حامد صداقت فعال دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تاریخچهی جنبش دانشجویی در ایران گفت : برای بررسی جنبش دانشجویی در ایران بایدبه زمان رضاخان و ورود تفکر چپ گرا به ایران توسط دانشجویان بورسیه شده رجوع کرده و اگر بخواهیم بلوغ این تفکر را جویا شویم باید به اتفاق روز 16 آذر 1332 دانشگاه تهران برگردیم.
وی تصریح کرد: امروزه برخی سعی دارند با مطرح کردن برخی مباحث حاشیه ای ، روح و اصل این حرکت انقلابی رو کمرنگ کرده این در حالی است که روح استکبار ستیزی را می شود عیناً در 16 آذر دید. چرا که بی تردید در 16 آذر 32 دانشجویان در اعتراض به حضور معاون رئیس جمهور آمریکا خون خود را در جهت تقابل با استکبار نثار کردند.
فعال دانشجویی با بیان اینکه جنبش دانشجویی با رشد و تعالی خود توانست انقلاب اسلامی را رقم بزند،اظهار داشت: جنبش دانشجویی توانست در صحنههای مهم جریان سازی کند و اهداف جمهوری اسلامی را دنبال کند و معیاری باشد برای حرکت مسئولین نظام. تا آنجا که می بینم در دوران دفاع مقدس با حضور پررنگ خود صحنه های مقاومت در برابر قدرت زورگوی جهانی را رقم می زند و امثال شهید علم الهدی ها و باقری ها در این راه می دهد.
وی با بیان آسیب های وارده به جنبش دانشجویی افزود: رفته رفته از دهه هفتاد می بینیم برخی از جنبش های دانشجویی با تاثیرپذیری از احزاب مختلف داخلی و خارجی، از اهداف خود فاصله گرفته و باعث انحلال برخی گروه ها می شود. تا آنجا که میبینیم دفتر تحکیم وحدت انقلاب اسلامی، از اساسنامه و اهداف اولیه خود نیز جدا می شود. عناصری در این بین دیده می شوند که با شعار ستاندن حق مظلوم از ظالم و انجام فرامین امام(ره) تحکیم وحدت می کنند و چند سال بعد در برابر آتش زدن پرچم دولت آمریکا که از مصادیق استکبار است، می ایستند.
صداقت ادامه داد : هرکس که در مستکبر بودن آمریکا شک دارد،به جای اینکه به گوش رسانه های خارجی بنشینند و منتظر خوراک غربی ها باشندبه خود زحمت دهد و نگاهی به تاریخ صده اخیر کشورمان و اطرافمان بیندازند . جنبش دانشجویی همواره مستقل بوده و باید استقلال خود از احزاب و جناح های سیاسی کشور را حفظ کند تا در مواضع خود تحت تاثیر نباشد. در نتیجه می توانیم بگوییم بصیرت را باید در مواضع جنبش های دانشجویی جویا شد. جنبش دانشجویی باید همواره جلوتر از مسئولین حرکت کند و تاثرگذار باشد نه تاثیرپذیر! متاسفانه باز این عدم استقلال را در برخی از حرکت های دانشجویی در فتنه 88 میبینم که باعث تصمیمات و حرکات اشتباهی شد.
وی با اشاره به اهمیت جنبش دانشجویی در برابر هجمههای وارده به کشور گفت : دشمن برای تاثیر گزاری بر روند یک کشور باید ابتدا بر جنبش های دانشجویی و جوان آن کار کند. برای همین هم هست که مقام معظم رهبری دانشجویان و جوانان را افسران جنگ نرم در خط مقدم جبهه فعلی تعبیر کرده اند.
فعال دانشجویی با اشاره به نقش رهبری در جریانهای دانشجویی اضافه کرد : امتیازی که جنبش های دانشجویی کشور ما بر کشورهای دیگر دارد این است که همگی بر سر حرف ولایت فقیه وحدت دارند و در مواقع حساس به طور هماهنگ حرکت می کنند. یعنی دانشجویان در قالب تفکرات مختلف تشکل های دانشجویی، معیارشان فرامین حضرت آقاست.
وی در رابطه ی با دیدار سالانه رهبر انقلاب با دانشجویان عنوان کرد : ما هرسال یکی از پرشکوه ترین جلسات نقد و بررسی را با بالاترین مقام سیاسی کشور را داریم که فکر نمی کنم در کل دنیا چنین جلسه ای را پیدا کنید. جلسه ای که تشکل های مختلف با افکار رنگارنگ ولی با هدف مشترک دور هم جمع می شوند و دغدغه های خود را ساعت ها با رهبر خود درمیان میگذارند. این را برای کسانی می گویم که امروز سعی دارند با طرح مباحثی همچون نبود آزادی بیان سعی دارند در بدنه تفکر دانشجویی نفوذ کنند.
صداقت با اشاره به وظیفه جنبش دانشجویی در این ایام پیش رو گفت : امسال برای تاریخ سیاسی کشورمان از چندجهت سال مهمی است. یکی همین مذاکرات چندین ساله که گویا قرار است ماه عسل آن در این ایام کلید بخورد. و یکی دیگر اینکه امسال دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را پیش رو داریم و مطمئنا دشمنان همیشگی ما برای تاثیرگذاری روی این اتفاقات مهم روی جنبش ها و تشکل های دانشجویی حساب ویژه ای باز خواهند کرد.
وی در این رابطه ادامه داد : اخیرا دیده شده گروه هایی درخواست ایجاد تشکل هایی با اسامی تازه ای در برخی دانشگاه ها کرده اند که نه اساس و بنیاد درستی دارند و نه اهداف مشخص و پایداری. به تعبیر رهبر انقلاب می شود آنها را تشکل های یکبار مصرف خطاب کرد که امکان دارد تحت تاثیر اهداف انتخاباتی برخی احزاب قرار بگیرند. در حال حاضر تنوع خوبی در تشکل های دانشجویی وجود دارد و هرکس با هر تفکری که دغدغه داشته باشد می تواند فعالیت سیاسی اجتماعی کند.
فعال دانشجویی در بارهی وظیفه ی مسئولین در حمایت از جنبش دانشجویی گفت : در قبال این مباحث، مسئولین هم باید اهمیت جنبش دانشجویی درک کنند و بهای بیشتری به تشکل های دانشجویی صورت بدهند. در ضمن باید قدرت انتقادپذیری خود را نیز بالا ببرند به جای اینکه به بهانه های مختلف بر روند عملکرد برخی گروه های دانشجویی فشار بیاورند. امیدواریم مصلحت اندیشی های بی مورد بر روند برنامه های سیاسی امسال تشکل ها تاثیر نگذارد و زنده بودن جنبش دانشجویی همواره حفظ شود و اتفاقات 16 آذر سال گذشته در برخی دانشگاه ها تکرار نشود.
صداقت با اشاره بر لزوم حفظ استقلال تشکل های دانشجویی خاطر نشان کرد: جنبش دانشجویی مستقل بوده و همواره مستقل خواهد ماند و با محوریت فرامین مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در جبهه گفتمان انقلاب اسلامی حرکت خواهد کرد و اجازه نخواهد داد دشمنان خارجی و داخلی قشر جوان و پویا و تاثیر گذار کشورمان را تحت پیشبرد اهداف خود به کار گیرند .