اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سردار محمد طهرانی مقدم روز گدشته در همایش «مردی با آرزوهای دور برد» که به مناسبت سالروز شهادت حسن طهرانی مقدم و به همت بسیج دانشجویی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص ویژگیهای این شهید با اشاره به این نکته که از جانب مقام معظم رهبری این شهید به «سردار عالیقدر و پارسای بیادعا» ملقب شد، گفت: حسن فرزند مسجد و منبر بود و مانند بسیاری از جوانان و نوجوانان هم دوره خود قبل از انقلاب از مسجد آغاز به فعالیت کرده بود و در جریان پیروزیهای انقلاب نقش داشت و در هشت سال دفاع مقدس جنگید و در جهاد خودکفایی به اوج رسید.
وی اخلاص، تواضع، خوش خلقی، اهل تعبد و توسل بودن را از دیگر ویژگیهای شهید حسن طهرانی مقدم برشمرد و بیان کرد: او همیشه نماز خود را اول وقت میخواند و همرها با خانواده در نماز جمعه شرکت میجست و در کارهای خیر مشارکت میکرد.
برادر شهید طهرانی مقدم ادامه داد: پس از شهادت وی متوجه شدیم که سرپرستی ۴۰ یتیم سادات را به عهده گرفته و حتی متکفل تعداد زیادی از دانشجویان شده و هزینه آنان را تقبل میکرده است. برادرم معتقد بود که چنانچه نیازمندی به شما مراجعه کرد، نباید او را دست خالی بازگردانی.
شهید طهرانی مقدم بر قلبهای حکومت میکرد
طهرانی مقدم با تاکید بر این مطلب که حسن، بر قلبها حکومت میکرد، بیان داشت: با ارتباطی که با جوانان برقرار کرده بود توانسته بود تعداد زیادی از متخصصین را گرد خود جمع کرده بود و همه با جان و دل او را قبول داشتند.
وی ضمن اشاره به این مطلب که حدود ۵۰ ابداع و اختراع قابل دفاع داشت که یکی از از آنان بحث موشک بود، بیان داشت: ما در زمان جنگ برای پرتاب موشک میبایست چند نوع مایع را با هم مخلوط میکردیم و حدود هشت ساعت طول میکشید تا آماده پرتاب شود و در نهایت پس از آماده شدن باید همان لحظه پرتاب میشد؛ اما شهید طهرانی مقدم اقدام به ساخت سوخت جامد کرد که این سوخت جامد این امکان را در اختیار ما قرار میداد تا موشک را هر زمان که نیاز است پرتاب کنیم، بنابراین میتوان موشک را به مدت طولانی نگاه داشت.
برادر شهید طهرانی مقدم ضمن یادآوری این مطلب که تعداد بسیاری از همین موشکهای سوخت جامد را در لبنان مستقر شده است، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب زمانی که این مجموعه را مشاهده کردند فرمودند«چنانچه از اسرائیل خطایی سر بزند ما تل آویو و حیفا را با خاک یکسان میکنیم».
وی تاکید کرد: همچنین ما امکان پاسخگویی به شرارتهای آمریکا را هم داریم. دورتا دور ما در آتش جنگ هستند؛ اما کشور ما علیرغم اینکه مورد تهدید اول دشمن است، از این جنگها مصون مانده است؛ چراکه یکی از اقدامات این شهید تقویت مقاومت در منطقه بود.
طهرانی مقدم در ادامه به بیان خاطرهای از سفر شهید طهرانی مقدم به روسیه پرداخت و گفت: زمانی که حسن برای تهیه یک سری موشک به روسیه رفته بود، ژنرال روسی خطاب به حسن گفت: «مثل شما مثل تشنه در بیابان است، بنابراین ما شرایط برای دادن موشک را تعیین میکنیم» که حسن در جواب به وی گفت «همچنان که زیر بار ذلت غرب نرفتیم زیر بار تحمیل شرق نیز نخواهیم رفت. خودمان موشک میسازیم و فرداها شما میآیید و از ما موشک خریداری میکنید».
وی افزود: روزی حسن مشغول تست اولیه یک موشک بود که موشک در داخل خودش منفجر شد و پوسته آن به یکی از کوههای اطراف محل آزمون اثابت کرد که وقتی به طرف آن رفتیم و پوسته را برداشتیم بر روی دودههای پوسته موشک نوشته حیدر حک شده بود.
برادر شهید طهرانی مقدم خاطرنشان کرد: همان شب حسن در خواب میبیند که یک مرد نورانی از او علت ناراحتیش را میپرسد و حسن نیز انفجار موشک را تعریف میکند. این مرد در جواب مکان اتصالی را میگوید. وقتی حسن نام این مرد را میپرسد در جواب اسم حیدر را میشنود. فردای آن روز حسن برای بازبینی موشک منفجر شده به محل میرود و متوجه میشود همان محلی را آن مرد گفته است دچار اتصالی شده بود.
در شرایط تحریم بود که ششمین کشور برتر موشکی جهان شدیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این مطلب که علم تنها به تعلیم و تعلم نیست، تصریح کرد: چنانچه با برجستگان رفت و آمد داشته باشید دانشمند خواهید شد و حسن با این روش مدیریت و با بهره گیری از ظرفیتهای داخلی و استفاده از توان جوانان درون و در شرایط تحریم بود که ما به ششمین کشور برتر موشکی تبدیل شدیم.
برادر شهید طهرانی مقدم تاکید کرد: چنانچه مسئولان کشور همان روش مدیریت دفاعی را که در کشور پیاده شده را در اقتصاد و فرهنگ پیاده کنند پیشرفت خواهیم کرد.
وی ضمن اشاره به این مطلب که علمی که بدون تفکر بسیجی و بدون امکانات داخلی و استفاده از ارزشها و امکانات داخلی اوج گیرد، استفاده از نیم خورده غربی است، تصریح کرد: یکی دیگر از اقداماتی که شهید طهرانی مقدم انجام داد این بود که میگفت نباید موشک هوشمند بسازیم که سیگنال این موشک، موشکهای ضدموشک را متوجه خود کند به همین دلیل با استفاده از برد و سمت اقدام به ساخت موشکهایی کرد که سیگنال نمیفرستاد.
طهرانی مقدم در پایان گفت: در حال حاضر اقدام به ساخت پژوهشکدهای به نام شهید طهرانی مقدم زیر نظر دانشگاه آزاد کردهایم که تلاش میکنیم آن را مستقل و تبدیل به دانشکدهای با نام شهید طهرانی مقدم کنیم.
لازم به ذکر است، شهید حسن طهرانی مقدم ششم آبان ماه سال ۳۸ در محله سرچشمه تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۸، در مقطع لیسانس رشته مهندسی صنایع پذیرفته و به اخذ مدرک مهندسی در این رشته موفق شد.
پس از صدور فرمان تاریخ امام (ره) مبنی بر تشکیل نیروهای سه گانه سپاه پاسداران، شهید مقدم در سال ۱۳۶۴ به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد و در طول مسئولیت خود افتخارآفرینیهای بسیاری کرد و ملقب به پدر موشکی ایران شد.
و در نهایت روز ۲۱ آبان ماه سال ۹۰ در پادگان امیرالمومنین(ع) شهرستان ملارد در حالی که برای آزمایش موشکی، آماده میشد، بر اثر انفجار زاغه مهمات، به یاران شهیدش پیوست.