به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو سفر دکتر روحانی ریاست محترم جمهور به استان آذربایجان غربی و عدم دعوت از نمایندگان تشکل های بزرگ دانشجویی در دیدار با نخبگان دانشگاهی این استان باعث شد این تشکل ها مطالبات خود را از طریق رسانه ها با رئیس جمهور در میان بگذارند.
فقط تشکلهای دولت ساخته اجازه ورود به نشست رئیسجمهور را دارند
سجاد ترابی، مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه در خصوص مطالبات تشکل های دانشجویی دانشگاه ارومیه از رئیس جمهور با توجه به سفر وی به این استان گفت: در مدتی که اخباری مبنی بر سفر رئیس جمهور به ارومیه منتشر شد، چندین جلسه در خصوص بیان مطالبات از روحانی برگزار شد.
وی افزود: مطالبات دانشجویان در قالب یک بیانیه تنظیم شد و امروز صبح این بیانیه را توسط دوستان به استانداری تقدیم کردیم.
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه ارومیه تصریح کرد: آخرین بند بیانیه و مطالبات این بود که یک نفر از تشکل های ارزشی و دانشگاه های ارومیه به نمایندگی در جلسه نخبگان و دانشجویان با رئیس جمهور حضور داشته باشد که متاسفانه تا کنون پاسخی به این مطالبه داده نشده است و اجازه حضور و شرکت در این جلسه به ما داده نخواهد شد.
ترابی افزود: تا جایی که بنده اطلاع دارم از دو تا سه تشکل دولت ساخته که بعد از روی کار آمدن این دولت در دانشگاه ها بنا به هر دلیلی تاسیس شدند یک نفر از طرف استانداری و ریاست دانشگاه انتخاب شد که قرار است در این جلسه شرکت کند.
یک سوم جمعیت استان با مشکلات کم آبی و عدم همکاری جهاد کشاورزی مواجه هستند
ترابی ادامه داد: ما در مطالباتمان بحث فرهنگی، عمرانی و آموزشی را مطرح کردیم؛ چرا که منبع درآمد یک سوم جمعیت استان ما از طریق کشاورزی است و این تعداد ساکن روستاها هستند. طبق آمار سال 85 یک سوم جمعیت استان (روستایی و کشاورز و دامدار و ...) با مشکلات کم آبی و عدم همکاری جهاد کشاورزی مواجه هستند.
رونق کشاورزی پایدار
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه ارومیه تصریح کرد: یکی از مطالبات اساسی ما رونق کشاورزی پایدار به جای طرح نکاشت بوده؛ متاسفانه در استان برای مدیریت آب و خشکی دریاچه ارومیه طرح نکاشت را ارائه کردند و این ظلمی بود در حق کشاورزان. به جای این طرح می توانستند کشاورزی پایدار را مطرح و از انواع آبیاری های تحت فشار استفاده و به کشاورزان وام و تسهیلات بدهند.
ترابی ادامه داد: بیشتر مطالبات ما و مردم استان بحث کشاورزی است. اگر کشاورزی و گردشگری آذربایجان غربی رونق پیدا کند از نظر اقتصادی کمک بزرگی به مردم استان شده است؛ بنابراین تاکید ما روی کشاروزی و گردشگری است.
ترابی گفت: بحث بیمه نبودن کشاورزان مطالبه دیگر ما است. چندین سال است سرمای بهاره از نظر اقتصادی کمرشکن شده و در این سرما محصولات باغداری و کشاورزی ما دچار خسارت می شوند.
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه ارومیه خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی می تواند با کمترین هزینه و آموزش و ترویج کشاورزی این مشکل را حل کند اما متاسفانه تا کنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
حضور تشکلهای دانشجویی در نشست رئیسجمهور گزینشی است
فرهاد عبدزاده مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه، در خصوص مطالبات تشکل های دانشجویی دانشگاه ارومیه از رئیس جمهور گفت: ما مطالبات خود را در فضای مجازی و طی میزگردی مطرح کردیم. متاسفانه اجازه شرکت به تشکل ها و دانشجویان در جلسه نخبگان با رئیس جمهور را ندادند و تا کنون نیز هیچ عضوی از دانشگاه برای حضور در این دیدار دعوت نشده.
وی با اشاره به سخن رئیس جمهور مبنی بر اینکه باید آزادی بیان در جامعه دانشگاهی وجود داشته باشد، افزود: ما انتظار داشتیم که در دیدار رئیس جمهور حتما از تشکل ها، دانشجویان و نخبگان دانشگاهی حضور داشته باشند اما متاسفانه احساس می کنیم این حضور گزینشی است.
مسئول انجمن اسلامی دانشگاه ارومیه تصریح کرد: مطالبه اصلی ما در رابطه با بحث بیکاری و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بود که متاسفانه در استان ما بیشتر شده؛ ظرفیت هایی که در استان وجود دارد نادیده گرفته و بحث بیکاری بیشتر شده است.
احیای حقیقی دریاچه ارومیه
وی ادامه داد: مطالبه دیگر ما از رئیس جمهور، در خصوص دریاچه ارومیه بود. صحبت هایی در این زمینه مطرح شده مبنی بر اینکه این دریاچه 10 درصد احیا شده است در حالی که ما وقتی در مقام بررسی قرار می گیریم، می بینیم که احیای آن به صورتی که مطرح می کنند انجام نشده و خود کارشناسان نیز اعلام می کنند که بارندگی نسبت به سال 94 در این برهه 10 درصد افزایش داشته. باید تا آخر سه ماهه تابستان بررسی کنیم و ببینیم دریاچه احیا شده یا خیر، و این یکی از مطالبات دانشجویان است که باید به روش علمی بیان شود.