اولین اجلاس علم و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی در سه سطح کارشناسان علمی، وزراء و سران ۵۷ کشور اسلامی طی روزهای ۱۷ تا ۲۰ شهریور ۹۶ در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین اجلاس علم و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی در سه سطح کارشناسان علمی، وزراء و سران ۵۷ کشور اسلامی طی روزهای ۱۷ تا ۲۰ شهریور ۹۶ در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار میشود.
در این اجلاس که دکتر محمد جواد دهقانی ریاست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نیز در آن حضور دارد، سند علوم و فناوری ۱۰ ساله کشورهای عضو OIC به تصویب وزراء و سران کشورهای اسلامی خواهد رسید.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در خصوص فعالیتهای علمی کشورهای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد از کل مجلات و کنفرانسهای علمی که در ۵۷ کشور اسلامی منتشر میشود، در پایگاههای استنادی بین المللی نمایه سازی میشود. این بدان مفهوم است که ۹۵ درصد انتشارات علمی کشورهای اسلامی در سطح بین المللی رویت پذیر نیستند.
وی افزود: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با هدف ثبت انتشارات علمی کشورهای اسلامی و دسترس پذیر کردن آن به منظور ایجاد یک شبکه علمی از کشورهای اسلامی درچهارمین نشست وزاری آموزش عالی کشورهای اسلامی (ICMHESR) در سال ۲۰۰۸ در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به تصویب رسید.
دهقانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بیش از ۳ هزار نشریه علمی از کشورهای اسلامی را گردآوری و درون دهی کرده است. ضرایب تاثیر، کیفیت و میزان اثرگذاری این نشریات به صورت سالانه محاسبه و از طریق وبگاه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام قابل دسترس است و مسیر علمی نشریات علمی کشورهای اسلامی به صورت مستمر مشخص میکند.
وی افزود: این پایگاه همچنین امکان ارزیابی، سنجش و رتبه گذاری کشورها، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، مجلات علمی و پژوهشگران جهان اسلام در سطح بین اللملی را نیز فراهم کرده است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: همچنین این پایگاه جایگاه کشورهای اسلامی را در کمیت و کیفیت تولید علم در سطح بین المللی فرآهم آورده و نقاط قوت و ضعف کشورها و دانشگاهها را در حوزههای موضوعی مختلف ترسیم میکند.
وی افزود: مضاف بر اینکه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از سال ۲۰۱۴ رتبه بندی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی کشورهای اسلامی را نیز آغاز کرده است.
دهقانی اضافه کرد: در حال حاضر براساس اطلاعات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و فرآوردههای تولید شده آن پاسخ به سوالاتی که به ممیزی علم و تعیین نقاط قوت و ضعف علمی کشورهای اسلامی منتهی میشود امکان پذیر شده است.
وی یادآور شد: پایگاه استنادی همچنین تفاهم نامههای زیادی با کشورهای اسلامی از جمله مالزی، پاکستان، اندونزی، عراق و ... منعقد کرده و متخصصین این پایگاه تجربه برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف در زمینه ارتقای اثر گذاری پژوهش در دانشگاههای معتبر کشورهای اسلامی را دارند.