به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ پیرامون موضوع افزایش قیمت اینترنت و اختصاص پول آن به صدا و سیما خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی نامه نوشت.
متن این نامه به شرح زیر است:
نمایندگان مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
در رابطه با خبری مبنی بر افزایش قیمت اینترنت که از جانب آقای آذری جهرمی و برخی رسانههای داخلی مخابره شد، بر خود لازم دانستیم که نکاتی را به عرض شما نمایندگان محترم ملت برسانیم.
با عنایت به وضعیت سخت معیشتی و اقتصادی مردم ایران که در اثر کم کاریها و سوءمدیریتهای داخلی و خباثت دشمنان خارجی به وجود آمده و همچنین با توجه به وابستگی بسیاری از کسب و کارها به اینترنت اعم از آموزش مجازی، تجارتهای الکترونیک و ... -خصوصاً در شرایط فعلی کشور و درگیری مردم و اصناف مختلف با ویروس کرونا- افزایش قیمت اینترنت در این شرایط مزیدی بر رنجها و سختیهای مردم خواهد بود و تحقق این اتفاق به دور از اهداف و شعارهای انقلاب اسلامی خواهد بود.
آقای مصطفی طاهری عضو محترم کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ در گفتگوی اخیرشان با رسانهها از برنامهی نمایندگان برای افزایش حق السهم دولت از اپراتورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی به میزان ده درصد و واریز آن به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۳۰۴۰۴ نزد خزانه داری کل کشور، اطلاع داد.
دغدغه مجلس برای اختصاص این درآمد حاصله تا سقف سی هزار میلیارد ریال جهت حمایت از تولید محتوا و فعالیتهای فرهنگی و نظارت بر فضای مجازی برای برطرف کردن نقصانهای فرهنگی در این عرصه قابل تقدیر است، اما این تصمیم نباید منجر به افزایش قیمت بستههای اینترنتی توسط اپراتورها گردد. تضمین یک یا چند نماینده کافی نیست.
در قضیه گرانی بنزین نیز تمام مسئولان تضمین دادند که با افزایش قیمت کالا و خدمات روبرو نخواهیم شد!، اما اکنون ارزیابی صحت ادعاهای مذکور کار دشواری نیست!
اگر بنا بر تامین اعتبار و تعریف محل درآمد است، اولا چرا طرح هایی، چون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات برخانههای خالی همچنان به صورت جدی پیگیری و منتج به نتیجه نمیشود؟
ثانیاً در رابطه با محل اختصاص این درآمدها که صدا و سیما را در نظر گرفته اید؛ باید پرسید:
کدام صدا و سیما؟!
اخیرا آقای فروغی مدیر شبکه سه سیما در مصاحبهای اظهار کرد: ماجرای عادل فردوسی پور آنطور که نشان داده شد نیست، سری از ناراحتی تکان داد و ادامه داد؛ اما متاسفانه رسانه دست اینهاست و قضیه را طور دیگری نشان دادند.
نمایندگان مردم! این صداوسیما که مدیر یکی از بزرگترین شبکههای آن معترف است حتی در بازنمایی یک اختلافِ درون مجموعه ای، چون رسانه نداشته! قافیه را باخته؛ از پس مدیریت خودش هم بر نمیآید. با ۱۷۴۵ میلیارد تومان بودجه، حتی از رساندن پیام خود در رابطه با یک اختلاف درون سازمانی نیز عاجز است، با چه منطقی کارهای بیشتری بر عهده اش میگذارید؟
این همان سازمانی است که اعضایش، چون وحید یامین پور میگویند: صداوسیما سالهاست در مواجهه با سلبریتیها ضعیف عمل میکند و تصمیمات درست نمیگیرد. گویی این سازمان به قیّم نیاز دارد!
این سازمان چطور خلاءهای فرهنگی در عرصهای، چون شبکههای اجتماعی که صحنه ترکتازی سلبریتی هاست را برطرف کند؟
چطور فکر میکنید تنها پیشنیاز مدیریت این عرصه توسط این سازمان منابع مالی است؟ این سازمان با ۱۷۴۵ میلیارد بودجه، با این همه دویدن دنبال اسپانسر و چندهشتاد و روبیکا و برای جذب سرمایه، وضعیت عملکردش همین است که میبینید.
واکنشهای جامعه نسبت به مصوبه اخیرتان را رصد کنید. از مهمترین دلایل جو منفی ایجاد شده، اختصاص این درآمد به "صداوسیماست". گویی کسی ذرهای باور ندارد، این سازمان توان نیل به اهدافِ این تصمیم را داشته باشد. این قضاوت منفی بر اساس عملکرد چندین سالهی همین سازمان شکل گرفته است.
صداوسیما یک رسانه است. وظیفه رسانه، رساندن پیام است. به چه کسی؟ مخاطب. برای ارزیابی موفقیت یک رسانه سادهترین کار پایش نظرات مخاطبین آن رسانه است. مگر مخاطبین صداوسیما جزهمین مردمِ ناراضی اند؟ عملکرد ضعیف این سازمان در طول سالیان اخیر مبرّز است.
در نهایت، دلسوزانه عرض میکنیم که صداوسیمای بی کفایت فعلی که از انجام وظایفِ معمولِ خودش بازمانده و عاجز است، امکان انجام چنین وظایف مهم و سنگینی را نخواهد داشت.
در این زمان کوتاه باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری، امید است که عملکرد شما مدعیان انقلابیگری، مردم را از مشارکت در انتخابات ناامید نکند؛ و من الله التوفیق
بسیج دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ