تفاهمنامه همکاری ارتقای علوم بنیادین در صنعت حملونقل به میزبانی دانشگاه آزاد یادگار امام شهر ری با حضور دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و ریاست این دانشگاه امضا شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو قاضی مغربی، رئیس دانشگاه آزاد واحد یادگار امام امروز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری ارتقای علوم بنیادین در صنعت حمل ونقل که بین ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته و دانشگاه آزاد واحد یادگار امام منعقد شد، گفت: ماموریت ما و ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته یک ماموریت مشترک بوده و ماموریتهای ما به هم خیلی نزدیک است. از این رو در بخشهایی میتوانیم مکمل هم باشیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد واحد یادگار امام دارای پتانسیل خوبی در حوزه صنعت حمل و نقل است، تصریح کرد: ما در این دو سال اخیر توانسته ایم مسیر دانشگاه را تغییر دهیم و پروژههای جدیدی را آغاز کنیم به گونهای که امروز دانشگاه آزاد واحد یادگار امام به یک دانشگاه حل مسئله تبدیل شده است و اساتیدی که تا به حال صرفا به تدریس میپرداختند امروز به دنبال حل مشکلات کشور هستند.
رئیس دانشگاه آزاد واحد یادگار امام با بیان اینکه در دانشگاه آزاد واحد یادگار امام یکصد چالش در حوزه حمل و نقل شناسایی شده و برای هر یک از این چالشها پروژههایی در مقاطع مختلف تحصیلی تعریف شده و پروژههای دانشجویان در مقاطع مختلف نیز به این سمت حرکت خواهند کرد تا بتوانند چالشهای حمل و نقل کشور را برطرف کنند.
وی با اشاره به این که صنعت حمل و نقل با مباحث علوم انسانی، جامعه شناسی، حقوق و فرهنگ هم مرتبط است، تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه حمل و نقل رشتههای جدیدی را به وزارت علوم ارسال کرده ایم که برخی از آنها جزو رشتههای میان رشتهای و برخی نیز رشتههای جدید در حوزه حمل و نقل هستند.
مغربی بیان کرد: ما باور داریم دانشگاه آزاد واحد یادگار امام قطب مادر در حوزه حمل و نقل است از این رو باید به این سمت حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد واحد یادگار امام با اشاره به اینکه ما فعالیتهای دانشگاه را در قالب فعالیتهای دانشی محور دنبال میکنیم و اساتید جدید نیز کارهای جدیدی را انجام میدهند تصریح کرد: سال گذشته ۲۰ رویداد استارت آپی در این دانشگاه برگزار شد.
وی با بیان اینکه هدفهای مشترک میتواند یک نوع هم افزایی و تعامل مشترک بین دانشگاه آزاد واحد یادگار امام و ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته برقرار کند و این باعث بهبود و افزایش پیشرفت حوزه حمل و نقل خواهد شد تصریح کرد: خیلی از دانشجویان دانشگاه آزاد یادگار امام میدانند این دانشگاه قطب حمل و نقل است به همین دلیل در رویدادهای این صنعت شرکت میکنند از طرفی آوازه کارهای ما هم به گوش هیئت دولت رسیده حتی دکتر واعظی نیز این موضوع را میدانند که دانشگاه ما یک واگن را به طور کامل بازسازی میکند و شاید این را از دانشگاه کمتر انتظار داشته باشیم.
مغربی با بیان اینکه امروز دانشگاههای برتر دنیا به طور جدی به قطبهای صنعت هستند، تصریح کرد: تمایل ما این است که عمده فعالیتهای این دانشگاه با ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته انجام شود، چون با توجه به شناختی که از رئیس این ستاد داریم ما میتوانیم یک پله از صد پلهای را که باید طی کنیم پشت سر بگذاریم. در هر حال امیدواریم که در غالب این تفاهم نامه به قراردادهای عملیاتی برسیم.
وی با اشاره به این که هر پژوهشی باید به یک محصول منتهی شود، تصریح کرد: ما به دنبال ایجاد یک شرکت دانش بنیان در حوزه حمل و نقل هستیم تا بتوانیم ستاد را در حوزههای مختلف یاری کنیم در هر حال امروز فضای خوبی برای همکاری دو جانبه بین این دانشگاه و ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته وجود دارد.
همچنین رئیس ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه این ستاد با دانشگاه آزاد واحد یادگار امام خمینی در حوزه صنعت حمل و نقل در جمع خبرنگاران گفت: امروز یک تفاهم نامه بین این ستاد و دانشگاه آزاد واحد یادگار امام منعقد شد تا مباحث علمی در حوزه حمل و نقل کشور را به طور مشترک دنبال و یک مسیر بهینه را انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه در قالب این تفاهم نامه ما دانشگاه آزاد واحد یادگار امام خمینی را با پروژههای بزرگ صنعتی که در دست اجرا داریم مرتبط میکنیم چرا که این دانشگاه قطب حمل و نقل است.
منطقی با بیان اینکه ما و دانشگاه آزاد واحد یادگار امام میتوانیم در حوزه حمل و نقل ریلی برنامه ریزیهایی داشته باشیم، تصریح کرد: به طور کلی هدف ما از انعقاد این تفاهم نامه بحثهای علمی و فناوری در حوزه حمل و نقل و مرتبط کردن دانشگاه با پروژههای مرتبط با این صنعت است.
رئیس ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امیدواریم بتوانیم در قالب این تفاهم نامه شرکتهای متعددی را در بخش خدمات و محصول به جامعه علمی کشور اضافه کنیم.
لازم به ذکر است، متن تفاهم نامه به شرح زیر است:
در راستای تقویت هر چه بیشتر تعاملات علمی، آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی، تحقق اهداف و با بهره گیری از توانمندیها و ظرفیتهای طرفین در حوزههای اجرایی ذیل این تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری به نمایندگی آقای دکتر سعید قاضی مغربی رئیس واحد دانشگاهی به نشانی تهران بزرگراه خلیج فارس روبه روی حرم امام خمینی (ره) مجتمع دانشگاهی یادگار امام (ره) شهر ری صندوق پستی ۱۴۴-۱۸۲۵۵ تلفن ۹-۵۵۲۲۹۲۰۰ نمابر ۵۵۲۲۹۲۹۷ که در این تفاهم نامه دانشگاه نامیده میشود از یک طرف و ستاد توسعه فناوری فضائی و حمل و نقل پیشرفته به نمایندگی آقای دکتر منوچهر منطقی دبیر ستاد به نشانی تهران خیابان ولیعصر خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه) کوه شیرکوه، پلاک ۱۱ ساختمان شماره ۲ معاونت علمی و فناوری ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته کد پستی ۱۹۹۱۷۴۵۶۸۱ تلفن ۲۲۴۳۳۶۸۲ نمابر ۲۲۴۱۷۱۲۵ که در این تفاهم نامه ستاد نامیده میشود از طرف دیگر با شرایط مندرج در آن منعقد میگردد.
تبصره ۱: در صورت تغییر نشانی هر یک از طرفین تفاهم نامه مکلف است حداکثر ظرف مدت ده روز طرف دیگر را کتبا از نشانی جدید مطلع نماید و در غیر این صورت کلیه مکاتبات به نشانیهای فوق ابلاغ شده محسوب میگردد.
ماده ۲ اهداف تفاهم نامه: اهداف این تفاهم نامه شامل موارد زیر میباشد: ۲-۱ تبیین مفاهیم و مطالعات کلان در حوزه حمل و نقل پیشرفته ۲-۲ انجام پروژههای تحقیقاتی پیرامون اولویت ها، نیازمندی ها، بازار، مشتریان و.. در حوزه حمل و نقل پیشرفته ۲-۳ راه اندازی و شبکه سازی آزمایشگاههای حوزه حمل و نقل ۲-۴ ارایه سمینارها و دورههای تخصیی و کارگاههای آموزشی کوتاه مدت ۲-۵ تدوین و تالیف اسناد و مدارک علمی و تبادل آنها ۲-۶ انجام داوری، نظارت و بررسی نتایج پروژههای تحقیقاتی ۲-۷ برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت برای آشنایی دانشجویان در خصوص حمل و نقل پیشرفته ۲-۸ هدایت و حمایت از پایان نامههای تحصیلی به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در راستای ماموریتهای ستاد ۲-۹ بررسی میزان نیاز به فناوریهای نوین توسط کارشناسان طرفین و برنامه ریزی جهت نیل به موارد اولویت دار ۲-۱۰ انجام امور مطالعاتی و امکان سنجی مورد نیاز ۲-۱۱ برگزاری مشترک کنفرانسها، همایشها و نشستهای علمی تخصصی در حوزه ماموریت ستاد در سطح ملی و بین المللی ۲-۱۲ هدایت حمایت و پشتیبانی از ایدهها و کسب و کارهای نوین دانش بنیان ۲-۱۳ سایر موارد ارجاعی از طرف کمیته راهبردی ماده ۳ نحوه اجرای تفاهم نامه جزییات مراحل اجرایی همکاری توسط نمایندگان دو طرف برحسب مورد طی قراردادهای جداگانه و مشخص به مرحله اجرا درخواهد آمد به منظور انجام بهتر امور کمیته راهبردی مشترک متشکل از نمایندگان طرفین تشکیل شده و ناظر بر اجرای قراردادهای منعقده آتی بین طرفین خواهد بود.
ماده ۴ کمیته راهبردی
با هدف مدیریت زمان هدایت دقیق و تسهیل در همکاریهای فی مابین ستاد و دانشگاه کمیته تخصصی متشکل از نمایندگان طرفین تشکیل شده و نظارت براجرای قراردادهای منعقده میان ستاد و دانشگاه را به عهده میگیرد طرفین حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به معرفی نمایندگان خود جهت تشکیل کمیته راهبردی و پیگیری فعالیتها اقدام مینمایند.
ماده ۵ مدت تفاهم نامه مدت این تفاهم نامه پنج سال از تاریخ امضا میباشد و در صورت توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود. ماده ۶ تعهدات ستاد
تعهدات ستاد در چارچوب اهداف فوق عبارت است از: ۶-۱ اطلاع رسانی به مراکز، واحدها و نهادهای مرتبط با ستاد در خصوص توافقات صورت گرفته ۶-۲ اطلاع رسانی در برگزاری رویدادها و دورههای آموزشی کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت تخصصی صورت گرفته توسط شتاب دهندههای تخصصی ستاد برای شرکت دانشجویان و اساتید دانشگاه ۶-۳ معرفی نمایندگان ستاد در هر یک از محورهای کاری مورد علاقه طرفین ۶-۴ همکاری در جهت اجرای پروژههای تحقیقاتی با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و پیرامون موضوعات مرتبط با حوزه ماموریت ستاد ۶-۵ به کارگیری اعضای هیئت علمی متخصص معرفی شده توسط دانشگاه در کارگروههای تخصصی مربوطه در صورت تایید ستاد ۶-۶ حمایت از فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی منطبق با ضوابط ستاد ۶-۷ اعلام موارد مورد نیاز به دانشگاه جهت بررسی ۶-۸ تصویب و اجرای آیین نامههای مرتبط با همکاریهای مورد نظردر تفاهم نامه ۶-۹ ایجاد ارتباط با دانشگاه از طریق برقراری تعامل با دانشکدهها و گروههای آموزشی مرتبط با حوزه ماموریت ستاد ماده ۷ تعهدات دانشگاه تعهدات دانشگاه در چارچوب اهداف فوق عبارتست از: ۷-۱ معرفی اعضای هیئت علمی متخصص در کارگروههای تخصصی مورد نیاز مرکز ۷-۲ ارایه پیشنهاد و تعریف پروژه تحقیقاتی متناسب با نیاز ستاد در قالب پروژههای مستقل و پایان نامههای دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری ۷-۳ در اختیار گذاشتن امکانات دانشگاه نظیر آزمایشگاه ها، کارگاهها و... جهت اجرای مفاد قراردادهایی که میان طرفین منعقد میگردد. ۷-۴ در اولویت قرار دادن عناوین تحقیقاتی پیشنهادی ستاد ۷-۵ اطلاع رسانی رویدادهای تخصصی ستاد به دانشجویان و استادان دانشگاه ۷-۶ همکاری با شتاب دهندههای تخصصی ستاد و زیرمجموعهها و معاونتهای ستاد برای ایجاد همکاریهای فناورانه دانشگاهی ۷-۷ ارایه دورههای آموزشی کوتاه مدت مورد نیاز کارشناسان و محققان ۷-۸ بهره گیری از تواناییهای ستاد جهت اجرای فعالیتهای مشترک یا اختصاصی آموزشی و پژوهشی ۷-۹ انتشار مقالات علمی حاصل از نتایج پروژههای تحقیقاتی مصوب با نام مشترک دانشگاه و ستاد ۷-۱۰ برنامه ریزی و اجرای علمی کنفرانس ها، همایشها و نشستهای علمی تخصصی در زمینههای مرتبط با موضوع تفاهم نامه در سطح ملی و بین المللی. ماده ۸ حل اختلافات:
در صورت بروز هر گونه اختلاف فی مابین طرفین ناشی از اجرا یا تفسیر این تفاهم نامه ابتدا از طریق مذاکره در کمیتهای مرکب از نماینده دانشگاه و نماینده ستاد حل و فصل خواهد شد در صورت عدم رفع اختلاف و عدم توافق رای و نظر به شخص ثالث مرضی الطرفین محول میگردد و طرفین مکلفند از نظرات و تصمیمات کمیته مذکور تبعیت نمایند در صورت عدم حل اختلاف، عدم انتخاب شخص مورد نظر و یا عدم تبعیت هر یک از طرفین از نظر کمیته مذکور موضووع به مراجع قانونی ذی صلاح جهت رسیدگی و حل و فصل ارجاع خواهد شد. ماده ۹ فورس ماژور:
در صورت بروز حوادث قهریه و فورس ماژور چنانچه انجام تفاهم نامه غیرممکن شود تفاهم نامه منفسخ خواهد شد چنانچه این حوادث باعث تعلیق در انجام موضوع تفاهم نامه شود اگر مدت تعلیق بیش از یک ماه باشد طرفین ح. فسخ تفاهم نامه را خواهند داشت و در صورتی که مدت تعلیف یک ماه یا کمتر از یک ماه باشد طرفین مکلف به انجام موضوع تفاهم نامه پس از رفع مانع میباشند و مدت تعلیق به مدت تفاهم نامه افزوده خواهد شد. ماده ۱۰ نسخ تفاهم نامه
این تفاهم نامه در ۱۰ ماده و یک تبصره و در ۴ نسخه اصلی تهیه شده و به امضای طرفین تفاهم نامه رسیده است که هر یک از این نسخهها قانونی بوده و حکم واحد دارد.