به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، همواره برخی وقایع هستند که در جوامع مختلف تاریخ ساز می شوند و تاثیر این گونه وقایع بر بالارفتن میزان فکر و بصیرت جامعه، بسیار فراتر از سایر اتفاقات به وجود آمده است.
9دی 88 را می توان به حق از این دسته وقایع نامید که نیاز به بازخوانی دوباره و حتی چندباره دارد. آن چه در این روز مهم رقم خورد به اندازه ای سرنوشت ساز و معین کننده مسیر حق گردید، که امروزه عده ای نگران از معیار سنجش قرار گرفتن روز تاریخی 9دی، بر طبل فراموش ساختن این انقلاب مهم معاصر کشورمان می کوبند.
جنبش دانشجویی انقلابی فعال در 9 دی، به عنوان جریانی که رهبر معظم انقلاب، خرسند از بصیرت این نسل سوم انقلاب هستند، با همان صراحت لهجه و کنار گذاشتن محافظه کاری خود، خواهد توانست نقش موثری در پا برجا بودن این روز مقدس ایفا کند.
به همین منظور، به سراغ مرتضی فضل الهی، مسئول پایگاه شهید علیمحمدی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان رفتیم و با این فعال دانشجویی به مناسبت سالروز 9 دی و همچنین نگاه های جریان های سیاسی پیرامون این اتفاق مهم، به گفت و گو نشستیم.
آنچه در زیر می آید مشروح گفت و گوی خبرگزاری دانشجو با این فعال جنبش دانشجویی است:
چه اتفاقی مردم را در روز 9 دی به خیابان ها کشاند و چرا مردم ما نسبت به آن اتفاق واکنش نشان دادند؟
همان گونه که شما هم می دانید فتنه فضای غبار آلودی است که تشخیص حق از باطل در آن بسیار دشوار می شود. بعد از خوابیدن غبارهاست که متوجه می شویم در این فتنه چه کسی خودش را ساخته و سربلند شده و چه کسی خودش را باخته و دچار لغزش شده است.
لفظ یا حقیقت فتنه هم برای چند سال اخیر و جریان های سیاسی و ... نیست . در طول تاریخ بشریت از آغاز خلقت انسان، فتنه ها همواره در اطراف بشر بوده و بنا بر فرمایش خدای متعال در قرآن کریم وسیله ی آزمایشی برای محک معیار خلوص آدمیست.
افرادی هم که دچار لغزش شدند، همگی معلوم الحال و انسان های پلید زمان خود نبودند و اتفاقا بعضا افرادی دچار خسران شدند که مقام دنیایی و الهی آن ها بالا بود.
اما پیرامون اتفاقی که در نهم دی ماه سال 88 افتاد باید گفت که یک ایستادگی مردمی (به معنای واقعی کلمه آن) در برابر یک فتنه ی بسیار پیچیده و از پیش طراحی شده بود. فتنه ای با رمز تقلب که بعد از انتخابات همان سال با ادعاهایی بعضا خنده دار و البته تاسف بار از سوی طرف های شکست خورده انتخابات مطرح و به وسیله ی رسانه هایی از آن سوی مرز ها تغذیه و جهت دهی و منتشر می شد.
در جریان اتفاقاتی که بعد از آن انتخابات افتاد، دخالت های دستگاه های جاسوسی کشورهایی که دشمنی دیرینه با ایران و یا بهتر بگویم هر تفکر ضد استکباری دارند کاملا آشکار بود. علاوه بر این دستگاه ها، معاندانی چون مجاهدین و برخی فرق ذاله نیز به میدان آمده بودند. ناگفته نماند که قدرت رسانه ها توانسته بود برخی از مردم میهن عزیزمان را نیز با جریان فتنه همراه کند.
بعد از انتخابات خرداد ماه سال 88 کشور به مدت هشت ماه دچار آشوبی شد که خسارات بسیاری را به بار آورد. اگر خسارات مادی را قابل جبران بخوانیم و از آن عبور کنیم، شاد شدن دشمنانی چون رژیم غاصب صهیونیستی و همچنین تشکیک در ساختار های نظام قابل گذشت نیستند.
بعد از مدتی مردم مشاهده کردند که آشوبگران به امام خمینی توهین می کنند و متاسفانه همان هایی که در آغازین روز های فتنه شعار هایی مبنی بر تقلب سر می دادند، دشمنی خود را با نظام علنی کردند. اما آن حادثه ای که نباید اتفاق می افتاد، افتاد و تا تاریخ هست با تلاش هر خرد و کلان از رجال سیاسی، از ذهن مردم پاک نخواهد شد. عاشورای عاشورایی سال 88 بود که قلب همه ی ایرانیان را به درد آورد و بعد از توهین به اصول اعتقادی مردم مانند ولایت، این بار عاشورا و قیام امام حسین(ع) مورد اهانت قرار گرفت که کاسه ی صبر مردم سرریز شد و مشت محکم نه دی را رقم زد.
فکر می کنید چرا از روز 9 دی، به عنوان روز اتمام فتنه و روز جمع شدن بساط فتنه گران یاد می کنند؟
البته من چندان با این پرسش موافق نیستم. زیرا برای ماهیتی با عنوان فتنه تا زمانی که شیطان و نفس آدمی هست، فتنه هم هست. فتنه هیچ گاه تمام نمی شود و بساط فتنه گر هم هیچ گاه برچیده نمی شود. برای توضیح عرایضم برخی چهره های سیاسی صحبت از فتنه های بزرگتر در آینده می کنند که ان شاالله فتنه هایی از جنس فتنه های آخرالزمانی باشد که به ظهور امام زمان (عج) خاتمه یابد.
با این حال، باز هم فتنه فتنه است و لغزش در کمین. با این تفاسیر شاید با تسامح بتوان منظور شما از این سئوال را مورد خاص فتنه سال 88 در نظر گرفت که در این صورت باید بگویم که قیام مردمی نه دی اتمام حجت بزرگی بود. مردم صریحا حرفشان را به دوست و دشمن زدند.
وقتی که فتنه گران و آشوبگران این عظمت را دیدند، متوجه رویا بودن شعار "ما بیشماریم" شدند و از آن پس فهمیدند که این توهم قدرت واهی که چند کشور دشمن به آن ها و به سردمداران فتنه القا کرده بود، کابوس و سرابی بیش نبوده است. داخل پرانتز عرض می کنم که من واژه ی اقلیت را در جمهوری اسلامی ایران قبول ندارم.
چه قومی، چه حزبی چه دینی که این مورد را اخیرا مادر شهید مسیحی روبرت لازار که افتخار دیدار و زیارت امام خامنه ای به مناسبت عید مسیحیان نصیبشان شده بود هم به خوبی اشاره کردند. ما تا وقتی با هم هستیم و به فرموده ی امام خمینی (ره) اتحاد کلمه را حفظ کرده ایم، ایرانی هستیم و بیشمار. اما هر کسی که خودش را از مردم کشور جدا بداند ( چه از لحاظ دینی ، چه از لحاظ سیاسی ، چه از لحاظ قومیتی و ... ) اقلیت محسوب می شود، حتی اگه بگوید که ما بی شماریم.
به نظر شما افرادی که بی توجهی به 9 دی را خواستارند چه هدفی از این اقدام خود دارند؟
عدو شود سبب خیر، اگر خدا خواهد. اگر این دوستان که امیدواریم خدا هرچه سریع تر توفیق بازگشت به بدنه ملت را به آن ها بدهد خواهان فراموش کردن این خروش مردمی هستند، باید بدانند که این رفتارشان، مجددا انزجار مردمی از فتنه گران را در بر خواهد داشت.
برخی که منافع خود را در خطر می بینند باید هم سعی در بی توجهی و بی اطلاعی از فتنه را خط مشی خود قرار دهند. در زمان فتنه هم این افراد در اتفاقات کمابیش دست داشته اند و از گذشته ی تاریک خود عبرت نمی گیرند. این افراد مصداق همان هایی هستند که خود را از اقیانوس ملت جدا می دانند که این به ضرر خودشان است نه مردم. مردم با همه مشکلاتی که در این مدت برای آن ها پیش آمده، هیچ گاه انقلاب را به نا اهلان نخواهند سپرد. ان شاالله.
در لابلای صحبت هایتان به درستی به بیانات رهبر انقلاب اشاره کردید. از نظر شما چرا رهبر انقلاب این اندازه بر روی 9 دی تاکید کرده و از حرکت عظیم ملت در این روز، تجلیل کردند؟
اشاره و تاکید امام خامنه ای به این حادثه بزرگ در دیدار های ایشان اهمیت بصیرت را بیان می کند. ایشان این اتفاق تاریخی را بیانگر بصیرت بالای مردم ایران خصوصا جوانان نسل سوم انقلاب که این قیام مردمی را رقم زدند؛ می دانند و این بصیرت را سدی محکم در برابر خدعه های دشمن معرفی می کنند.
ایشان بار ها فرمودند که هدف دشمن فقط انتخابات و مسئله هسته ای و موشکی و حقوق بشر نیست و درد دشمن براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران است که به فرموده امام خامنه ای یا مگر خوابش را ببینند، یا مثل بقیه آرزویش را با خود به گور می برند. به نظر من تاکید امام خامنه ای بیشتر بر روی بصیرت می باشد و نه دی بهترین نمونه ی بروز این ودیعه ی الهی در دل مردم ایران بود.
برخی از سیاسیون معتقدند که 9 دی اگر چه یک اتفاق مهم و بزرگ بود، اما امروزه دیگر لزومی به بازخوانی این واقعه تاریخی نیست. آیا با این صحبت موافقید؟ اگر نه از نظر شما چرا بایستی اجازه فراموشی 9 دی داده نشود؟
اتفاقا این مورد نیز یکی از نگرانی های امام خامنه ای است. البته نه فقط فراموشی نه دی ، بلکه فراموشی حوادث مهم تاریخی. روز نهم دی ماه تجلی بصیرت و وحدت و همبستگی مردم بود که در صورت فراموشی تاریخ دوباره تکرار خواهد شد!! چه فتنه اش ، چه نه دِیَ آن.
دلیل اهمیت تاریخ هم همین جاست. امام خامنه ای در مورد اهمیت تاریخ اشاره به داستان های تاریخی قرآن می کنند. قرآن کتابی برای دین و دنیای بشر است. اگر تاریخ مهم نبود، قرآن هم این هم داستان تربیتی و آموزشی تاریخی را در خود جای نمی داد. تاریخ بهترین معلم تجربه و عبرت است.
نه دی هم یک روز تاریخی با درس ها و نکات فراوان مخصوص به خود است که با فراموشی این روز، درس های آن نیز فراموش خواهد شد و با فراموشی درس ها نیز خدایی ناکرده در امتحانات بعد احتمال مشروطی نیز وجود دارد.
همین موضوع اهمیت هر حادثه تاریخی به عنوان یک معلم را نشان می دهد.