اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
علی عبدی، دبیر سابق اتحادیه دانشجویان مستقل سراسر کشور در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد تفاهم صورت گرفته با سازمان FATF تصریح کرد: مذاکره با FATF و نتایج این مذاکرات از چند جنبه قابل بررسی است؛ که اولین نکته در تفاوت تعریف دو مسئله تروریسم است.
وی افزود: شاید به ظاهر برخی از مجامع بین المللی توسط اروپا ساخته و اداره شود، اما ماهیت آنها زیر نظر آمریکا و برای مقاصد آنها می باشد. در بحث تروریسم یکی از اصلی ترین اختلافها بین نظام های بین المللی، مفهوم تروریسم است؛ که از نظر غرب تروریست یعنی کسی که منافعش با منافع غرب در تضاد باشد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: این تضاد بدین مفهوم است که اگر ایران کاری انجام دهد که خوشایند غرب و آمریکا نباشد، به محور تروریسم در منطقه و جهان تبدیل میشود و اگر حزب الله لبنان در مقابل دست درازی اسرائیل به مردم و کشورش دفاع کند، تروریسم خوانده میشود؛ اما گروهی مثل داعش که متشکل از چندین کشور دنیا و به ویژه کشورهای اروپایی است و به عراق و سوریه آمده و سر مردم را جدا می کنند و خواستار سرنگونی نظام های مردمی هستند، تروریسم نیست.
عبدی در مورد تعریف تروریسم از نگاه غرب بیان داشت: ترکیه که به راحتی به خاک کشور همسایه اش سوریه دست درازی می کند، تروریسم لقب نمی گیرد؛ همین ترکیه هواپیمای یک کشور دیگر را هدف قرار می دهد و تروریسم نیست. آمریکای هم که هواپیمای مسافربری کشور ما را با 290 مسافری که بیش از 60 تن آنها کودک بودند، هدف قرار داد، تروریسم خوانده نمی شود؛ تعریف جمهوری اسلامی ایران از تروریسم با تعریف غرب و نظام های استکباری به طور کامل متفاوت است.
وی ادامه داد: حال فرض کنید ما با یکی از انشقاقات این مفهوم بخواهیم با غرب مذاکره کنیم؛ وقتی مفهوم تروریسم از لحاظ ایران و غرب متضاد و دو گانه است، چگونه می توان در مورد شاخه های این مفهوم مذاکره کنیم.
این فعال دانشجویی ضمن اشاره به اهمیت بررسی مذاکره با FATF تصریح کرد: از نظر غربی ها تروریسم یعنی حزب الله، حماس، سوریه، عراق، یمن و مردم مظلوم بحرین؛ اما از لحاظ ایران، تروریسم یعنی اسرائیل، داعش، جبهه النصره و تروریسم دولتی با نمونه بارز دولت آمریکا؛ که به راحتی مردم را در سراسر دنیا به خاک و خون می کشد.
عبدی ضمن اشاره به خوب و بد خواندن تروریسم از سوی غرب افزود: غرب حامیان خود را در دسته تروریسم خوب و آنهایی را که از منافع ملت خود حمایت می کنند، در دسته تروریسم بد قرار می دهد. صددرصد نگاه ما و غرب در مورد تروریسم، متضاد است.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین ناقض حقوق بشر در دنیا یعنی عربستان سعودی، این رژیم سفاک را به عنوان رئیس کمیته حقوق بشر سازمان ملل انتخاب می کند، تصدیق کرد: در حالی این انتخاب صورت می گیرد که صدای همه دنیا از جمله بان کی مون، رئیس سازمان ملل در آمده؛ اما اعتراف می کنند که صداها باید برای ریال ها و دلارهای سعودی خاموش باشد. تا وقتی این تعاریف متضاد بین ما و آمریکا وجود دارد به هیچ عنوان نمی توانیم در زمینه مبارزه با پول شویی در مورد تروریسم مذاکره کنیم.
این فعال دانشجویی بیان داشت: اگر بنا باشد به یک اتفاق با نظامات بین المللی برسیم، باید به طور کامل حمایت از حزب الله، عراق، یمن و سوریه را کنار بگذاریم و تروریسم مد نظر آنها را بپذیریم؛ یعنی عربستان و اسرائیل و بحرین را حامی حقوق بشر بنامیم و اگر اینها را به رسمیت بشناسیم، می توانیم به یک توافق مالی با FATF دست یابیم. ورود ما از اساس به این مقوله غلط است، چراکه این تذکرات را در زمان توافق هسته ای (برجام) هم داریم و بعد هم مشخص شد تذکرات ما درست بوده است.
عبدی در پایان تصریح کرد: اگر بخواهیم اطلاعات خود را در اختیار غربیها قرار دهیم، اطلاعات آنها در حوزه هایی غیر از مسائل مورد مذاکره به شدت افزایش می یابد. امروز قطعا یکی از اهداف غرب این است که واسطه های تحریم را بشناسند. اگر بخواهیم اطلاعات خود را در اختیار غرب قرار دهیم مشخص خواهد شد چگونه تحریم ها را دور می زنیم.