گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از گیلان، انتخابات گزینش بهترین هاست، بر اساس ضوابط مشخص شده در قانون اساسی مردم با حضور خود در صحنه انتخابات، نمایندگان را انتخاب میكنند و به این ترتیب حق و سهم خود را در اداره كشور و شهر خود به یك فرد كه او را از هر جهت مناسب و همسو با خواسته های خود تشخیص دادند، تفویض می نمایند.
برگزاری انتخابات در حقیقت تبلور اراده و خواست مردم می باشد، مردم با بصیرت و آگاهی باید نمایندگانی را از شهر و استان خود راهی مجلس کنند که خدمتگزار آنان باشد.
در این راستا خبرگزاری دانشجو در رشت با عبوالله فالی مقدم گفتوگوی تفیلی انجام داده است که به شرح زیر است:
جو انتخاباتی استان و کشور رو چطور ارزیابی میکنید؟
استان گيلان به عنوان استاني كه هميشه بصيرت و آگاهي اين خطه بر همگان اثبات شده است و مهمترين حركت بصيرت گونه مردم ولايت مدار گيلان حركت عظيم8 دي بوده كه در تاريخ اين ملت ماندگار است.
انتخابات هم در استان به سبب حضور نخبگان و افراد فرهيخته از تمام جريانات سياسي در سطح كانديداها، نويد انتخابات پرشور را ميدهد.
در سطح استان و با نگاهي به اسامي تأييد شدگان مي توان نتيجه گرفت كه همه جريانات سياسي كه درچهارچوب نظام قرار دارند اجازه ورود به مجلس را داشته اند.طبق تأكيدات مقام عظماي ولايت، مردم علاوه بر همت بر حضور، همت بر انتخابِ خوب هم بايد داشته باشندكه انشاله با بصيرت و آگاهي انتخاب خوب و اصلح را در پي داشته باشد.
با وجود حضور طیف های مختلف به نظر شما چگونه میتوان فضای حاکم را تعدیل کرد و همگان را به آرامش دعوت کرد؟
حضور طيف هاي مختلف با آرا و نظرات مختلف سبب حضور حداكثري مردم خواهد شد.گروه هاي سياسي هم بايد بدانند در اجراي انتخابات به قانون احترام بگذارند.
انتخابات تجلي حضور مردم و مشاركت مردم در سرنوشت خويش است، حضور پرشور مردم در انتخابات پيام هاي بين المللي را در پي دارد كه جريانات سياسي هم بايد در ايجاد اين حماسه شركت كنند اما بايد توجه داشته باشند دشمن به دنبال نفوذ در نظام است و انتخابات از نگاه دشمن ميتواند يك فرصت در جهت نفوذ قلمداد گردد.
پايبندي به قانون از طرف همه گرو ها و جريانات سياسي سبب نااميدي دشمنان خواهد شد، گروه هابايد در اين راه اهداف، برنامه هاي خود را به مردم بيان کنند و از غلو پرهيز كنند.
حفظ آرامش فضاي انتخابات و جلوگيري از احساسي نمودن انتخابات از همه گروه هاي سياسي انتظار مي رود.
برگزاری انتخابات امسال با سال های گذشته چه تفاوتی دارد؟
برگزاري انتخابات خبرگان و مجلس شوراي اسلامي با توجه به نگاه دشمنان نظام به انتخاب ما اهميت پيدا ميكند.
دانستن اين موضوع كه دشمن به دنبال نفوذ هست و اين نفوذ را كه مقام معظم رهبري هميشه بر آن تأكيد داشته اند و امسال با تأكيد بيشتر، اهميت موضوع را نشان ميدهد.
حضور آگاهانه و پرشور در انتخابات جواب دشمنان را خواهد داد. انتخاب نمايندگان اصلح از سوي ما سبب جلوگيري نفوذ دشمن در نهادهاي تصميم گيري خواهد شد.دشمن در جنگ نرم به دنبال راه هاي مختلف در جهت ضربه زدن به نظام است.
پس بايد آگاه و هوشيارانه با انتخاب درست موجب ياس و نااميدي مخالفان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران گرديم.
یک انتخابات خوب و مردمی چگونه است؟
مقام معظم رهبري در ديدار با مردم قم كه امسال انجام شد براين موضوع تأكيد كردند كه ابتدا «اصل شرکت در انتخابات» مهم است و در اصل دوم «درست انتخاب کردن و رأی به نامزدهای اصلح» مهم است.
بنابراين در مرحله اول و براي اينكه دشمنان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران مثل هميشه مأيوس و نااميد گردند بايد به وظيفه خود كه شركت در انخابات است عمل كنيم.
در مرحله بعد انتخاب فرد اصلح است، شوراي محترم نگهبان با معرفي افرادي كه يك سري الزامات را براي نمايندگي بايد دارا باشند به ما معرفي ميكند.
اين وظيفه ماست كه با انتخاب فرد اصلح بنابرموده مقام معظم رهبري «خودمان را به حجت شرعی برسانیم».
براي انتخاب فرد اصلح نيز يك سري شاخص ها ارائه شده است، بايد معيارهاي انتخاب اصلح را در آن فرد بررسي از مهمترين شاخص ها بنابرفرمايشات مقام معظم رهبري داشتن تقوا و متدين بودن،طرفدار محرومین بودن،ضدّ فساد بودن ،توانمند، با اخلاص و عالِم بودن ميتوان اشاره كرد.
چگونه میتوان در انتخابات پیش رو از بروز فتنههایی مانند آنچه در گذشته بر سر کشور آمده و یا فتنهای موسوم به «فتنه اکبر» جلوگیری کرد؟
باتوجه به انتخابات سال88 كه با حضور حداكثري مردم همراه بود متاسفانه اين عظمت و شكوه حضور مردم از طرف عده اي فتنه گر به كام ملت تلخ كرد و ابعاد اين حركت نشان داد كه مسببان اصلي اين فتنه اين سناريو را از چندماه قبل برنامه ريزي كرده بودند.
فتنه با ايجاد شبهه شكل ميگيرد و شايد بتوان به جرأت گفت فتنه 88 ايجاد شبهه در جامعه تا اين حد قبل از اجراي انتخابات شكل نگرفت.
امروز وقتي شوراي نگهبان از هم اكنون بيش از گذشته مورد حمله قرار ميگيرد، چهره هايي در انتخابات ثبت نام ميكنند كه خود نيز از ردصلاحيتشان مطلع هستند اما به سبب فشار برنهادهاي نظارتي در افكار عمومي اين اقدام را ميكنند نشان دهنده اين مطلب است كه هميشه بايد منتظر فتنه جديدي باشيم و اين مرحله دشمن با نفوذ در انتخابات سعي در ايجاد فتنه اي جديد دارد.
دشمن برای نفوذ در انتخابات برنامه ریزی کرده است و راه نفوذ را در پيش گرفته است.
معادلات پسابرجام و باز شدن مجاری نفوذ آمریکایی ها در عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آمریکایی ها را به خيال خامي فرو برده كه از اين طريق به نقاط حساس و استراتژيك كشور ورود كنند.
تبعیت از هدایت های روشنگرانه مقام معظم رهبری و بالابردن بصيرت و آگاهي خود و جامعه كه اجازه نفوذ را به دشمن ندهيم از فاكتورهايي است كه مي توان از فتنه جديد جلوگيري كرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی معیارهای اصلی انتخاب اصلح را مشخص کردهاند.اينجا وظيفه ما ايجاب مي كند در انتخاب اصلح مطابق شاخص هاي انتخاب اصلح گام برداريم.
مطرح کردن شورای رهبری نشان از نفوذ در نظام نیست؟
افرادي كه چنين موضوعي را مطرح ميكنند يا به شرايط حساس كشور اشراف ندارند يا اينكه اهداف ديگري در سر دارند.
خود همين افراد ساده لوح به خوبي ميدانند خيمه نظام ولايت است و به جاي اينكه در بيان نظرات خودشان جانب حمايت از جايگاه ولايت و رهبري گام بردارند سعي در تضعيف آن جايگاه دارند.
نفوذ در افكار خود را نديد ميگيرند و به موضوعاتي اشاره ميكنند كه قطعا هدفي جز ضربه زدن به جايگاه ولايت ندارند.
اين افراد كه از داخل خالي اند و نفوذ در آنها كه هدف دشمنان اين نظام است بسيار آسان است بايد بدانند كه مردم در برابر اين حرفهايشان از بصيرت و آگاهي لازم برخوردارند به هيچ كسي اجازه ضربه زذن به جايگاه ولايت و رهبري را نخواهد داد.
فکر میکنید کدام طیف شانس بیشتری در تصاحب کرسیهای مجلس دارند و چرا؟
حضور تمامي جريانات سياسي حق انتخاب را براي مردم داده است كه از بين افراد معرفي شده بهترين گزينه را انتخاب كند، مجلس ما بايد ضد استكباري و انقلابي باشد، خداي نكرده اگر در انتخاب خود دقت نكنيم پشيماني سودي ندارد.
حضور جريانات سياسي در چهارچوب نظام ولو مخالف هم سبب رشد و توسعه كشور خواهد شد.آنچه كه براي نيروهاي مؤمن و انقلابي اهميت دارد جلوگيري از نفوذ بيگانگان و دخالت آنها در امر انتخابات مي باشد و در مرحله بعد معرفي افراد و ليستهاي مختلف با توجه به گرايشات سياسي است.
اصلاح طلبان و اعتداليون كماكان با استراتژي معرفي گزينه نهايي با توجه به اقبال عمومي پاي به اين عرصه گذاشته اند و اصولگرايان نيز با توجه به تجربه انتخابات رياست جمهوري گذشته سعي برآن دارند به وحدت و انسجام نهايي برسند كه ميتوان پيش بيني نمود تركيب آينده مجلس با تركيبي از گرايشات مختلف سياسي و طيف هاي مختلف اما با برتري نسبي اصولگرايان خواهد بود.
مردم و دانشگاهیان هر کدام چه سهمی در رعایت اخلاق انتخاباتی دارند؟
مردم و قشر دانشگاهي با آگاهي از اينكه اخلاق جزء سيره ائمه و معصومين ما بوده نبايد وارد بداخلاقيهاي سياسي و انتخاباتي گردد.
مي توان در دانشگاه نقد كرد چون محل تفكر و انديشه است اما اين نقدها نبايد به تخريب افراد منجر گردد.
افراد صاحب انديشه بايد به بيان و نقدنمودن كانديد موردنظر بپردازند چون مردم بخشي از آگاهي خود را از نقدمنصفانه فرهيختگان به دست آورده و همين نقد در رأي او تأثيرگذار است
لذا جامعه دانشگاهي بايد به تبيين شاخص هاي انتخاب اصلح بپردازد و از بداخلاقي ها و بازيهاي سياسي دشمن شادكن بپرهيزد.
نقش رسانه ها چقدر در برگزاری انتخابات موثر است؟
امروزه خيل عظيم نسل جوان ما با فضاي مجازي به نوعي زندگي مي كند، رسانه ها هم كه به صورت مستقيم در اين عرصه حضور دارند در تخريب يك فرد و يا غلو بيهوده از فعاليتهاي فرد در انتخاب افراد بسيار مؤثر خواهد بود.
اصحاب رسانه با رعايت اخلاق انتخاباتي بايد بر حفظ حريم شخصي افراد احترام بگذارند و جانب عدالت را در خبررساني رعايت كنند.از تخريب چهره هاي انتخاباتي بايد پرهيز نمود.
دوره های قبلی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه استان را چطورتحلیل می کنید؟
در دوره هاي گذشته شايد به دليل عدم ظهور وسايل ارتباط جمعي در جهت اطلاع رساني و آگاهي جامعه از سوابق و تجربيات كانديد مورد نظر،مردم بيشتر به سطح تبليغات محيطي و آشنايي نسبي با برنامه هاي كانديد موردنظر به فردي راي مي دادند اما امروزه شاهديم بيشترين سطح تبليغات در فضاي مجازي صورت ميگیرد، مردم هم بايد بر انتخاب خود تحقيق كنند و فاكتورهاي لازم را براي انتخاب اصلح از روشها و راه هاي گوناگون به دست بياورند.