به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام موسوی امروز در برنامه مدعیان دروغین و حوادث آخر زمان در دانشگاه پیام نور مشهد در خصوص مدعیان دروغی، گفت: جریان مدعیان دروغین یک امر جدید نیست؛ بلکه در زمان امام زمان(عج) نیز شخصی به نام جعفر کذاب در تلاش برای به دست آوردن عنوان قائمی بود.
وی افزود: البته این شخص بعدها توبه کرد و به جعفر تواب معروف شد.
این کارشناس مسائل مذهبی با یادآوری این که مدعیان دروغی به چند دسته تقسیم میشوند که هر کدام مخاطبان متفاوتی دارند، بیان داشت: دستهای دیگر مدعی هستند که با امام زمان(عج) از طریق خواب ارتباط دارند یا برخی از آنان ادعا میکنند، ایشان را حضوراً زیارت کرده و یا اینکه خود را از نزدیکان ایشان میدانند. مخاطبان این افراد بیشتر عوام هستند که تعدادشان بسیار اندک است.
موسوی گفت: گروه دیگر خود را از منجیان امام زمان(عج) مانند یمانی یا سید خراسانی میداند.
وی بیان داشت: مدعیان دیگر که مخاطبینشان کم نیستند، مدعیان مبتکری هستند که ما را به عنوان سوژه خود قرار داده و ابتکاراتی دارند که ما به آنها توجهی نداریم.
این کارشناس مذهبی در ادامه به شاخصههای این فرقههای دروغین پرداخت و گفت: این فرقهها دنبال جذب مردم هستند و به همین دلیل خودشان را در نظر آنان بزرگ جلوه میدهند و ادعای آنان به مرور زمان با افزوده شدن طرفدارانشان رشد مییابد.
موسوی بیان داشت: این فرقهها افراد را با شیوه ترساندن از ترک گروه، از شرکت در جلساتی دیگر منع میکنند.
وی افزود: آنان با شیوههای مختلف از مردم پول میگیرند، تطبیق علائم ظهور یکی دیگر از شاخصههای این فرقههاستکه اهمیت زیادی دارد و در حال حاضر هم این امر صور میگیرد.
این کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: نکتهای که در خصوص تطبیقهای قطعی ظهور از این فرقهها باید توجه داشته باشیم، این است که این تطبیقها وقتی به واقعیت منجر نمیشود باعث کاهش ایمان مردم میشود.
موسوی خاطرنشان کرد: بیشتر فرقهها اهل جنجال هستند و شیوه دیگر آنها این است که جایگاه خود را در نظر افراد بزرگ نشان میدهند.