اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم آغاز همکاری فناوری و علمی با بخش خصوصی در قالب مدل «دانشکده سرمایه گذار» صبح امروز با حضور علی وطنی، معاون توسعه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و ناصر سلطانی، رئیس دانشکده فنی دانشگاه تهران و مجید نیلی احمدآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم علی وطنی، معاون توسعه معاونت علمی گفت: معمولا انتخاب رتبه های برتر رشته های برق و کامپیوتر است و این مسئله جایی بد می شود که ما در همین رشته ها بیشترین بیکار را داریم. البته یک سوم شرکت های دانش بنیان که تعداد آنها در مجموع 3600 است، برای رشته های برق و آی تی می باشد و این نوید را می دهد که عده ای متوجه اهمیت حضور رشته های الکترونیکی در شرکت های دانش بنیان شده اند.
وی افزود: یکی از مسائلی که اهمیت زیادی دارد، تولید پتنت است که ما از شرکت های دانش بنیان می خواهیم تولید پتنت را در نظر بگیرند و امیدواریم با همکاری بخش خصوصی این شرکت ها در تولید پتنت مشارکت داشته باشند.
وطنی ادامه داد: امیدواریم با نگاه خلق ثروت و تولید ثروت با تربیت نیروی انسانی، مغز و پرورش ایده ها روند رو به رشدی داشته باشیم و در یک کلام درک کنیم که چگونه از دانایی به دارایی برسیم.
وی با اشاره به اختصاص بودجه به صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: دولت در سه سال گذشته با تزریق سالی حدود هزار میلیارد تومان به صندوق نوآوری و شکوفایی توانسته تا سقف 3000 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام دهد و ما موظفیم این اعتبارات را صرفا به بخش خصوصی بدهیم.
معاون توسعه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: همچنین صندوق حمایت از پژوهشگران برای حمایت از بخش های پژوهش و فناوری و پسادکتری است و اگر موفق باشیم 1500 دانشجوی تحصیلات تکمیلی در راستای رفع نیازهای جامعه گام های اساسی بر می دارند.
در ادامه رحمت ستوده قره باغ، مدیر کل پژوهش های کاربردی دانشگاه تهران و قائم مقام معاون پژوهشی این دانشگاه گفت: معاونت پژوهشی در حال حاضر 1200 پروژه جاری را که در دانشگاه تهران انجام می شود، پوشش داده. این پروژه ها با همکاری معاونت علمی و حتی به صورت انفرادی با شرکت ها انجام می شود و دانشگاه به دنبال ایجاد موسسات مشترک بین دانشگاه و معاونت علمی می باشد.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران مدل کرسی های صنعتی را هم پیگیری می کند و البته پیشنهاد می کنم برای همین امر دانشکده سرمایه گذار دفتر مشترکی شکل بگیرد.
ستوده در ادامه به مقایسه ایران با کشورهای هم جمعیت خود در جهان پرداخت و گفت: سه کشور در دنیا جمعیت مساوی دارند که این کشور شامل ایران، ترکیه و آلمان است که حدود 80 میلیون جمعیت دارند. با نگاهی به اقتصاد این کشورها دیده می شود که آلمان هفت برابر ایران در اقتصاد پیشرفت داشته است.
وی ادامه داد: همچنین سرمایه گذاری شرکت ها در آر اند دی 47 صدم درصد برای ایران می باشد که 7500 میلیارد تومان در مجموع، رقم این موضوع است و فقط 2000 میلیارد آن به دانشگاه ها می رسد، اما در آلمان حدود سه درصد صرف آر اند دی می شود.
ستوده در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش و یادگیری، ترکیه رقمی مشابه ما دارد؛ ولی آلمان دو برابر ماست و اینها آماری است که مشاهده آنها و استفاده از آنها می تواند به ما در پیشرفت بیشتر کمک کند.