اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اعتراضات شورایهای صنفی برای تشکیل اتحادیه گفت: شورای صنفی به عنوان نهادی است که میتوانند درون دانشگاهها به مدیریت دانشگاه کمک کنند و پل ارتباطی مناسبی بین دانشگاه و دانشجو باشند و مشکلات دانشجویان را به مدیران منتقل کنند. از طرف دیگر اقدامات و محدودیتها و شرایط دانشگاه را به دانشجویان منتقل کنند و به حل مشکلات موجود در دانشگاهها کمک کنند.
وی افزود: در حقیقت جزء سیاستهای ما است که این نهادها بیشتر توسعه پیدا کند. آییننامه جدید شوراها نیز بر همین مبنا تدوین شده و وظایف آنها شفاف است. مشکلات شورای صنفی را شورای مرکزی که در وزارت علوم است، با حضور نمایندگان منتخب خودشان دنبال خواهند کرد. نحوه انتخاب این نمایندگان به زودی به دانشگاهها ابلاغ میشود تا با آغاز سال تحصیلی شورای مرکزی با حضور نمایندگان منتخب تشکیل شود.
صدیقی اضافه کرد: در دوره قبل نمایندگان شورای مرکزی انتصابی بودند، اما بر اساس این آیین نامه جدید انتخابی خواهند بود و به طبع نظرات دانشجویان و مسائلی که درون دانشگاه است را، دنبال میکنند. بنابر این مسائل خاص دانشگاه توسط شورای صنفی در داخل دانشگاه پیگیری خواهد شد و اگر مشکلی هم داشته باشد از طریق شورای مرکزی پیگیری خواهد شد.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به الزامی بودن تشکیل شورای صنفی در دانشگاهها اضافه کرد: قاعدتا همه دانشگاهها باید شورای صنفی داشته باشند. برخی از دانشگاهها انتخاباتشان را بر اساس آیین نامه قبلی انجام دادند و برخی دیگر بر اساس آیین نامه جدید.
وی یاد آور شد: اختیارات به دانشگاهها واگذار شده؛ اگر شوراها در سال جاری انتخاب شدهاند، به کار خود ادامه دهند و گرنه باید انتخابات جدید برگزار کنند. قاعدتا تمام دانشگاهها بر اساس آیین نامه جدید شورایهای صنفی هم در درون دانشگاهها و دانشکده ها تشکیل شود.