به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهم ترین معضل فعلی کشور و بویژه استان کردستان در بخش اشتغال و بازار کار، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید، تفکر پشت میز نشینی را دارند و همین باعث افزایش تعداد بیکاران شده است؛ در حالی که کارشناسان تاکید دارند که برای تغییر این دیدگاه باید تفکر کارافرینی میان جوانان گسترش یابد.
شکی در آن نیست که باید برای رفع معضل بیکاری از تفکر پشت میز نشینی به فرهنگ خودباوری و عمل حرکت کرد؛ اما آنچه حائز اهمیت است میزان استقبال از این سیاست در بین جوانان است با وجود همه تصمیمات خوبی که در راستای تحقق این تفکر صورت گرفته است؛ متاسفانه باز هم اکثر جوانان کار را به پشت میز نشینی تفسیر می کنند و کمتر کسی است که کمی شجاعت به خرج دهد تا با استفاده از خلاقیت و پشتکار به فکر راه اندازی یک کار تولیدی و ثروت آفرین باشد.
اما در این راستا افراد کارآفرین و خلاق که با پشتکار و ممارست موفق به این مهم شده اند کم نیستد و یکی از آنها رضا اندایشه است که با تکیه بر توانایی های خود و دریافت وام توانسته در عرصه پرورشزنبور عسل موفق باشد.
رضا اندایشه، دانشجوی رشته گیاه پزشکی دانشگاه کردستان است می گوید از همان ترم اول به این نتیجه رسیدم که امکان اینکه در ارگان های دولتی جذب و استخدام شوم خیلی کم است به همین خاطر در سال 92 با برادرم از جهاد سازندگی استان 12 میلیون تومان وام برای پرورش زنبور عسل دریافت کردیم و با آن 40 کندو زنبور عسل خریدیم.
این دانشجوی دانشگاه کردستان در کنار درس خواندن بصورت تجربی مهارت و فن پرورش زنبور عسل را یاد گرفته است و امروز بعد از گذشت 3 سال 200 کندو زنبور عسل دارد.
به گفته این دانشجوی رشته گیاه پزشکی، از کندوهای زنبور دو نوع عسل تولید می کند عسل تغذیه ای و عسل طبیعی که برای تولید عسل تغذیه ای به 40 کندو شکر می دهیم؛ اما بقیه کندوها بدون هیچ نوع شکری و فقط و فقط برای تولید عسل طبیعی برای مصارف دارویی استفاده می کنیم.
رضا اندایشه در کنار تولید عسل، فراوردهای دیگری از جمله ماسک صورت، ژل رویال، گرده گل، برموم و هفت معجون را تولید می کند و در بازار عرضه می کند البته جدیدا با یکی از شرکت های بسته بندی قرارداد بسته است و قرار است عسل خود را به استان های دیگر و حتی کشورهای همسایه صادر کند.
می گوید: در این کار باید پشتکار و مهارت کافی داشته باشیم چرا که برداشت عسل از کندوهای زنبورعسل بستگی به شریط آب و هوایی و میزان بارندگی در آن سال و نژاد زنبورهای کندو دارد؛ بنابراین امکان دارد یکسال تولید عسل عالی و سال بعد بد باشد پس نباید ناامید شویم.
اندایشه ادامه داد: کار پرورش زنبور عسل به گونه ای است که فرد بدون اجبار، در هر ساعت و زمانی و هرگاه اراده کند می تواند نسبت به کندوها سرکشی کند و حتی در کنار کار پرورش زنبور عسل می تواند کار دیگری نیز انجام دهد.
این کارآفرین کردستانی عنوان کرد: پرورش زنبورعسل با توجه به هزینه کم برای آغاز کار و سود زیاد برای تولید کننده میتواند برای بسیاری از افرادی که جویای کار بوده و دارای سرمایه اندکی هستند به عنوان شغل محسوب شود.
وی یکی از مشکلات این حرفه را وجود عسل های تقلبی در بازار عنوان کرد و گفت: این عسل ها با استفاده از مواد شیمیایی در برخی از شهرهای کشور با کمترین قیمت در دسترس عموم قرار می گیرد و همین امر مشکلاتی را برای فروش عسل های ما بوجود آورده است.
اندایشه ادامه می دهد: این روزها که مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و یکی از معضلاتی که گریبانگیر جامعه و بخصوص جوانان ما شده است آمار بالای بیکاری آن هم در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی است پس بد نیست این جوانان به سراغ مشاغلی از جمله پرورش زنبور عسل بروند که علاوه بر هزینه کم نگهداری و سرمایه اندک گامی در راستای تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی و کسب درآمد خوب بردارند.
روستاهای زیاد در استان هستند که باتوجه به شرایط جغرافیایی بسیار عالی، پتانسیل بالقوهای در این زمینه دارند، اما متاسفانه این پتانسیل هنوز بالفعل نشدهاست و دلیل آن هم آگاهینداشتن از فواید پرورش زنبور عسل یا عدم فرهنگسازی صحیح در زمینههای آموزشی است پس بهتر است جوانان بیکار استانمان با استفاده از این ظرفیت خدادادی که این استان دارد در جهت تولید انبوه عسل و فراوردهای زنیور همت گمارند.
رضا اندایشه از برپایی نمایشگاه فروش عسل در دانشگاه کردستان و عدم حمایت مسئولان دانشگاه در سال گذشته گلایه کرد و گفت: امسال نیز طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است نمایشگاه دیگری با همین عنوان در دانشگاه کردستان برپا کنیم که امیدوارم مسئولان دانشگاه در این حوزه از من دانشجویی کارفرین حمایت کنند.
رضا اندایشه، دانشجوی رشته گیاه پزشکی دانشگاه جدای از پرورش زنبور عسل، حدود دو سال دبیر کانون دانشجویی هلال احمر است و مدیر مسئول اولین نشریه دانشجویی «هلال دانشجو»تنها نشریه دانشجویی هلال احمر کل کشور است.