میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به طرح آمایش سرزمین اظهار داشت: باید قبل از پذیرش دانشجو، نیازهای استان ها و شهرستان ها مشخص شود و متناسب با رشته هایی که وجود دارند دانشجو پذیرفته شود.
وی افزود: این در حالی است که امروز به این دلیل که استاد و صندلی برای دانشجو وجود دارد و چون مجوز رشته قبلا گرفته شده است به پذیرش دانشجو اقدام می کنند و بعد از فارغ التحصیلی اعلام میکنیم که به تعداد محدودی فارغ التحصیل در این رشته نیاز داریم.
میرزاده با تاکید بر لزوم اجرای طرح آمایش سرزمین و پذیرش دانشجو بر اساس نیازسنجی، گفت: چه کسی گفته باید رشته ای که درباره جنگل، زراعت و دریا است در تهران دانشجو پذیرش کند؟ مگر قرار است فارغ التحصیل آن رشته در تهران مشغول به کار شود که در تهران در آن رشته تحصیل می کند؟ زمانی که این اتفاق می افتد دانشجو بعد از فارغ التحصیلی می گوید چرا باید برای اشتغال به منطقه محروم بروم؟ این در حالی است که فرد برای آن منطقه تربیت شده است.
سخنگوی کمیسیون اموزش تاکید کرد با بیان اینکه اکثر نمایندگان در بحث های کارشناسی که با مسئولان وزارتخانه های علوم و بهداشت و درمان داشتند بر این موضوع تاکید کردند، گفت: اگر از همان ابتدا دانشجو در منطقه ای تحصیل کند که قرار است مرتبط با همان منطقه مشغول به کار شود فرد متوجه می شود که بعد از فارغ التحصیلی قرار است در همان منطقه مشغول به کار شود.
میرزاده با طرح این پرسش که مگر می شود بدون نیازسنجی به پذیرش دانشجو اقدام کرد؟! خاطرنشان کرد: این موضوع نیازی به قانون ندارد چراکه جزو اختیارات شورای سنجش و پذیرش دانشجو است. این شورا باید قبل از برگزاری آزمون و پذیرش دانشجو با نیازسنجی در این خصوص بداند که برای کدام استان، شهرستان، برای کدام رشته و برای چه سالی دانشجو بپذیرد.