به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ این نشست با حضور آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیتالله محمد علی تسخیری رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب و جمعی از علما و شخصیتهای برجسته جهان اسلام برگزار میشود.
در این نشست یک روزه موضوعاتی همچون بحرانهای کنونی جهان اسلام، مسأله فلسطین و اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی، نحوه مقابله با قطعنامههای صادره علیه مقاومت اسلامی بویژه حزبالله سرافراز، جریانهای تکفیری و شیوههای رویارویی با اندیشههای گروههای افراطی و طرحها و برنامههای آینده اتحادیه علمای مقاومت و کمیته مساعی حمیده مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
اندیشه تأسیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت در اجلاس بینالمللی «علمای اسلام در حمایت از فلسطین» که از سوی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در تهران برگزار شد مطرح و این اجلاس در واکنش به حوادث غزه با حضور بیش از 200 نفر از اندیشمندان و مقامات و شخصیتها از 54 کشور جهان در تاریخ 18 و 19 شهریور 93 (برابر با 9 و 10 سپتامبر 2014/ 14 و 15 ذی العقده 1435) برگزار شد.
در بندهای بیانیه اختتامییه این اجلاس موضوع تشکیل اتحادیه علمای مقاومت ـ که هسته مرکزی آن در مالزی مصوب شده ـ مطرح و بر لزوم تقویت و حمایت از آن اتحادیه و پیوستن علما و شخصیتهای اسلامی بر آن تأکید شد. شیخ ماهر حمود از علمای برجسته لبنان رئیس اتحادیه علمای مقاومت و آیتالله محسن اراکی نائب رئیس این اتحادیه هستند.
آخرین نشست اتحادیه جهانی علمای مقاومت در تاریخ 7 دی ماه 1394 در تهران با حضور بیش از 180 تن از شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی در حاشیه بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران برگزار شد که در این نشست موضوعاتی همچون نقش علما و اندیشمندان در وحدت کلمه مسلمین به عنوان واجب شرعی، نقش نخبگان در افشای پدیده تکفیر ،ترور و جنایتهای گروههای تکفیری، نقش مقاومت اسلامی و در رأس آن حزبالله در تحقق پیروزیها در فلسطین، لبنان و مقابله با توطئههای صهیونیستی -آمریکایی و اقدامات خصمانه استکبار جهانی، حمایت مطلق و مداوم مقام معظم رهبری از مقاومت و پایداری آن تا پیروزی نهایی بر صهیونیستهای متجاوز و تکفیریهای تندرو و حامیان مستکبر آنان و فلسطین و مبانی ثابت آن و مسأله هتک حرمت مسجد الأقصی مورد بررسی قرار گرفت.
کمیته مساعی حمیده در جریان برگزاری بیست و ششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی8-10 بهمنماه 1391 مطابق با روزهای 15-17ربیعالأول 1434هجری قمری به درخواست شمار قابل توجهی از علما و اندیشمندان شرکتکننده در اجلاس با هدف ارائه راهکار برای حل بحرانهای جهان اسلام تشکیل شد و این کمیته تاکنون چندین نشست برگزار کرده و در بسیاری از موضوعات و مسائل جهان اسلام حضوری فعال داشته است.
آخرین نشست کمیته مساعی حمیده نیز در تاریخ 6 دی ماه 1394 در تهران با حضور بیش از 200 تن از شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی حاضر در بیست و نهمین کنفرانس وحدت برگزار شد که در این نشست موضوعاتی همچون اوضاع کنونی مسلمانان در کشورهای: نیجریه، فلسطین، عراق، سوریه، یمن، بحرین، مالی، میانمار، افغانستان، پاکستان و... و ارائه راهحلهای مناسب برای حل بحرانهای کنونی این کشورها از طریق کمیتههای مساعی حمیده، تشکیل کمیتههای ویژه برای انجام مطالبات میدانی در کشورهای فوق الذکر در دیدار با علما و رهبران فکری و سیاسی به منظور ایجاد راهحلهای عملی برای بحرانهای موجود و مناقشه مسأله حج و فاجعه منا که منجر به شهادت هزاران زائر بیتالله الحرام شد و ارائه راهحلهای مناسب بر اساس مبانی اسلام و منافع امت مورد بررسی قرار گرفت.