به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری با اشاره به رویکرد سوم پیرامون رابطه با آمریکا گفت: من این رویکرد سوم را مبتنی بر منافع ملی می دانم و معتقدم نباید رابطه خود را با چین و روسیه قطع کنیم و به سمت آمریکا برویم و نه برعکس این مباحث بلکه باید در این راه از رقابت ها استفاده کنیم و به هیچ کدام یک از این کشورها تکیه نکنیم.
وی با بیان اینکه هیچ قدرتی در دنیا قابل اتکا نیست ادامه داد: در واقع نقطه امیدی در سیاست خارجه نداریم چرا که هر کشوری براساس اصل منافع خود حرکت می کند و کشورهایی مانند انگلیس، آمریکا، فرانسه و چین مانند یکدیگرند.
قنبری گفت: زمانی که منافع هر کشوری در تقابل با اهداف ما باشد با آنها مقابله کرده و در واقع باید گفت سیاست دولت روحانی هم بر همین مبناست و وی معتقد است باید از امکانات دیگر کشورها برای پیشرفت ایران استفاده شود بدون اینکه به آنها امیدوار باشیم.
وی با بیان اینکه ما براساس رویکرد سوم توانستیم موفقیتی را در مذاکرات هسته ای کسب کنیم گفت: ما در مذاکرات اخیر توانستیم از بند هفت فصل منشور خارج شویم وتحریم ها هم به مرور از بین برود.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری ادامه داد: در دوران احمدی نژاد روسیه به ما سامانه موشک اف 300 را نمی داد ولی در مذاکرات هسته ای پس از تغییر رویکرد دولت این سامانه به دست ما سپرده شد به نظر من رویکرد سوم ملی محوری است و می تواند بهتر عمل کند.
وی در پاسخ به این نکته از اظهارات قدیری ابیانه مبنی بر اینکه رضاخان هم از آمریکا خط می گرفت گفت: باید بگویم که رضاخان انگلیسی بود و در آن ایام آمریکا متغیری با مسائل سیاست خارجی ما نبود که بخواهیم به آن اشاره کنیم چرا که ورود آمریکا به ایران پس از جنگ جهانی دوم صورت گرفت و قبل از جنگ جهانی دوم اثری از نفوذ آمریکا در ایران نبود.
قنبری با بیان اینکه شناسایی دشمن باید همه جانبه باشد اظهار داشت: شناسایی دشمن باید همه جانبه باشد اینکه آمریکا دشمن ماست در آن شکی نیست و غرب هم معتقد است که در خاورمیانه ایران تنها دشمن آمریکا محسوب می شود اما باید دشمن ها را از ابعاد مختلف شناخت چرا که خیلی از کشورهای دیگر هم علاوه بر اعتقاد به دشمنی آمریکا با آنها رابطه دارند.
وی ادامه داد: ژاپنی ها هم دل خوشی از آمریکا ندارند ولی شاهدیم که با آمریکا رابطه اقتصادی و سیاسی شان را ادامه می دهند و این نشان می دهد که دوست و دشمنی دائم در عرصه بین المللی وجود ندارد.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری با بیان اینکه من معتقدم در ارتباط با آمریکا نمی توانیم رابطه استراتژیک برقرار کنیم اظهار داشت: چرا که حتی اگر ما بخواهیم آنها نمی خواهند ما می توانیم با بخش خصوصی آمریکا رابطه برقرار کرده و از تکنولوژی آنها استفاده کنیم غرب دشمن ماست ولی باید از ابعادخاصی به آن نگاه کرد اگر دشمن را به حساب نیاوریم به سرنوشت قرارداد ترکمنچای دچار می شویم.
وی با اشاره به بحث مذاکرات گفت: اینکه می توانیم سر یک میز بنشینیم و با غرب هم صحبت شویم نشان می دهد که تحولی صورت گرفته و این تحول مورد حمایت مردم و رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.
قنبری اضافه کرد: غیر از کمک از سرمایه گذاران خارجی نمی توانیم سرمایه گذاری صنعت نفت کشور را به اهداف والا برسانیم. باید تولید نفت خود را بالا ببریم من منکر ظرفیت داخلی نیستم ولی فعلا ظرفیتی وجود ندارد اگر به وضعیت کنونی در کشور ادامه دهیم به مشکل می خوریم امروز پس از سال ها از تحریم هواپیمایی خارج شدیم وجالب است به قول روحانی کاسبان پسا تحریم دیگر دلار نفتی به جیب نمی زنند دیگر بابک زنجانی دیگری شکل نمی گیرد. با ارتباط با غرب می توانیم سرمایه خود را افزایش، اشتغال و تولید ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه ما به بطن انقلاب و اصول آن پایبندیم و در آن جای هیچ شکی نیست افزود: هیچ کشوری مانند آمریکا واحد پول آن قدرت ندارد و با توجه به اینکه به چین بدهکار است ولی بیشترین سرمایه گذاری چین از سوی آمریکاست و چین هم از این سرمایه و تکنولوژی آمریکا استفاده می کند.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری با بیان اینکه آمریکا کشوری ثروتمند است و در این تردیدی ندارم گفت: در اینکه آمریکا ثروتمند است تردیدی نیست اگر دل تان به حال بدهکاری های آمریکا می سوزد می توانید کمیته امداد را به آنجا ببرید به لحاظ اخلاقی تحریم هواپیمایی و دارویی جنایت است ولی در هیچ کدام یک از حقوق بین المللی به این موضوع اشاره نشده است. آمریکا امروز ابرقدرت است و چه بخواهیم و چه نخواهیم آمریکا همین است.
وی با اشاره به موضوعات پیرامون بابک زنجانی گفت: اگر بابک زنجانی اصلاح طلب بود چرا دردولت اصلاحات سوءاستفاده نکرد؟ چرا در دولت اصولگرا برخی از مسئولان از او حمایت و امضاهای طلایی در اسناد آن انجام داده اند.
قنبری با اشاره به اظهارات قدیری ابیانه مبنی بر قطع یارانه ثروتمندان گفت: دادن یارانه به مردم از افتخارات دولت همفکر شما بود آیا رفتار دولت قبل جایی برای سرمایه گذاری در ایران باقی گذاشت ما در کشور دیگر طبقه سرمایه داری نداریم عقل این دولت بیشتر می رسد و دیگر نمی خواهد اشتباهات دولت قبل را تکرار کند. خط فقر آمریکا با ما فرق دارد آنها فقیر را به کسی می گویند که اگر کسی هر پنج سال یکبار نتواند اتومبیل و خانه خود را تغییر دهد محسوب می شود نه افراد فقیر کشور ما که از گرسنگی زجر می کشند.
وی با بیان اینکه بحث روبرویی امام حسین با یزید تحلیل متفاوتی است گفت: این تحلیل قابل قیاس نیست چرا که جنگ امام حسین با یزید درون یک واحد سیاسی بوده و ایشان به جنگ با یک کشور خارجی نرفتند.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری ادامه داد: ما در نیتجه سوء تدبیر احمدی نژاد در بحث سیاست خارجی از سوی سازمان ملل شش قطعنامه علیه کشورمان صادر شد به جای اینکه دولت مانع صدور آنها شود با حالت تمسخر می گفت آن قدر قطعنامه صادر کنید تا قطعنامه دان تان پاره شود و اگر تدبیر روحانی نبود کشور به سمت جنگ حرکت می کرد چرا که دیگر ماده 42 برای ما اعمال می شد و با اجماع بین المللی جنگ صورت می گرفت.
وی با اشاره به دستاورد مذاکرات هسته ای خاطرنشان کرد: حداقل دستاوردی که این مذاکرات داشت ما را از شر حمله مستقیم دشمن نجات داد و ما از تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج کرد.
هدف دولت از مذاکرات رفع تحریم ها بود ولی به حفظ تحریم ها منجر شد
قدیری ابیانه در مناظره با داریوش قنبری گفت: همان طور که می بینید روسیه در سوریه هم امروز با داعش می جنگد.
وی گفت: مصدق هم طرفدار رویکرد سوم بود و معتقد بود که باید از قدرت ها به نفع خود استفاده کرد و به آمریکا هم اعتماد داشت همین خام خیالی ها منجر به کودتا شد و 25 سال کشور را گرفتار کرد.
این کارشناس استراتژیک با بیان اینکه برخی احساس می کنند با رابطه با غرب همه چیز به دست می آوریم اظهار داشت: اسنادی که هم اکنون در لانه جاسوسی قرار دارد چه اسناد قبل و چه بعد از انقلاب نشان می دهد که آمریکا از همان ابتدا به دنبال نابودی نظام، صربه زدن به اقتصاد کشور و تولید ترورها بوده است. ما به آمریکا فرصت دادیم که تغییر رویکرد بدهد ولی نکرد.
وی با بیان اینکه حتی در آلمان و آمریکای لاتین واژه لانه جاسوسی را برای سفارت آمریکا به کار می برند گفت: چرا که این کشورها معتقدند که اگر آمریکا در هر کجا سفارت داشته باشد آن محیط مرکز توطئه است.
قدیری ابیانه خطاب به قنبری پیرامون اظهاراتش مبنی بر اینکه چرا می گویید مرگ بر آمریکا گفت: اگر ما شعار درود بر آمریکا را سر بدهیم باز هم چیزی از خصومت آن کم نمی شود و اگر در مذکرات کوتاه بیاییم سرنوشت مان مانند لیبی خواهد شد. در آمریکای لاتین مگر حجاب قانون است مگر این کشور مسیحی نیست چرا آمریکا علیه آنان کودتا می کند چرا با چاوز سر ناسازگاری دارد آمریکا معتقد است طرفدار هندو و بودایی باشید ولی از گاندی اطاعت نکنید، مسلمان باشید ولی پیرو عربستان سعودی باشید آیا ما در آمریکا کودتا کردیم آیا ما بودیم که در مزرهای آمریکا ناوهای هواپیمایی را از بین بردیم اگر ما امروز اشتباه کنیم گرفتار اشتباه مصدق خواهیم شد.
وی با بیان اینکه آمریکا از همان ابتدا سر ناسازگاری با ما داشت گفت: این کشور دارو و قطعات هواپیمایی را بر ما تحریم می کند و این یک جنایت بزرگی است منطق حکم می کند که اهداف دشمنان را بشناسیم خود غرب مدعی است که ایران رهبری دارد که نقشه راه را می شناسد و مردم ایران به وی اعتماد توام با اعتقاد دارند.
این کارشناس استراتژیک با بیان اینکه اینکه روسیه در مقابل وهابیت می ایستد منافع خود را می بیند ادامه داد: تاکنون هم آلمان و ژاپن نتوانستند خود را از زیر ظلم آمریکا در بیاورند حال چرا ما باید خود را به زیر سلطه این کشور ببریم رابطه با آمریکا نمی تواند از دشمنی ما با این کشور کم کند چرا که آنها در تلاش اند از ما سوءاستفاده کنند.
وی افزود: اگر کار به جایی برسد که دو کشور سفارت شان بازگشایی شود سفارت آمریکا باز هم تبدیل به جاسوس خانه ولی این بار با امکانات بیشتر خواهد شد و ما باز هم باید دانشجویان مان آنجا را تسخیر کنند حال چرا باید با این کشور رابطه برقرار کنیم.
قدیری ابیانه با اشاره به اظهارات روحانی مبنی بر اینکه منطق ما در مذاکرات پیروز شد گفت: اصلا این گونه نیست اگر ایران سوخت بیست درصد نداشت چگونه می توانستید مذاکره کنید در این مذاکرات چیزی دادید و چیزی گرفتید به تظر من مذاکرات هسته ای را کیش و مات می دانم اگر گوش به فرامین آمریکا می دادید یک ضربه می خوردید و اگر هم نمی پذیرفتید یک ضربه چرا که طبق اظهارات اوباما و کری مبنی بر اینکه اگر با ایران مذاکره نمی کردیم تحریم ها را فرو می پاشیدیم و ما با این مذاکرات توانستیم تحریم ها را علیه ایران تشدید کنیم.
وی با بیان اینکه ما با غرب مذاکره کردیم تا تحریم ها از میان برود نه اینکه تشدید شود گفت: هدف از مذکرات غرب رفع تحریم ها بود ولی به حفظ تحریم ها منجر شد.
این کارشناس استراتژیک خطاب به قنبری مبنی بر اینکه یکی از افتخارات ماست که امروز بر سر یک میز با غرب می نشینم و پیرامون مسائل کشورمان صحبت می کنیم گفت: این افتخار بزرگ نیست که توانسته ایم با غرب مذاکره کنیم اگر هم وجود داشته باشد غرب باید برای نشستن بر سر میز در کنار وزیر خارجه ایران افتخار کند حواس مان باشد که احساس کمبود نکنیم.
وی با اشاره به سخن رهبری مبنی بر نرمش قهرمانانه گفت: ایشان تاکید کردند که در مذاکرات نرمش قهرمانانه صورت بگیرد یعنی یک کشتی گیر گاهی عقب می رود و گاهی جلو می رود و قصد آن صرفا پیروزی است نه اینکه حریف را بغل کند و با وی مصاحفه کند.
قدیری ابیانه با بیان اینکه ظریف و تیم هسته ای هم نگران بودند که مبادا در این مذاکرات سرشان کلاه برود گفت: کاسبان پساتحریم افرادی هستند که با پول بیت المال به خارج رفته و از غرب می خواهند که تحریم ها را علیه مردم ایران بیشتر کنند حال با وضعیتی که در کشور روبرو هستیم چرا باید یارانه به ثروتمندان بدهیم و مانع آن نشویم چرا که طبق اظهارات دولتی ها به وجود این سرمایه داران در انتخابات نیازمندند و طبق اظهارات روحانی مبنی بر اینکه از سیاست به اقتصاد یارانه می دهیم.
وی گفت: متاسفم برای دولتی که می گوید از رکود خارج شویم ولی چهار وزیرش آن را به بحران هشدار می دهند و جالب است به وزرا هم فرصت ملاقات با خود را نمی دهد.
این کارشناس استراتژیک با بیان اینکه دولت به جای روی آوردن به اقتصاد مقاومتی درگیر سیاست خارجی شده است گفت: بابک زنجانی یک اصلاح طلب است و اعتماد احمدی نژاد به او یک اشتباه بود که یک کار اقتصادی را به دست او سپرد کاسبان پسا تحریم افرادی هستند که از دشمن می خواهند تحریم ها را افزایش دهد و لیست کاسبان پسا تحریم در جیب سابق خرازی قرار دارد چرا که وی مدعی شده لیست کسانی که به دشمن گرا می دهند در جیب من قرار دارد این گونه افراد باید محاکمه شوند.
وی با بیان اینکه بابک زنجانی در دوران قبل از احمدی نژاد سرمایه دار شده بود گفت: احمدی نژاد کلاه بر سرش رفت و به این فرد اعتماد کرد اگر این دولت مدعی است که نباید به همه یارانه داده می شد بیاید و کاری به حال مشکلات اقتصادی کشور کند اگر شما مدعی هستید که دیگر در کشور سرمایه داری وجود ندارد پس ماشین های میلیاردی و ساخت ویلاهای آنچنانی در شمال کشور نشان از چیست اینکه بگویم دیگر سرمایه داری در کشور نداریم مغلطه است.
قدیری ابیانه ادامه داد: یزید هم ابرقدرت بود ولی تسلیم نشد آمریکا با توجه به اینکه یک بدهکار بزرگ به جهان است اگر معجزه بلد است برای خودش انجام دهد.
وی گفت: اگر قطعنامه هایی علیه کشورمان صورت گرفت چرا دوستان آقازاده ها برای تشدید تحریم ها به غرب رفتند به نظر من حکم مهدی هاشمی برای ده سال کم است اگر همین هیئت تیم مذاکره کننده رهبری از آنان حمایت نمی کرد و اگر در انتخابات برخی به خیابان ها می آمدند و سطل آشغال ها را آتش می زدند آیا تیم مذاکره کننده می توانست از موضع بالا صحبت کند تیم احمدی نژاد در بحبوحه 88 با غرب مذاکره می کند از این طرف در کشورمان فتنه 88 رقم خورد و غرب احساس کرد که می تواند جنگی ایجاد کند به نظر من اینکه احمدی نژاد گفت آن قدر قطعنامه بدهید تا قطعنامه تان پاره بشود حرف خوبی بود چرا که برای اولین بار امام این جمله را بر زبان آوردند پس از جنگ قطعنامه هایی علیه کشورمان صادر شد و امام معتقد بودند که این قطعنامه ها کاغذ پاره ای بیش نیست.