به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، نشست مهارت های ارتباطی با حضور پورشاه نظری؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این دانشگاه برگزار شد.
در این نشست که توسط کانون انتظار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تالار طباطبایی دانشکده پزشکی این دانشگاه برگزار شد؛ راه های صحیح برقراری ارتباط، عوامل موثر در برخورد مناسب با دیگران و چگونگی داشتن یک زندگی سالم بیان شد.
پور شاه نظری در نشست راه های ارتباطی با اشاره به اینکه ارتباط گیری شامل دو بخش توانمندی فردی و توانمندی اجتماعی است، گفت: امروزه بر خلاف قرون وسطی در دورانی به سر می بریم که عصر ارتباطات است و رسانه های دیجیتال ابزاری برای برقراری ارتباط هستند.
وی افزود: در دوران قرون وسطی، نجیب زاده ها و ثروتمندان دارای طبقات بالای اجتماع بودند، پس از قرون وسطی که عدالت مجال بیشتری یافت؛ افراد باهوش در طبقه های بالای اجتماع قرار گرفتند؛ اما در عصر امروز نه شاهزاده ها نه ثروتمندان و نه افراد باهوش هیچکدام اثر گذار نیستند؛ بلکه کسانی موفق تر هستند که مهارت ارتباطی بیشتری داشته باشند و بنابراین تاجری قوی تر است؛ که مهارت ارتباطی بهتری داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برقراری رابطه عاطفی را بسیار مهم دانست و گفت: پول، یکی از معیارهای سنجش خوشبختی است؛ اما این خود انسان ها هستند که پول را معیاری برای سنجش موفقیت به حساب آورده اند.
پورشاه نظری در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: اینکه بگوییم علم بهتر است یا ثروت، اشبتاه است؛ زیرا علم نیز نوعی ثروت است.
وی با اشاره به اینکه درجه بندی علم و ثروت به انسان ها بسته است، بیان داشت: چه بسا ثروتمندان موفقی که علم چندانی هم نداشته اند؛ بیل گیتس نمونه ای از همین افراد در دوران ما است که به واسطه مهارت ارتباطی ثروتمند شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: مدرک گرفتن یک هدف نیست؛ بلکه هدف آن است که به وسیله ارتباط صحیح، علم خود را برای خدمت رسانی بکار ببریم.
پورشاه نظری با اشاره به سرانه پایین مطالعه در کشور تصریح کرد: برای موفقیت در تخصص خود همیشه به مطالعات حاشیه ای نیازمندیم. علمی که برای زندگی کردن باشد ارزشمند است؛ نه علمی که برای یادگرفتن و مدرک گرفتن باشد. زندگی بسیار فراتر است و یادگیری تنها بخشی از این زندگی است.
وی خودآگاهی را اولین قدم در توانایی فردی برقراری ارتباط دانست و بیان داشت: کسی که از نقاط ضعف و قوت خود باخبر نباشد؛ گویی اصلا وجود ندارد. همه ما دارای یک شخصیت ظاهری و یک شخصیت باطنی هستیم. آبرو و حیثیت همان بخش شخصیت ظاهری ما است؛ اما اکثر ما از شخصیت باطنی خود بی خبر هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه رفتارهای ما از هر دو بخش ظاهری و باطنی نشات می گیرد؛ افزود: اما شخصیت باطنی تاثیرگذارتر است.
پورشاه نظری با تاکید بر لزوم روانشناسی و روانکاوی برای خودآگاهی بهتر تصریح کرد: در قدم اول، روانکاوی را انکار می کنیم؛ زیرا این علم شخصیت حقیقی ما که برایمان قابل قبول نیست را روشن می کند. این انکار و فرافکنی باعث عدم خودآگاهی می شود.
وی با اشاره به اینکه انسان ها درغگوترین افراد نسبت به خودشان هستند، بیان داشت: انسان ها نه تنها نقاط ضعف که نقاط قوت خود را نیز قبول ندارند. توانمندی افراد در ضمیر ناخودآگاه بسیار بالا است اما به دلیل عدم شناخت شکوفا نشده است.
این استاد دانشگاه مقایسه کردن در زمینه خودآگاهی را اشتباه ترین کار دانست و افزود: هر انسان استعدادهای متفاوتی دارد؛ فقط باید آن ها را خوب بشناسد و از آن ها خوب استفاده کند.
پور شاه نظری با اشاره به اینکه مدگرایی همه انسان ها را در یک شکل و قالب یکسان قرار می دهد، تصریح کرد: مدگرایی تنها استعدادهای انسان ها را از بین می برد، قرار نیست انسان ها توانایی انجام هر کاری را داشته باشند؛ بلکه باید کاری که توانایی انجام آن را دارند به بهترین وجه ممکن انجام دهند.
وی ضمن تشریح حقوق انسان ها بیان داشت: یکی از نقاط ضعف انسان عدم شهامت لازم برای نه گفتن است، بیشتر انسان ها نه گفتن را با قطع شدن دوستی ها برابر می دانند و بیشتر آدم ها برای خودشان زندگی نمی کنند؛ بلکه طبق خواست و علاقه اطرافیان خود زندگی می کنند.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: انسان ها باید تا زمانی از جامعه و سنت های آن پیروی کنند که تعارضی با ارزش ها و اعتقاداتشان نداشته باشد، هر انسانی حق دارد برای کارهای خودش به دیگران توضیح ندهد و این حق باید از سوی دیگران به رسمیت شناخته شود. هر انسانی حق دارد اشتباه کند ولی باید مسئولیت آن را تماما بپذیرد.
پورشاه نظری نبود عزت نفس را یکی از دلایل ظلم پذیری دانست و تصریح کرد: چرا یک بچه روستایی باید سعی کند لهجه شهری بگیرد و لهجه روستایی خود را کتمان کند، هرکس حق دارد خودش برای زندگیش تصمیم بگیرد و هیچ کس نیز حق دخالت و تصمیم گیری برای زندگی دیگری را ندارد.
وی در پایان با تاکید بر حقوق ذکر شده برای هر انسان خاطر نشان کرد: اگر این حقوق را به خوبی بشناسیم؛ ویژگی هایی بدست می آوریم که ما را برای انجام کار خاصی که در آن استعداد داریم توانا می کند اگر در کاری که مهارت داریم به موفقیت برسیم؛ بسیار با ارزشمندتر از انجام کارهایی است که در آن مهارت نداریم و اتفاقا همیشه خراب کاری هم می کنیم.
لازم به ذکر است، روز جمعه کارگاه مهدویت با حضور فعالان این حوزه در تالار طباطبایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، توسط کانون انتظار برگزار خواهد شد.