معاون علمی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از برگزاری کنگره «اسلامی ایرانی پیشرفت» در روزهای ۲۰ تا ۲۵ خردادماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هادی اکبرزاده معاون علمی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به اینکه کنگره «اسلامی ایرانی پیشرفت» از سال ۹۰ و حدود یک دهه است که آغاز شده، گفت: این الگو بالاترین سند سیاستگذاری کشور است که همه اسناد دیگر ذیل آن قرار میگیرد و در این دوره با بهرهگیری از ظرفیت علمی کشور الگو تهیه و به مراحل نهایی خود نزدیک شده و از شروع سال ۱۴۰۰ شمسی وارد مرحله اجرا میشود.
اکبرزاده با بیان اینکه اسناد مختلفی را در این ۴۰ سال طراحی کردیم، افزود: باید نوعی هماهنگی و اولویتبندی شکل گیرد که در قالب سندبالادستی همه اسناد، این هماهنگی ایجاد میشود و این الگو چنین نقشی دارد و مانند چتری است که تمام اسناد راهبردی کشور را ذیل خود قرار داده و همه را با هم هماهنگ میکند.
معاون علمی مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت با اشاره به اینکه تحقیقی درباره علت اجرا نشدن دیگر اسناد در کشور انجام دادیم، بیان کرد: ما برای این موضوع آسیبشناسی برگزار کردیم و یک موضوع این است که باید نوعی تقسیم کار ملی برای اجرای سند انجام دهیم؛ یعنی مشخص باشد هربخشی چه مسئولیتی دارد و این از جمله کارهایی است که در الگو برای پاسخگویی دیگر بخشها وجود دارد.
وی افزود: ظرفیتهای کشور محدود است و نمیتوانیم همه خواستهها را به یکباره مطالبه کنیم و به اولویتبندی و برههبندی زمانی نیاز داریم که در الگو انجام شده و مثلا مشخص کردیم در ۱۰ سال اول و دوم باید روی چه مسائلی تکیه کنیم و در خیلی از بخشها و اسناد این کار انجام نشده است.
اکبرزاده درباره کم و کیف برگزاری همایش الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: ما دو همایش را امروز و فردا شروع میکنیم که سیزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت است که مخاطب آن جوانان، دانشجویان، طلاب و اقشار مختلف هستند و عنوان آن را جوانان و الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت گذاشتیم و با نگاه جوانان باید ببینیم که این الگو چگونه است.
وی افزود: بخش دوم که از ۲۰ تا ۲۵ خرداد با نام «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، زمینههای تحقق و ضمانت اجرا» است و مخاطب آن شخصیتهای علمی و پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه هستند؛ بنابراین، موضوع مشترک است، اما مخاطبان آن دو قشر متفاوت جامعه هستند.