شمس شفیعی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، با اشاره به نامگذاری سال به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از طرف مقام معظم رهبری گفت: در همه جای دنیا از نظر اقتصادی، یا اقتصادها تورم دارند، یا بیکاری، برای اقتصادی که تورم دارد، سیاست ضد تورمی به نام انقباض پولی و مالی رو اعمال میکند و برای کشوری که بیکاری دارد، سیاست انبساط پولی و مالی را به کار میبرند.
وی افزود: اما بعضی از اقتصادها هستند که هم افزایش سطح عمومی قیمت ها را دارند. به این نوع اقتصاد، اقتصاد رکود و تورمی میگویند.
استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور رشت گفت: برای برون رفت از این اقتصاد، در علم اقتصاد اثبات شده است که حتما باید به تولید به توجه شود.
شفیعی با اشاره به اینکه وظیفه دست اندرکاران اقتصادی کشور در این زمینه بسیار خطیر است، گفت: نظر اقتصاددانهای بزرگی همچون میلی تون فریدمن نیز همین است، ما در ایران اقتصاد رکود و تورمی داریم.
وی تصریح کرد: در اینجاست که مقام معظم رهبری میفرمایند به تولید توجه شود، از نظر علمی بنده به عنوان یک مدرس اقتصاد و با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارم، میگویم که توجه جدی باید در بخش تولید شود؛ اما تا کنون توجهی نشده است.
استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور رشت افزود: کشوری که 80 میلیارد واردات کالا و 40 میلیارد قاچاق کالا دارد، نشانه اقتصاد ضد تولید است؛ بنابراین ما میگوییم اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر درون و نگاه به بیرون، دقیقا حرفی که مقام معظم رهبری فرمودند و این حرفی است که پذیرفته در تمام تئوری های علمی حال حاضر دنیا میباشد.
شفیعی افزود: حال که امسال به نام اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامگذاری شده؛ به این مفهوم است که اگر قرار است تولید مورد حمایت باشد، سیاست های پولی بانک مرکزی و سیاست های مالی دولت باید تصمیم گیری صحیحی در اقتصاد صورت دهند.
وی گفت: مادامی که نرخ بهره بانکی 22 درصد و به صورت نوسان 30 درصد سود تحصیلات است، ما نمیتوانیم حرفی در اقتصاد مقاومتی بزنیم.
شفیعی تصریح کرد: حرف از اقتصاد مقاومتی زمانی میتوان زد که تعدیلی در بهره صادرات و غیره صورت گیرد، حتما به شبکه های مختلف تولید مانند صنایع دستی، کارخانجات کوچک و بزرگ، بنگاه های تولیدی و غیره منابع مالی اختصاص داده شود.
وی افزود: در دنیای امروز کشورهایی مانند هند، مالزی،کره جنوبی و غیره دارای اقتصاد مقاومتی هستند، ما زمانی میتوانیم به اقتصاد مقاومتی برسیم که به مولفههای بیان شده توجه کرده باشیم.
استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور رشت با بیان اینکه رهبر انقلاب برجام را راه حل مناسبی برای دستیابی به گشایش اقتصادی نمی دانند، گفت: برجام تنها را حل برونرفت از رکود تولید و تورم نخواهد بود، برجام یکی از راه ها میتواند باشد.
شفیعی افزود: فاز مثبت آن این میتواند باشد که در جاهای مختلف دنیا منابع اقتصادی که بانک های ما را تحریم کرده بودند، این تحریم ها برداشته شود.
وی تصریح کرد: ما میگوییم از این دستاوردها میتوانیم در ارتباط صادراتی با دنیا در جهت تقویت تولید داشته باشیم، ما برجام را میتوانیم فرصتی قرار دهیم تا تولید داخلی خود را قوی کنیم، نه این که برجام را نقطه ای قرار دهیم تا میزان واردات خود را افزایش دهیم.
استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور رشت گفت: برجام هم میتواند به سیاست تقویت تولید تبدیل شود و هم میتواند به سیاست ضد تولید تبدیل شود.
شفیعی با اشاره به وظیفه دانشجویان و دانشگاهیان در پای کار آوردن مسئولان جهت اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: ما همه دانشگاهیان، اصحاب قلم و به طور اعم مطبوعات به عنوان روشنفکران جامعه وظیفه داریم، اولأ مسئولان را آگاه کنیم به این که راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی و تولید است و همچنین مردم را آگاه کنیم تا مردم بدانند تولید داخل را مصرف کنند.
وی افزود: بنابراین توجه به گردشگری، توجه به تولید و غیره، وظیفه اصحاب قلم است که جامعه را آگاه کنند.
استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور رشت با اشاره به رواج شبکه های اجتماعی گفت: دانشجویان میتوانند این اگاهی را در شبکه های اجتماعی که دانشجویان زیادی با ان سر و کار دارند به وجود آورند، وقتی 20تا 40 میلیون عضویت یکی از شبکه های اجتماعی هستند، از این طریق و طرق دیگر این آگاهی امکان پذیر است.
شفیعی خاطرنشان کرد: مسئولان بسیج نیز با گذاشتن همایش های مختلف در راستای اقتصاد مقاومتی، برگزاری کنفراس هایی که منجر شود به ارائه مجموعه مقالات و آشتی دادن دانشگاه با صنعت میتوانند فعالیت کنند تا اقتصاد پویایی داشته باشیم.