با شیوع ویروس کرونا در جهان، فعالیتهای اینترنتی مختلف افزایش یافته و همین موضوع خطر حملات سایبری سودجویان را افزایش داده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، کووید-۱۹ تقریبا تمام جنبههای زندگی روزمره مانند نحوه خرید، معاشرت، ورزش و کار را تغییر داده است. اگر شما در خانه کار میکنید باید بدانید که این تغییرات فرصتهایی را برای مجرمینی که قصد سوءاستفاده از این بحران را دارند، فراهم میکند. در ماههای آینده بسیاری از ما در معرض طیف وسیعی از تهدیدات امنیت سایبری مانند حملات رایج فیشینگ خواهیم بود. برای محافظت از زیرساختهای دیجیتالی موسسات، مشاغل و سازمانهای مختلف از جمله بیمارستانها و مراکز عمومی بهداشت، آگاهی عمومی لازم است.
تهدیدات امنیت سایبری در طی همه گیریهای کووید-۱۹ خیلی سریع در حال حرکت است و این مشکلات ویژهای را برای کاهش این خطرات ایجاد میکند. امنیت سایبری یک مشکل انسانی است. مهاجمان از مجموعهای از تکنیکها استفاده میکنند تا ما را برای افشای اطلاعات فریب دهند.
همانگونه که میدانیم شستشوی مناسب دستها و اقدامات اجتماعی مناسب، خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش میدهد؛ اما برای کاهش خطرات امنیتی نیازمند ایجاد عادات امنیتی جدید و درستی هستیم. ما در میان بزرگترین تجربه تاریخی دورکاری هستیم.
سرویسهای cloud مایکروسافت اعلام کردند که از زمان اعمال شدید قرنطینه، تقاضاها در سیستمهای عامل آنها ۷۷۵ درصد افزایش داشته است. این وضعیت فرصتهایی را در اختیار مجرمان سایبری قرار میدهد. آنها به خوبی میتوانند از این تغییر سبک زندگی و افزایش دورکاریها استفاده کنند؛ اما توسعه روشهای خوب امنیتی میتواند این خطرات را کاهش دهد.
کمپینهای فیشینگ از ایمیلها یا پیامهای فوری استفاده میکنند تا شما با کلیک بر روی پیوندهای غلط، بارگیری یک فایل خراب یا وارد کردن اطلاعات ورود به سیستم، به مهاجم کمک کنید. اگر برای اهداف کاری میخواهید روی لینک پیوندی کلیک کنید، حتما قبل از آن لینک را با لینک مورد نظرخود چک کنید. به جای ارسال فایل از طریق ایمیل، از یک سیستم فایل اشتراکی تنظیم شده توسط کارفرمای خود، مانند DropBox یا OneDrive استفاده کنید.
اطلاعات شما ممکن است به راحتی بصورت آنلاین در دسترس باشد و سرعت ارتباطات بالا ممکن است امکان آپلود برخی بدافزارها را فراهم کند. برای کاهش این مشکل سرعت ارتباطات را کم کنید، بیشتر با افرادی که میشناسید ارتباط برقرار کنید و محتاط باشید. نمونهای از وخیمترین وضعیت امنیت سایبری در هنگام بروز شیوع بیماری، حمله باج افزاری به بیمارستانهاست.
ما نباید کووید-۱۹ را گسترش دهیم و در حفظ زیرساختهای دیجیتالی خود هوشیار باشیم. همه موسسات و از جمله بیمارستانها و سازمانهای بهداشت عمومی، باید دارای پشتیبانهایی باشند که به آنها امکان دهد در صورت حملههای باج افزاری به سرعت سیستمهایشان را بازیابی کنند.
کووید-۱۹ فرصتی برای بهبود زیرساختهای دیجیتالی بهتر است. این زیرساختهای دیجیتال باید مقاومتر بوده و شامل سیستمهایی باشد که به مهاجمان اجازه حرکت افقی از طریق زیرساختهای سازمانی را ندهد.