فعال صنفی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضمن اشاره به اعتراضات پیوسته دانشجویان پرستاری به جذب بیمارستانی پرستار به دستور وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت با جذب بیمارستانی پرستار به دنبال پرستاران کم سوادی است که از حقوق خود و بیمار بی اطلاع باشند.
فعال صنفی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مورد حلقه اعتراضات دانشجویان پرستاری دانشگاه های کشور گفت: سال ۹۴ بود که معاونت آموزشی وزارت بهداشت با بهانه کمبود پرستار طرحی به نام تربیت پرستار توسط بیمارستان ها را کلید زد. پس از آن با واکنش یکپارچه جامعه پرستاری به این طرح که بنیان پرستاری آکادمیک را هدف قرار داده بود، بازنگری طرح به کارگروه توسعه علوم پرستاری اصفهان واگذار گردیده و در نشست ۱۶ و ۱۷ دی ماه ۹۵ که با حضور بیش از ۵۰ تن از بزرگان حرفه پرستاری برگزار گردید، آیین نامه ای با نام "توسعه همکاری بیمارستان ها با دانشکده های پرستاری در تربیت دانشجویان پرستاری" نگاشته شد و وزارت بهداشت متعهد گردید که تنها طبق آیین نامه مورد قبول جامعه پرستاری (مشهور به آیین نامه اصفهان) دانشجو پذیرش نماید.
این فعال صنفی افزود اما متاسفانه در اظهار نظرهای مسئولین وزارت بهداشت از اردیبهشت ماه امسال تاکنون مشخص شد که وزارت بهداشت قصد عمل به آیین نامه اصفهان را ندارد. با وجود جلسات مختلف سازمان نظام پرستاری و سران حرفه پرستاری با وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، این مذاکرات به نتیجه نرسیده و وزارت بهداشت در اعلام ظرفیت رشته پرستاری به سازمان سنجش خارج از ضوابط آیین نامه اصفهان عمل نموده و مرتکب تخلف شده است.
فعال صنفی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد طبق آئین نامه اصفهان اگر بیمارستانی اقدام به پذیرش دانشجو کند باید همچون دیگر دانشجویان پرستاری پذیرفته شده در دانشگاه های علوم پزشکی، برای آموزش های تئوری دانشجویان را در اختیار دانشکده پرستاری قرار دهد اما آموزش های بالینی در بیمارستان انجام خواهد شد. اما با دستور اردیبهشت ماه وزیر بهداشت مبنی بر گرفتن دانشجوی پرستاری توسط بیمارستان ها بند آموزش توسط دانشکده های پرستاری آئین نامه اصفهان زیر پا گذاشته شده است.
وی تاکید کرد مشابه چنین طرح هایی در خارج از کشور هم اجرا می گردد ولی متولی همه آنها نهادها و استادان حوزه پرستاری هستند. در حالیکه این طرح در ایران توسط کسانی اجرا می گردد که تخصصی در حوزه پرستاری ندارند و از مسئولان و متخصصان حوزه پرستاری هم نظرخواهی نکرده اند.
فعال صنفی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه وزارت بهداشتبه دنبال پرستاری است که نتواند از حقوق خود و بیمار دفاع کند گفت: این اقدام وزارت بهداشت به شدت تهدید کننده سلاما مردم است. تربیت بیمارستانی پرستار بدون استفاده از استادان زبده پرستاری در دانشکده ها که سال ها کار علمی، پژوهشی و بالینی داشته اند سبب تربیت پرستاران کم سواد می گردد. در بخش بالینی چون در ارتباط با جان بیمار هستیم فرص آزمون و خطا نداریم و باید با احتیاط عمل کنیم در این بخش دیگر فرصت خواندن و تمرین کردن نیست. در این حالت حتی لیسانس پرستاری هم می تواند به عنوان آموزش دهنده در بیمارستان به کار گرفته شود.
وی در پایان افزود در اعتراض به این وضعیت همراه با دیگر دانشکده های پرستاری در کشور از صبح امروز به تجمعات اعتراضی روی آوردیم تا مطالبات خود را پیگیری کنیم.