به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی مدیر موسسه پژوهشی امام خمینی در دیدار با مسئولین بسیج و دبیران سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران ضمن تاکید براینکه خداوند به رهبری سعه صدر و مدیریتی داده است که در عالم بی نظیر است تصریح کرد: باید شبانه روز تسبیح دست بگیریم و خدا را شاکر باشیم زیرا اگر خدایی ناکرده ایشان هم آدم احساسی بود و در مقابل کسانی که به وی خیانت می کردند برخورد تند می کرد سنگ روی سنگ بند نمی شد.
وی افزود: اگر ما امروز کشوری داریم که در آن وحدت و امنیت وجود دارد بخش عمده آن مرهون تدبیر رهبری است و لذا باید سعی کنیم بفهمیم خواست و تدبیر او چیست و به آن عمل کنیم.
آیت الله مصباح یزدی در مورد این پرسش که چرا زمانی رهبری از شخصی حمایت و در مواقعی از وی انتقاد می کنند تصدیق کرد: این رفتار ایشان بهترین تدبیر است زیرا اگر حمایت نکنند دشمن سوءاستفاده میکند. اولین کلید پیروزی ما در سایه وحدت است.
استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: شاهد هستیم در آمریکا این دو حزب اصلی که حکومت را می خواهند در دست بگیرند، چگونه صحبت می کنند؛ آن یکی می گوید او مثل سگ می ماند و دیگری می گوید مثل خوک است هر کدام از این ها نیز خود را بهترین انسان عالم می دانند. آمریکایی را سراغ دارم که از آمریکایی بودن خود خجالت می کشد.
مدیر موسسه پژوهشی امام خمینی در مورد منش رهبری در برخورد با مخالفین اظهار داشت: ببنید رهبری با فردی که به صراحت حرفهایش را گوش نکرده با چه متانتی برخورد می کند، این ها بالاترین تدبیر یک انسان است آنها که تیزبین هستند متوجه مدیریت صحیح می شوند.
وی با ابراز خوشحالی از رشد چشمگیر جنبش دانشجویی و امید بخش خواندن آن بیان داشت: عامل حرکت فعالیت دانشجویان در طول دوران بعد از انقلاب براساس عوامل احساسی و عاطفی بوده و این عامل هم زود قادر به اوج گرفتن است و هم زود فروکش می کند. آنچه امروز احساس می کنم در جنبش های دانشجویی به رشد رسیده این است که حرکت های این جنبش از تابع احساسی محض بودن عبور کرده و دارای تابع عقلانی گردیده است
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: امروز عامل حرکت دانشجویان و نسل جوان بیشتر دارای علل عقلانی است که برمبنای آن دلشان می خواهد حقیقت را بشنوند. در این باره باید گفت جنبش دانشجویی ما یک حرکت تکاملی است و مایه امید برای آیندگان است.
وی با تاکید بر اهمیت حرکت های دانشجویی در کشور اضافه کرد: اثر تحولات اجتماعی چیزی است که اختصاص به جامعه، اقلیم، نژاد و مذهب خاصی ندارد و تا آنجا که تاریخ نشان می دهد همیشه در بین انسان ها تحولات اجتماعی و فردی بوده است و اختلاف سلیقه هم در این بین وجود داشته است. باید دانست عامل تحولات همیشه یک چیز نبوده و عوامل مختلفی باعث ایجاد اختلاف رفتارها شده اند.
استاد برجسته حوزه علمیه با تاکید براینکه شکل ساده تغییرات اجتماعی، اصلاح طلبی و اصلاحات است خاطر نشان کرد: حد بحرانی تغییرات و تحولات اجتماعی انقلاب بوده است. بعضی از کسانی در موارد اجتماعی مثل فلسفه جامعه شناسی سیاسی و مبانی کار کرده اند فکر می کنند این یک قانون کلی برای جهان است. برخی معتقدند تغییرات در جامعه دورانی و برخی دیگر معتقد به حرکت مارکسیستی هستند. اما تقریبا آن ها که قائل به وجود قوانین در جامعه هستند یک نوع جبریت را در حرکت اجتماعی جامعه می پذیرند گرایش های مارکس حرکت اجتماعی را حرکت تکاملی جبری می دانند و نهایت آن را کمونیست می شناسند.
مدیر موسسه پژوهشی امام خمینی با تاکید براینکه یک زمانی گرایش مارکسیستی جو قالب دانشگاه های کشور بود تصدیق کرد: دین از اول صحبت از مسئولیت انسان در رفتارش می کند و این که باید در زندگی فردی و اجتماعی تحول ایجاد کنیم. نظریه جبری با دین سازگار نیست.
وی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در حرکت انسان تاثیرگذار است اضافه کرد: عواملی طبیعی و احساسات و بسیاری از مسائل دیگر عوامل مختلف در حرکت انسان است یکی از عواملی که در تحولات زندگی اجتماعی بسیار موثر بوده و قرآن نیز به آن تاکید داشته روحیه برتری طلبی است. رفتارهایی که در جوامع می بینیم ابتدا نمونه اولیه آن در فرد ایجاد می شود و همان رفتار فردی رفتار اجتماعی را شکل می دهد و پس از بزرگ شدن و هم سو شدن افراد جامعه این و ایجاد تغییرات جامعه استکباری، برتری طلب می شود.
مصباح یزدی با تاکید براینکه آمریکای امروز همان فرعون گذشته است تصریح کرد: هر کسی که با آمریکا مخالفت کند، آمریکایی ها سعی می کنند او را از بین ببرند.
استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به اینکه سمت و سوی حرکت اجتماعی این است که عده ای درصدد برآیند قدرت خود را به دیگران سیطره دهند گفت: سنت الهی در برخورد با مستکبرین عالم بدین گونه است که اجازه می دهد این تحولات آنقدر ادامه پیدا کند تا انسان های شایسته بر آن حاکم شوند که این همان زمان ظهور حضرت حق است.
مدیر موسسه پژوهشی امام خمینی (ره) فلسفه ما در عالم را بر اساس امتحان دائمی الهی دانست و در این باره بیان داشت: هر کس مرتبه اش بالاتر است امتحانش سخت تر است و خداوند عمدا مشکلات را برای امتحان وی قرار می دهد و در همه حوادث امتحان وجود دارد.
قبل از سخنان آیت الله مصباح یزدی چهار تن از مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران سوالتی را نسبت به دغدغه های خود از وضع کشور مطرح کردند و همچنین این دانشجویان تاکید کردند استفاده از بصیرت علمای بزرگی چون علامه محمد تقی مصباح یزدی بر تحکیم بنیه اسلامی و انقلابی آنان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
امیر حسین غفاریان مسول بسیج دانشگاه علم و صنعت، اقرلو مسول بسیج دانشگاه تهران، صادق پناهی دبیر سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و میلاد چاردولی مسول بسیج امیر کبیر چهار نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران برای سخنرانی بودند.
در این دیدار سراسر صمیمانه ابراز علاقه شدید آیت الله مصباح یزدی از دیدار با جوانان انقلابی بسیج دانشجویی در تمام طول مدت جلسه خودنمایی میکرد. دانشجویان نیز سعی میکردند از زمان ارزشمندی که بدست آورده اند کمال استفاده را ببرند.