به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو پس از انتشار سخنان منتسب به صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به ریاست قوه قضاییه یکی از طلاب حوزه علمیه طی نامه ای به این اظهارات پاسخ داد. متن این نامه به این شرح است:
هَا أَنْتُمْ هَؤُلَاءِ حَاجَجْتُمْ فِيمَا لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ فَلِمَ تُحَاجُّونَ فِيمَا لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
هان اى اهل كتاب، گرفتم كه در آنچه بدان علم داريد مجادله یتان روا باشد، چرا در آنچه بدان علم نداريد مجادله مىكنيد؟ در حالى كه خدا مىداند و شما نمىدانيد. آیه ۶۶ سوره آل عمران
جناب آقای محمود صادقی نماینده مردم محترم شهر تهران در مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
نقل قولی از جنابتان در فضای مجازی در حال انتشار است که در نقدی تصریحی و توهینی تلویحی به مجتهد مسلم و فقیه وارسته حضرت آیت الله آملی لاریجانی (دامت برکاته) ریاست محترم قوه قضاییه این چنین افاضه کرده اید که «رییس قوه قضاییه تحصیل کرده حوزه است و می دانند که سوال نمی تواند واجد خبر باشد .»
در ابتدا امیدوارم که این مطلب، نوعی شیطنت رسانه ای باشد و حضرتتان در تکذیب آن، قلم فرسایی نمایید، اما اگر واقعا زبانتان را در ادای این کلمات و معانی چرخانده اید، یا قلمی رانده اید، برخود لازم می دانم بدلیل خواندن مقداری از کتب حوزوی _که با این حال هنوز در خم یک کوچه مانده ام_ مطالبی را برایتان گوشزد کنم تا شاید به خفت و سستی استدلالتان آگاه شوید:
در صفحه ۷۸ کتاب جواهر البلاغه که طلاب حوزوی آن را در پایه سوم تحصیلی می خوانند چنین آمده است که:
و قد تخرج ألفاظ الاستفهام عن معناها الأصلی و هو طلب العلم بمجهول، فیستفهم بها عن الشیء مع العلم به
یعنی گاهی الفاظ استفهام از معانی اصلیشان خارج شده و با علم به آن مطلب،قصد افهامش را با جمله استفهامی به مخاطب مینماییم(بتعبیر دیگر یعنی جمله استفهامی واجد خبر می شود)
در اینجا مختصرا دو مورد را برایتان ذکر میکنم:
۱) أَ غَیْرَ اَللّٰهِ تَدْعُونَ [الأنعام: ۴۰] که اراده تفهیم «انکار» شده است.
۲) أَ لَمْ نَشْرَحْ لَکَ صَدْرَکَ [الشرح: ۱] که اراده «تقریر» دارد.
در کتاب مذکور، ۲۱ مورد ذکر شده است که می توانید مراجعه کنید.
در انتها،تذکر مطالبی را مناسب می دانم:
۱) اگر علما و بزرگان دینی از جمله آیت الله لاریجانی (دامت برکاته) در پاسخ به انتقادات تصریحی و تلویحی هم کیشان شما، سکوت اختیار می کنند، امیدوارم آن را بحساب صحت ادعای خام خود ندانید، چه قطعا از شأن یک مجتهد دینی بدور است با مغرضان احتجاج کند.
۲) پیشینه و سوابق آیت الله لاریجانی (دامت برکاته) آنقدر واضح و روشن است که هیچ کس در تدین، درایت، شجاعت و ولایت مداری ایشان شکی ندارد و تخریب ایشان توسط ایادی خارجی و خودفروختگان داخلی، بی شک بدلیل عصبانیتشان از بصیرت معظم له است. لذا مستحق هیچ جوابی جز (موتوا بغیضکم) نیستند.
۳) آنچه در فضای سیاست، بسیار کارسازتر از دروس حوزوی و دانشگاهی است، بصیرت است. چیزی که گاها یک نماینده مجلس ندارد اما یک بسیجی مملو از آن است.
۴) رساله ای بنام «منیه المرید» برای طلاب تدریس می شود که شیوه برخورد با عالمان دینی را برایشان روشن می کند.
خواندن این رساله را نیز اکیدا برایتان مفید میدانم.
۵) بدلیل جلوگیری از بوجود آمدن چنین اهانت هایی، در صورت فراهم شدن امکانات، شخصا مایل به تدریس کتب مذکور برایتان هستم.
در پایان, طول عمر و سلامتی علمای اسلام بویژه نایب برحق امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) حضرت آیت الله العظمی الامام خامنه ای(حفظه الله) و ریاست قوه قضاییه حضرت آیت الله آملی لاریجانی (دامت برکاته) را از خداوند منان خواهانم.
و آخر دعوانا أن الحمد لله رب العالمین
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
امیر روستایی_طلبه حوزه علمیه