زاکانی با اشاره به اینکه ملت ایران و انقلاب اسلامی در اوج عظمت خود 9 دی را خلق کردند. افزود: افرادی که عمق فاجعه در فتنه 88 را درک نکرده اند یا مختصات خود با شرایط جامعه را گم کرده اند و یا علاقه دارند این مختصات را گم کنند به همین دلیل هر چه بیشتر حرف می زنند بیشتر کار را خراب می کنند. با این وجود اگر حرف نزنند بهتر است.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم فتنه 88 را چهارمین گام تقابلی نظام سلطه و آمریکا علیه جمهوری اسلامی دانست و گفت: نظام سلطه در سال 67 احساس کرد که در عرصه جنگ سخت شکست خورده است به همین دلیل ضمن اذعان به شکست خود یک جنگ نرم و تهاجم همه جانبه به اعتقادات، باورها، ارکان نظام اسلامی و ارزشهای دینی و انقلابی را آغاز کرد.
زاکانی تصریح کرد: ما در دفاع نرم نیز در مواجه با تهاجم نرم دشمن آسیب جدی دیدیم اما با این وجود رشد کردیم و دشمن حریفمان نشد.
وی با اشاره به اینکه در دوره دوم خرداد نظام سلطه یکی از برگ هایی را که علیه انقلاب اسلامی رو کرد این بود که از طریق مقابله مسئولین با هم به شیوه هانتیگنتون جنگ قدرت را در داخل کشورمان راه بیندازد و همه چیز را تمام کند، افزود: در این مرحله نیز نظام سلطه بر ما ما هزینه تحمیل کرد اما باز هم موفق نشدند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس نهم گفت: نظام سلطه در ماجرای فتنه 88 با یک تحلیل دقیق، ظرفیت بالا و برنامه ریزی جدی حداقل 10 ساله آمده بودند تا یکی از ارکان قوام انقلاب یعنی مردم را در مقابل هم قرار دهند تا جامعه را دچار نقار و شکاف کنند.
زاکانی با بیان اینکه به عنوان نیروهای انقلاب وقتی که به فتنه نگاه می کنیم باید به پیچش و ظرافت های صحنه هم دقت کنیم، اضافه کرد: وقتی که احمد شاه مسعود ترور شد به یکباره ورق در افغانستان برگشت؛ چون نظام سلطه با همکاری دولت های مرتجع منطقه و سیستم امنیتی پاکستان یک مولودی به نام طالبان را پرورش و آن را در آستین خود نگه داشته بودند با این وجود حداقل مقاومتی را که احساس می کردند مانع از حرکتشان می شود و جبهه مقاومت را در افغانستان شکل می دهد باید می زدند و اینگونه شد که احمد شاه مسعود را ترور کردند.
لازم به ذکر است؛ در این مراسم علاوه بر تجلیل از خانواده های معظم شهیدان کبیری و ستاری مستند گیلن باره نیز که در آن به تبعات اقتصادی فتنه ۸۸ پرداخته شده است اکران شد.