اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمد رضا راسک، مسئول کمیته جهان اسلام بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: با وجود اینکه دانشگاههای کشورمان از بعد علمی در سطح منطقه و جهان حرف برای گفتن دارند اما عملکرد وزارت علوم در تبلیغات بین المللی برای جذب دانشجویان کشورهای اسلامی ضعیف است. از طرفی زیرساخت های لازم همچون فضای خوابگاهی و رفاهی مناسبی در کشورمان برای جذب این دانشجویان فراهم نیست، به گونه ای که می توان گفت حتی خوابگاههای دانشگاه تهران در شان دانشجویان این دانشگاه هم نیستند.
وی با تاکید بر اینکه باید فضای خوابگاهی و امکانات رفاهی مناسب برای افزایش ظرفیت دانشجویان خارجی و به ویژه دانشجویان کشورهای اسلامی در کشورمان فراهم شود، افزود: ایران از نظر تمدنی، فرهنگی و علمی از تمام کشورهای منطقه جلوتر است؛ بنابراین باید ظرفیت مناسب برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان کشورهای اسلامی را افزایش دهیم.
مسئول کمیته جهان اسلام بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه کشورمان دارای اشتراکات فرهنگی زیادی با کشورهای عربی و اسلامی است و ما می توانیم در بحث دیپلماسی فرهنگی با این کشورها تعامل داشته باشیم، گفت: با توجه به اینکه عراق با تمدن ترین کشور عربی محسوب می شود، ما می توانیم از طریق این کشور دیپلماسی انقلاب اسلامی را به دیگر کشورهای عربی منتقل کنیم.
راسک با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نتوانستیم به عنوان ام القرای جهان اسلام، زمینه مناسب را برای تبدیل شدن کشورمان به ام القرای علمی کشورهای اسلامی فراهم کنیم، اضافه کرد: شاهدیم که سعودی ها با دادن بورس های مختلف، دانشجویان کشورهای اسلامی را جذب می کنند و حتی بورس های تحصیلی را نیز به دانشجویان سنی مذهب کشورمان اعطاء کرده اند.
وی با اشاره به اینکه ایران یک الگوی موفق در مدیریت اقوام و مذاهب محسوب می شود و این یک نقطه قوت است، افزود: با این وضعیت، بقیه کشورهای اسلامی کشورمان را از حیث اتحاد فرهنگی الگوی خود قرار داده اند؛ بنابراین با این شرایطی که ما داریم باید دیپلماسی انقلاب اسلامی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است را به کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای محور مقاومت انتقال دهیم.
مسئول کمیته جهان اسلام بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشجویان کشورهای اسلامی در دانشگاههای تهران تحصیل می کنند و اکثر آنها نیز معتقد به جبهه مقاومت هستند، گفت: باید راهبردی تهیه شود تا این دانشجویان بتوانند در زیر چتر جمهوری اسلامی فعالیت کنند.
راسک در ادامه با اشاره به اینکه طرحی توسط کمیته جهان اسلام بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در حال تهیه است تا بر اساس آن ظرفیت پذیرش دانشجویان کشورهای اسلامی در ایران افزایش یابد، اضافه کرد: با توجه به سطح علمی بالای دانشگاههای کشورمان پیش بینی شده تا بورسیه تحصیلی دانشجویان کشورهای اسلامی توسط دولت کشورهای مورد نظر ارائه و در مقابل زمینه تحصیل این دانشجویان در دانشگاههای کشورمان فراهم شود؛ البته اجرای این طرح نیازمند این است که زیرساخت های لازم اعم از فضاهای خوابگاهی و امکانات رفاهی مناسب ایجاد شوند.
وی اضافه کرد: این طرح پس از تدوین نهایی توسط کمیته جهان اسلام دانشگاه تهران به معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارات علوم، تحقیقات و فن آوری ارائه می شود.
مسئول کمیته جهان اسلام دانشگاه تهران گفت: علاوه بر دانشگاههای تهران پیگیر این هستیم که پذیرش دانشجویان کشورهای اسلامی در دانشگاههای اصفهان و شیراز نیز افزایش یابد.
راسک با بیان اینکه شیراز به صورت سنتی یکی از محافل علمی کشورهای اسلامی محسوب می شود، افزود: امیدواریم که بتوانیم در حوزه ادبیات و گرایش فلسفه و عرفان از ظرفیت های استان فارس و بوشهر برای پذیرش دانشجویان کشورهای اسلامی استفاده کنیم. واقعیت این است که بوشهر نیز از نظر فرهنگ و ترکیب فرهنگی خیلی مهم است؛ چون در بوشهر فرهنگ لرها، فارس ها، عرب ها و آفریقایی ها با هم ترکیب شده ، به همین دلیل این استان دارای یک غنامت فرهنگی است.
وی در ادامه با اشاره به پیشنهاد کمیته جهان اسلام بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برای تشکیل ائتلاف جبهه فرهنگی جوانان و دانشجویان کشورهای محور مقاومت تصریح کرد: امیدواریم که با تشکیل این جبهه یک شورای راهبردی متشکل از دانشجویان تمام کشورهای اسلامی تشکیل دهیم و حداقل بتوانیم در مقابله علمی با استکبار جهانی ورود پیدا کنیم. در هر حال یکی از اهداف این جبهه استفاده از پتانسیل دانشجویان کشورهای اسلامی و تقویت آنها از بعد علمی و متدهای آموزشی است.