به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو همایش «اقتصاد سیاه» با موضوع بررسی حقوقی مبارزه با مفاسد اقتصادی و اشرافی گری به همت سازمان بسیج حقوقدانان و بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی(ره) در در دانشکده اقتصاد این دانشگاه برگزار شد. در این همایش سردار نقدی ضمن عرض تسلیت بابت فوت تعدادی از هموطنان در حادثه خارج شدن قطار از ریل و هم چنین جنایت حله و شهادت تعدادی از هموطنان افزود: قطعا در مقابله با جنایت حله پاسخ محکمی خواهیم داد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: هدف بسیج رساندن ملت و کشور به قله های آرمانی است و فساد و اشرافی گری نه تنها مانع و سد مهمی در جلوی این راه هستند بلکه در صورت بی توجهی به آنها در جامعه؛ شیرازه جامعه از هم خواهد پاشید لذا این موضوع لزوم توجه بسیج به این مقوله به صورت سازمانی را می رساند.
وی گفت: یک بسیجی همیشه شمشیرش بیرون از قلاف است، اما آنچه در تاریخ کشور ما نشان داده می شود این است که برای موفقیت در زمینه مقابله با فساد اقتصادی نیازمند این هستیم که مبارزه با فساد را به صورت جریان در بیاوریم و به صورت دسته جمعی در این مبارزه شرکت کنیم.
سردار نقدی در ادامه افزود: دشمن با تاکید بر یک سری از فسادها درصدد است نظامی اسلامی را در مبارزه با فساد ناتوان و ناکارآمد جلوه دهد و این در حالی است که وقتی نگاه می کنیم می بینیم اسلام هم در جنبه های پیشگیرانه و هم در جنبه های پس از وقوع فساد بسیار دستورهای خوبی دارد به عبارتی اسلام هم از لحاظ دستورهای ایجابی و هم در دستورهای سلبی فرمایشات بسیار گرانبهایی دارد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به آیاتی از قرآن افزود: طبق قرآن ربا جنگ با خدا است و هم چنین کسانی که اموال یتیم را می خورند به کسانی که در حال خوردن آتش هستند تشبیه شده اند و هم چنین دستور قرآن برای قطع کردن دست دزدان نشان دهنده این است که در هیچ مکتبی درجنبه پیشگیرانه و برخورد با متخلفان چنین برخوردهای سخت و خشنی وجود ندارد و این فرضیه که اسلام توانایی مبارزه با فساد را ندارد از این طریق رد می شود.
وی با اشاره به مسئله تقوا گفت: از طرف دیگر اسلام مسئله تقوا را به عنوان یک عامل پیشگیرانه مطرح کرده که شاید در هیچ ایدئولوژی دیگری این موضوع وجود نداشته باشد.
سردار نقدی افزود: از اول انقلاب تاکنون اشخاصی سعی کردند فسادهایی را به راس نظام که امام و ولی فقیه است نسبت دهند که تا به حال هیچ کدام به ثمر ننشسته است امام علی(ع) می فرماید خدا پیشوایان عادل را امر کرده که هم سطح پایین ترین طبقات جامعه زندگی کنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به فساد اطرافیان برخی مسئولین تصریح کرد: علی رغم اینکه در خیلی از موارد پدر خانواده به عنوان مسئول خانواده نمی تواند جلوی فساد افراد خانواده یا فرزندانش را بگیرد ولی ما شاهد این هستیم که در خانواده امام و رهبر انقلاب به صورت اعجاز آوری فسادی وجود ندارد.
وی با اشاره به کسانی که می گویند فسادها را بیان و رسانه ای نکنید تا به اسلام ضربه ای نخورد گفت: وقوع فساد بد است ولی بیان و برخورد با آن خیلی خوب است تا وقتی که مبارزه جدی با فساد وجود دارد بیان، طرح و رسانه ای شدن وقوع فساد لطمه ای به نظام اسلامی نمی زند. مشکل از زمانی شروع می شود که مبارزه با فساد جدی نباشد مخصوصا وقتی که این فسادها بیان و رسانه ای هم نشود.
سردار نقدی با اشاره به فساد قانونی و سیستمی در بعضی از کشورها گفت: اگر چه فساد در کشور ما وجود دارد ولی حداقل فساد قانونی نیست. فساد در یک سری کشور ها قانونی و سیستمی شده است مثلا عربستان از این دسته از کشورها است. فلان شاهزاده عربستان بنز طلا دارد و یا برج الماس می سازد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین هم چنین با اشاره به وضعیت امریکا در مقابله با فساد تصریح کرد: امریکا باید شرم کند که 99 درصد ثروت در دست یک درصد مردم است و این یک درصد در انتخابات تاثیرگذارند و مهمتر این است که این موارد در امریکا قانونی است.
وی با اشاره به یکی از مشکلات عمده در بروز فساد گفت: امام در 19 بهمن سال 1360 فرمودند اساس ادامه پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی چیزی است که در راس امور واقع است و آن این است که ارتش و مسئولین از طبقه متوسط و مادون متوسط باشند.
سردار نقدی یکی دیگر از عوامل بروز فساد را این گونه بیان کرد: کسانی که مانع شفاف سازی چه در قانونگذاری و چه در مرحله اجرا هستند یکی از اصلی ترین عوامل بروز فساد در کشور می باشند مخالفت با قانون های مربوط به شفافیت به خاطر بهانه فرار سرمایه ها یعنی این که اساس را بر فساد گذاشته ایم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به مسئولیت خود در ستاد مبارزه با قاچاق گفت: از زمانی که بنده در ستاد مبارزه با قاچاق بودم فهمیدم مبارزه با برخی فسادها مثلا فساد قاچاق تلفن همراه بسیار راحت است چون تا زمانی که کد گوشی در کشور فعال نشود گوشی مثل یک آهن پاره می ماند. چرا با این موضوع برخورد نمی شود؟ طبیعتا این ها نشان دهنده نفوذ فساد در برخی دستگاه های تصمیم گیری است.
وی با اشاره به دسته دیگری از مفسدان گفت: عمده افرادی که فساد می کنند قانون دانان قانون شکن هستند یعنی کسانی که قانون را می دانند ولی آن را دور می زنند باید با این افراد به صورت جدی مقابله کرد.
سردار نقدی با اشاره به راهکارهای مقابله با فساد تصریح کرد: برای مبارزه با فساد به چند مسئله نیاز داریم اول از همه این که قاضی اگر تشخیص داد فساد رخ داده قانون باید به گونه ای باشد که قاضی بتواند برخورد کند نه این که قاضی در ظواهر قانون گیر بکند باید بررسی شود که چه طور می توانیم در قانون دست قاضی را باز کنیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به حقوق های نجومی گفت: حقوق های نجومی یکی از مصادیق فساد اقتصادی است اصلا کجای اسلام آمده طبق مقررات فلان کس باید 50 برابر دیگری حقوق بگیرد.
وی با اشاره به سیاسی کردن مبارزه با فساد اقتصادی گفت: بزرگترین خیانت را که مبارزه با فساد کسانی می کنند که مبارزه با فساد را سیاسی می کنند. حضرت علی (ع) در جنگ جمل با دوستان خود جنگید نمی شود بگوییم حالا که پیامبر لقب طلحه الخیر یا سیف الاسلام به کسانی داده این دلیل می شود که در برابر فساد آنها سکوت کنیم. امام یا ولی فقیه ما که بالاتر از پیامبر نیستند اگر امام یا رهبر از کسی تعریف کردند ولی بعد از آن دچار فساد شدند باید با این افراد برخورد شود به خاطر همین امام می گفت ملاک حال فعلی افراد است.
گفتنی است؛ این مراسم با اهدای نشان مردمی فساد ستیزی به مازیار بیژنی کاریکاتوریست انقلابی، سیاح تهیه کننده برنامه پایش و همسر شهید حاج قلی زاده (شهید شاخص سازمان بسیج حقوقدانان) به پایان رسید.