گروهی از فناوران حوزه فناوری اطلاعات در مرکز راهکارهای اطلاعاتی هوشمند تلاش میکنند تا با خلاقیت و نوآوری در این حوزه باعث ارتقای فعالیتها در کشور شوند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیش از ۴۰ استعداد برتر دانشگاهی دور هم جمع شده اند تا حوزه فناوری اطلاعات در کشور را ارتقا دهند. با توجه به اینکه تولید برخی محصولات در این حوزه نیاز به فناوری بالا و پژوهش دارد بنابراین نیاز است تا نیروی انسانی خلاق وارد میدان شود، حالا این اتفاق در مرکز راهکارهای اطلاعاتی هوشمند افتاده است.
پروژههای تحلیلی که نیازمند دانش پیشرفته و پژوهش در حوزههای مختلفی، چون سامانههای فوق وسیع سازمانی، سامانههای برنامهریزی منابع سازمانی (ERP)، شبکههای اجتماعی، سامانههای اطلاعاتی، مدیریت دانش، کسبوکار هوشمند، راهکارهای هوشمند شبکه، سامانههای موبایل، سامانههای بلادرنگ، سامانههای زیرساختی و خدمات راهبری فناوری اطلاعات از جمله ITIL و ICTMP تعریف میشوند در حیطه کاری مرکز قرار دارد.
ابوالحسن شمسایی مدیر این مرکز بیان کرد: نرم افزار مانیتورینگ معین یکی از محصولات تولید شده در این مرکز است. رصد هوشمند خدمات هدف تولید این محصول است. اما باید این را در نظر گرفت این خدمات که شامل همه سرویسهای اینترنتی از حوزه فروشگاه آنلاین تا خدمات دولتی، بانکی و تلفن همراه که در بستر اینترنت به مشتریان خدمتی را ارائه میکند نیازمند زیرساخت سخت افزاری است.
وی افزود: تمام این زیرساختها در کنار هم قرار میگیرند تا برنامه و سرویس به درستی به کاربر ارائه شود، اما اگر در یک بخش مشکلی رخ دهد خدمت رسانی دچار مشکل میشود. در اینجا اهمیت نرم افزار مانیتورینگ معین مشخص میشود که کار آن به نوعی نبض سنجی است. این نرم افزار کار مانیتورینگ را در لحظه انجام میدهد و با چک کردن تمامی زیرساختها اطمینان از صحت و سلامت خدمت رسانی در لحظه را میدهد.
مدیر این گروه ادامه داد: تنوع سخت افزاری در کشور بسیار بالا است. همچنین نرم افزارهای زیادی نیز در کشور وجود دارد؛ بنابراین مانیتور کردن آنها فعالیتی سخت و هزینه بالایی دارد. در این حوزه در کلاس جهانی بیشتر از ۱۵ نرم افزار وجود ندارد. نرم افزار معین نیز با استفاده از توان و تخصص نیروهای داخلی کاملا بومی تولید شده است و در آینده نزدیک قطعا شاهد درخشش آن میشویم.
شمسایی همچنین ابراز کرد: موتور شبکه اجتماعی سازمانی محصول دیگری از مرکز است که در نقاط مختلف کشور نیز از آن استفاده میشود. بسیاری از سازمانها در گذشته یا حال از نرم افزارهای شبکه اجتماعی رایج بین عموم برای تعاملات بین گروههای سازمانی استفاده میکردند. اما رایج است سازمانها برای تعاملات درون بخشی از نرم افزارهای شبکه اجتماعی سازمانی استفاده کنند. در اینجا تنوع تعاملات بیشتر و تعداد کاربران محدودتر است. پس نیاز به تجهیزات سنگین و ساختارهای پیچیده نیست، اما سطح ویژگی و خدمات متنوعتر است.
به گفته وی، محصولات دیگری نیز در مرکز تولید شده است و البته مرکز علاوه بر انجام پروژهها فعالیتهای دیگری نیز دارد که میتوان به تولید محصولات کلود یا ابر، ردیابی نیروی انسانی، اینترنت اشیا و آموزش متخصصان اشاره کرد. علاوه بر نقش فعال در اجرای پروژههای حساس و خدمترسانی به نهادهای مختلف، همواره تحقیق و توسعه را یکی از فعالیتهای اصلی خود در نظر گرفته است. ساخت و کشف دانش نوین در زمینههای علمی و فناورانه به منظور توسعه محصولات، پروسهها و خدمات ارزشمند و جدید یکی از فعالیتهای علمی مرکز است. همچنین راهاندازی بسترهای فناورانه مورد نیاز جهت اجرای پژوهشهای بنیادی و کاربردی از دیگر فعالیتهای علمی آن است.
مجتمع خدمات فناوری شریف با هدف حمایت، گردهم آوری و هم افزایی میان واحدهای خدمات فناوری دی ماه سال ۹۲ با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد. البته با توجه به تاثیر آن در ترویج فرهنگ کسب و کارهای دانش بنیان با حمایت صورت گرفته از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فاز دوم آن نیز در دی ماه سال ۱۳۹۴ به بهرهبرداری رسید.