر این صورت مخالفت خود را به صراحت بروز می دهیم.
وی امید داشتن به بهبود شرایط کشور و ایجاد تعامل با بیگانگان را به داشتن رابطه با همسایه ای حریص که تمام بهره مندی ها را به نفع خویش مصادره می کند تشبیه کرد و ابراز داشت: اگر قشر دانشجو به عنوان طیف آینده ساز جامعه به فکر آینده مملکتش نباشد و برای رفع آن ها نجنگد؛ معضلات مملکتش برطرف نمی شوند.
اگر وضعیت اقتصادی کشورمان بهبود نیابد شبکه های فساد زیرزمینی رشد می کنند
امید رستمی، دانشجوی دانشگاه ایلام با تاکید بر اینکه ما هرگز به دنبال رابطه با آمریکا نبوده ایم، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب رابطه با آمریکا را ممنوع کردند، ایشان فرمودند: اگر ایالات متحده حسن نیت خود را در برجام نشان دهد حاضر می شویم در زمینه های دیگر با آن مذاکره کنیم.
وی با بیان اینکه ۶۵ تا ۶۷ تحریم در حیطه های صنعت، نفت، بانک و کشتیرانی بر ایران تحمیل شده است، تصریح کرد: با لغو این تحریم ها، اقتصاد ایران رو به سوی پویایی خواهد نهاد، اتحادیه اروپا در ۲۷ مهرماه اعلام کرد تحریم های خود را مشروط بر اینکه ایران به تعهداتش عمل کند برمی دارد، بنابراین اثرات این لغو شش ماه پس از دی ماه که زمان عمل به تعهد ها است خواهیم دید.
وی به افزایش رکود و تورم در دولت پیشین اشاره کرد و افزود: اگر وضعیت اقتصادی کشورمان بهبود نیابد شبکه های فساد زیرزمینی و دلالان اقتصادی رشد می کنند و نظارت بر آن ها غیرممکن می شود.
ما باید تا سال ها تاوان سوء مدیریت دولت پیشین را بدهیم
زهره حسن بیگی، از موافقان مذاکره با آمریکا با تاکید بر اینکه ما بدون آمریکا هیچ نیستیم، گفت: تمام کشورها یک کل واحد هستند که بدون کمک یکدیگر نمی توانند به پیشرفت نائل آیند.
وی ادامه داد: اگر می بینید که پس از برجام قیمت کالاها تغییر نکرده اند مقصر آن دولت پیشین است، ما باید تا سال ها تاوان سوء مدیریت دولت پیشین را بدهیم.
مادامی که هاشمی رفسنجانی خود را به بدنه نظام و دولت چسبانده آلودگی های اقتصادی امحا نمی شود
عرفان بانقلانی، از دانشجویان دانشگاه ایلام میزان نقدینگی در دوره احمدی نژاد را ۲۶۴ هزار میلیارد و در دوره روحانی ۳۰۰هزار میلیارد اعلام کرد و ابراز داشت: نیلی، مشاور ارشد رئیس جمهور هرگونه رشد اقتصادی را تا سال ۹۷ منتفی اعلام کرده است.
وی پای ثابت مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور را حجت الاسلام هاشمی عنوان کرد و گفت: مادامی که هاشمی رفسنجانی با فرزندان رانت خوارش خود را به بدنه نظام و دولت چسبانده اند آلودگی اقتصادی امحا نمی شود، با وجود جدا شدن ایشان حتی اگر ۱۰۰ تحریم بر ایران اعمال شود می توانیم بر آن ها فائق آییم.
برداشتن تحریم ها مانند پاک کردن کف صابون است
فرزانه سهرابی، دانشجوی بسیجی دانشگاه ایلام تاکید کرد: چه خوب است کسانی که از برخی بیانات رهبری برای پیشبرد مقاصد خود استفاده می کنند در تمام افعال و اعمالشان به ایشان تاسی بجویند.
وی اثر تحریم ها را مانند نشت کردن گاز از لوله و امتحان کردن آن با کف صابون دانست و گفت: برداشتن تحریم ها مانند پاک کردن کف صابون است، برای جلوگیری از نشتی گاز باید لوله را از محل آسیب دیدگی تعمیر کرد.
اقتصاد ایران در حال سیر به سوی اقتصاد لیبرالیستی است
حسین شفیعی، دانشجوی دانشگاه ایلام خطاب به کسانی که ایران بدون آمریکا را هیچ می نامند، تاکید کرد: اگر ایران هیچ بود شش کشور به نمایندگی از تمام دنیا برای مذاکره با آن التماس نمی کردند.
وی به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در اجرای اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و افزود: با توجه به سیاست هایی که دولتمردان ما اتخاذ کرده اند؛ اقتصاد ایران در حال سیر به سوی اقتصاد لیبرالیستی است.
این دانشجوی دانشگاه ایلام، آمریکا را بزرگ ترین بدهکار جهان معرفی کرد و یادآور شد: ارزانی که بعد از لغو تحریم ها در بازار ایران حاکم می شود باعث تخریب تولید داخلی و کوچک شدن حجم صنایع خواهد شد.
بی بصیرتان هرجا که به نفعشان باشد از رهبری خرج می کنند
آرمان جلیلیان، عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشگاه ایلام با بیان اینکه بی بصیرتان هرجا که به نفعشان باشد از رهبری خرج می کنند، گفت: این افراد هرجا که مطامعشان ایجاب کند خود را در پشت رهبر غایب می کنند یا بیانات ایشان را تحریف می کنند.
وی به سخنان محمد جواد ظریف مبنی بر اینکه رهبر زبان برنده این نظام هستند اشاره کرد و اذعان اشت: اینکه کسی بخواهد در زمان حیات ایشان به تحریف سخنان یا شخصیت این بزرگوار بپردازد؛ اتفاق نخواهد افتاد، آنان که آرمان های انقلاب را درگیر مقاصد حزبی خویش می کنند در حافظه تاریخی ملت جایی نخواهند داشت.
عضو شورای جامعه اسلامی دانشگاه ایلام خاطر نشان کرد: اصلاح طلبان و مشاورینشان گفتند ما زیربنای لازم برای تغییرات در دوران پسابرجام نداریم این اتفاق شاید پس از چهار سال رخ دهد، رهبر فرمودند: راه حل مشکلات اقتصادی کشور در ژنو و لوزان نیست، ایشان به مذاکره خوش بین نبوده و نیستند.