به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام قرائتی شب گذشته در افتتاحیه سی و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان کشور که در مسجد امام رضا(ع) دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: ۳۶ سال است که از انقلاب میگذرد و ما تنها به جلد قرآن توجه کردهایم در صورتی که جلد و مغز باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرند.
وی بر خواندن تفسیر در کنار قرائت قرآن تاکید و افزود: هر نکتهای که در قرآن آمده است در دانشگاه دارای کد است؛ به طور مثال کلمه «کذالک» به معنی چنانچه در دانشگاه به معنی فلسفه تاریخ است.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: روزی از من خواسته شد که در دانشگاه تهران اقامه نماز کنم. به آنان گفتم من در کنار نماز تفسیر هم خواهم گفت. به من گفتند دانشجویان و اساتید در کلاسهای درس این نکات را میآموزند هم چنین برای بیان تفسیر زمان نداریم که به آنان گفتم، گفتن تفسیر ۱۰ دقیقه بیشتر زمان نخواهد برد.
حجت الاسلام قرائتی تصریح کرد: زمانی که به دانشگاه رفتم و نماز را اقامه کردم به دانشجویان و اساتید گفتم امروز میخواهم در خصوص جمله «وبالوالدین احسانا» چند نکته کلیدی به شما بگوییم که میدانم هیچ یک از شما این نکات را نمیدانید.
وی افزود: در این جمله حرف «ب» به کلمه «والدین» چسبیده است، بنابراین معنی جمله این گونه میشود، احسان را به پدر و مادرت بچسبان. همچنین در این جمله شرط نگذاشته که به پدر و مادر مسلمانت احسان کن، بلکه گفته به پدر و مادرت احسان کن حال میخواهد مسلمان باشند و یا کافر.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: در این جمله کلمه «حیّن» نیامده که شرط کرده باشد تا زمانی که زنده هستند آنان را مورد احسان خود قرار بده، بنابراین باید به والدین احسان شود چه مرده باشند و چه زنده.
حجت الاسلام قرائتی ضمن بیان این مطلب که در قرآن اعداد رمز دارند، خاطرنشان کرد: به طور مثال ۳۶۵ بار در قرآن از کلمه «یوم» استفاده شده و همان گونه که مشاهده میکنید ما در سال 365 روز داریم. جمله «وبالوالدین احسانا» در قرآن چهار مرتبه آمده است که باید دید نکته آن کجاست.
وی افزود: همچنین زمانی که از احسان کردن برای مردم سخن به میان میآید از کلمه عدالت و احسان با هم سخن گفته میشود به این معنی که هر چیزی ما به ازایی دارد؛ اما در این جا تنها از کلمه احسان سخن گفته شده و این یعنی در مقابل پدر و مادر نباید مقابله به مثل کرد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: یکی دیگر از نکاتی که میتوان از این جمله استخراج کرد این است که در این جمله نیامده احسان آن گونه که فرزند میخواهد، بلکه آمده است احسان کن آن گونه که والدین میخواهند.
حجت الاسلام قرائتی در ادامه بر توجه به مسئله ازدواج تاکید کرد و گفت: همسران مانند لباس برای یکدیگر میمانند. بنابراین سومین نیازم برای هم بعد اکسیژن و غذا هستند.
وی گفت: روزی مرا به سیمناری با عنوان «روانشناسی ازدواج» در مشهد دعوت کردند. در این سمینار گفتم ازدواج روانشناسی نمیخواهد، ازدواج یک نیاز است. همان گونه که به غذا و آب احتیاج داریم به ازدواج هم محتاج هستیم. اسم سمینار شما مانند این است که سمیناری بگذاریم با عنوان «روانشناسی آب یا عطش»، هر زمان که تشنه باشیم آب میخوریم روانشناسی نمیکنیم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور به کسب مهارت پیش از ازدواج اشاره و تصریح کرد: بارها گفتهام، باز هم میگویم دانشگاهها و آموزش و پرورش ما به فرزندانمان مهارت نمیآموزند. فرزند ما ۱۲ سال در مدرسه درس میخواند و چهار سال در دانشگاه؛ اما فارغالتحصیل که میشوند هیچ مهارتی برای ورود به بازار کار ندارند.
حجت الاسلام قرائتی بیان داشت: ما با وارد کردن جمع کثیری از جوانان به دانشگاه آنان را پر توقع بار میآوریم، چراکه جوانی که لیسانس میگیرد چکش و بیل به دست نخواهد گرفت، از طرفی مهارت هم که به آنان نیاموختهایم، بنابراین زمانی که از دانشگاه بیرون میآید بیکار هستند و چون بیکارند به فکر ازدواج نخواهد افتاد و این میشود که ازدواج به تاخیر میافتد و امروز این همه جوان مجرد در کشور داریم.
وی با اشاره به این نکته که در قرآن آمده است «پناه میبرم از علم بیخاصیت»، گفت: متاسفانه دروسی که در مدارس و دانشگاهها به فرزندان ما میآموزند هیچ کاربردی ندارد به این معنا که دانش آموز چه آنان را بداند و چه نداند فرقی به حالش نخواهد کرد. به طور مثال دانستن این که کوه هیمالیا چند متر است و در کجا واقع شده چه دردی از دردهای جوان ایرانی را حل خواهد کرد؟!.