به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سعید اسلامی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز در کنگره بین المللی ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد در خصوص برنامه سیستم ثبت بیماری گفت: این سیستم قادر است به خواستههای مردم و مسئولان در خصوص توسعه علم و پژوهش پاسخ دهد.
وی با اشاره به اینکه 15 برنامه ثبت بیماریها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جریان است، بیان کرد: این برنامه یک برنامه بلند مدت است که باید در دراز مدت تبدیل به فرهنگ در نظام سلامت کشور شود.
اسلامی با بیان اینکه در کشور فرآیند ثبت بیماری صورت نگرفته، خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که این کار صورت نگرفته، حجم بالای کارهای درمانی است که باعث شده چالشهایی داشته باشیم و نتوانیم زمان کافی برای ثبت بیماریها در اختیار داشته باشیم.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: با ثبت اطلاعات بیماریها میتوانیم اقدامات کاربردی موثری داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: نظام ثبت بیماریها یک ساختار چند قطبی است که ارگانهای مختلفی را درگیر میکند.
اسلامی افزود: ضرورت وجود این برنامه در مشهد بیشتر از شهرهای دیگر احساس شده و برای اجرای این برنامه تاکنون دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیم میلیارد تومان هزینه کرده است.
وی در ادامه یکی دیگر از چالشهای سیستم ثبت را فرهنگ آن دانست و گفت: باید این امر به صورت یک فرهنگ درآید و گسترش یابد. این کنگره نیز به منظور ترویج فرهنگ ثبت اطلاعات بیماری برگزار شده است.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مقالات ارائه شده به کنگره ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت گفت: 300 مقاله به این کنگره ارسال شده که از این تعداد 30 مقاله به صورت سخنرانی اجرا و 80 مقاله دیگر به صورت پوستر ارائه میشود.
وی در خصوص مهمانان این کنگره گفت: تعدادی مهمان خارجی در این کنگره حضور دارند که بیشتر آنان از کشور سوئد هستند.
اسلامی در پایان یادآور شد: در حاشیه این کنگره کارگاه آموزشی ثبت بیماریها داریم که حدود 40 نماینده از دانشگاههای علوم پزشکی کشور در آن شرکت میکنند؛ در ضمن این کنگره به مدت دو روز برگزار میشود و اختتامیه آن روز پنجشنبه خواهد بود.