به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم در نشست هم اندیشی آمایش سرزمین با محوریت ارتباط صنعت و دانشگاه که امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد گفت: لزوما صنعت نباید به پروژه دکتری تکیه کند ولی دانشجویان دکتری را می توان به صورت تلفیقی با دانشجویان لیسانس برای همکاری استفاده کرد چرا که ما از دانشجویان لیسانس خوب بهره گیری نمی کنیم.
وی افزود: سرمایه دانشگاه ها و مراکز علمی ما که دانشجویان و اساتید هستند در این جهت می توانند کار خود را ادامه دهند که پروژه هایی که از صنعت می باشد کار علمی و رفع مشکلات خود را توسط دانشگاه ها انجام دهند و باید روی دانشجویان لیسانس سرمایه گذاری بیشتر کرد چرا که ما چهار میلیون و 800 هزار نفر دانشجو داریم که نزدیک به 800 هزار نفر یعنی حدود 20 درصد در تحصیلات تکمیلی هستند و بقیه دانشجویان مقاطع پایین تر هستند.
معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه تصریح کرد: برای تولید فناوری حتما باید تحصیلات تکمیلی را در نظر بگیریم فناوری و نوآوری لزوما تحقیقات بالایی را می طلبند اما حتما دانشجوی دکتری برای این قضیه نباید استفاده شود حتی در کشور کانادا سمت و سو را روی بهره وری بیشتر دانشجویان لیسانس گذاشتند و مدل نگاه ما در ایجاد فضای فناوری است. صنعت ما در برخی موقعیت ها نیاز به دکتری ندارد و ما باید این رویکرد را درست کنیم که همه چیز تنها توسط دانشجویان دکتری تولید می شود.
وی تاکید کرد: قراردادهایی برای برداشت از میادین نفتی با وزارت نفت در 30 میدان نفتی با 9 مرکز پژوهشی بستیم که این حرکت در تاریخ سابقه نداشته و ما دنبال این هستیم که یک شبکه محقق و پژوهشگر با هم ایجاد شود در حوزه صنعت بحث پسادکتری را داشتیم و قراردادهای ما در این بخش بوده است.
احمدی با اشاره به فرصت مطالعاتی اساتید گفت: همچنین فرصت مطالعاتی اساتید را در صنعت داریم که باعث می شود اساتید علاوه بر حقوق استادی خود حقوق معادل آن را نیز از صنعت بگیرد.
وی با اشاره به امضای 20 تفاهم نامه گفت: 20 تفاهم نامه در حوزه صنعت داریم ولی باید برای اجرای آن تلاش کرد و هر دانشگاهی باید پیگیری های لازم را انجام دهد تا نهایتا با پیگیری بتوانیم کار را به نتیجه برسانیم. همچنین هماهنگی بسیاری با سازمان پدافند غیرعامل کشوری نیز شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص پدافند غیرعامل گفت: ما برای آنکه در حوزه های مختلف اتفاق ناگواری نیفتد و امنیت شبکه تامین شود و از هک شدن سایت ها جلوگیری شود از پدافند غیرعامل استفاده می کنیم و لزوما این اسم برای بحث دفاعی اطلاق نمی شود همچنین با وزارت کشاورزی و محیط زیست تفاهم نامه امضا کرده ایم و وزارت کشاورزی بحث حمایت از پایان نامه ها را پذیرفته و قرار شده بودجه ای هم در این وزارت به این قضیه اختصاص داده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید رویکرد دانشگاه ها را به سمتی ببریم که تحصیلات تکمیلی ما بتواند هدفمند و به سمت حل مشکلات باشد و باید طوری تنظیم کنیم که بدنه اصلی دانشگاه در ارتباط با صنعت باشد و از ظرفیت هایی که در وزارتخانه موجود است نهایت استفاده شود.