محمدحسین نیکبخت، دبیر روابط عمومی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی (ره) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در شرایط فعلی ایران در مذاکرات از جایگاه ضعف برخوردار است. با این وجود این مذاکرات هیچگونه منفعتی برای ملت ما نخواهد داشت مگر برای اعضای ستاد انتخاباتی وین، که برای در قدرت نگه داشتن خود از آن استفاده کنند.
وی افزود: تاریخ چهل ساله جمهوری اسلامی به ما نشان داده که آمریکاییها هیچ وقت با ما کنار نمیآیند و اشغالگران قدس دست از عملیاتهای تروریستی بر نمیدارند. برای فهم تاریخ کافی است به ۹ ماه قبل برگردیم. یعنی زمانی که اسرائیلیها توانستند مرکز مونتاژ سانتریفیوژ نطنز را منفجر کنند و چند ماه بعد از آن دانشمند ارشد هستهای مارا به رگبار گلوله ببندند و به شهادت برسانند.
نیکبخت اظهارداشت: دولت ایران باید به جای مشتاق نشان دادن خود به احیای برجام و مذاکرات مجدد، از تاکتیک قهر برای جلوگیری از زیادهخواهی آمریکا و سوءاستفادهی رژیم صهیونیستی بهره ببرد. بایدن در زمان کاندیداتوری بعضاً سخنانی تساهل جویانه در قبال ایران میگفت، اما بایدنی که به ریاست جمهوری آمریکا رسیده با بایدن ابتدای مسیرش فرق میکند، چرا که آمریکا هرگز موضعی بر خلاف فرزند ناخلف خود نمیگیرد و گفتمان اسرائیل را در برابر ایران اعمال میکند. کما اینکه ما شاهد همان تحریمهای حداکثری در دولت دموکرات وقت ایالت متحده میباشیم و آنها ذرهای از تحریمها و تهدیدات زمان ترامپ جمهوریخواه کوتاه نیامدهاند.
وی بیان کرد: چندی قبل بود که بلینکن وزیر وقت امورخارجه آمریکا گفته بود ایران فقط چند هفته یا چند ماه با ساخت بمب اتم فاصله دارد. این حرف همان تحلیلی است که اسرائیلیها در قبال انرژی هستهای ایران وضع کردهاند که نشان از همراستایی این دو غده سرطانی در قبال ایران است. پس به همین خاطر است که آمریکاییها مشتاق به مذاکرات جدیدی هستند که جدای از برجام باشد. مذاکراتی که به گفته دولت بایدن، اگر میخواهند لغو تمامی تحریمها را در پی داشته باشد ایران باید غنیسازی را متوقف کند.
این فعال دانشجویی گفت: مواضعی که از دولت بایدن به گوش میرسد کاملاً بر خلاف حرف قطعی جمهوری اسلامی ایران است. مذاکرات وین به ظاهر وظیفه اش با همپیمانان اروپایی آمریکا است و سیاستهای خرابکارانه و تروریستی به سردمداری رژیم اشغالگر قدس است. پس نقشه در وین اینطور هست تا با زمین زدن صنعت هستهای ایران، جمهوری اسلامی را به دره سقوط نزدیکتر کنند؛ البته آمریکاییها برای نگه داشتن دولت غربگرا بر رأس دولت ایران، اقدام به دادن امتیازات نمادینی مثل آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شده ایران خواهند کرد تا با این اقدامات در دست دولت غربگرا شکلاتی گذاشته باشند.
نیکبخت بیان کرد: ارتجاعیون به ظاهر ایرانی با جوایز پوچ بایدن، از ثمربخش بودن این مذاکرات در انتخابات خواهند گفت و ضریب پیروزی خودشان را در ۱۴۰۰ بیشتر خواهند کرد و این کشور را دوباره چهارسال به عقبتر بازمیگردانند. اگر چه آقای روحانی امروز تأکید میکند که از مذاکرات وین نترسید، ولی در همین فرصت باقیمانده نیز با انجام مذاکرات، قصد دارد زمینه را برای پیروزی همفکرانشان در انتخابات فراهم کند.
وی افزود: پس در شرایط فعلی ایران در مذاکرات از جایگاه ضعف برخوردار است. این مذاکرات هیچگونه منفعتی برای ملت ما نخواهد داشت مگر برای اعضای ستاد انتخاباتی وین، که برای در قدرت نگه داشتن خود از آن استفاده کنند. نمونه آن را انتخابات مجلس دهم شاهد بودیم که مقامات ارشد ایران چطور ذلیلانه خواهان امتیاز در مذاکرات بودند، چرا که برای احیای پیکر برجام به مجلسی همسو نیاز داشتند.
نیکبخت اظهار داشت: خواسته ما از دولت این است تا با لغو مذاکرات وین بیش از این در برابر دشمن اهمال به خرج ندهد و به گفته مقام معظم رهبری به ظرفیتهای داخل تکیه بزند و با کار کردن در این چهار ماه باقیمانده دعای خیر ملت ایران را بدرقه راه خود کنند.