به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ششمین موج بلند تغییرات فناورانه در دنیا شکل گرفته است. موجی که با بروز فناوریهای نوظهور دیجیتال به ویژه هوش مصنوعی، کلان دادهها و پردازش ابری، اینترنت اشیا، زنجیرههای بلوکی، فناوریهای مجازی سازی (AR و VR) و سیستمهای هوشمندسازی به صورتی گسترده در حال شکل دادن به دنیایی جدید از ابعاد فناورانه در دنیا است.
دنیایی که با احتمال زیاد ششمین موج بلند تغییرات فناورانه، اجتماعی و اقتصادی را با خود به همراه میآورد و بر شانههای دو موج قبلی یعنی الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات سوار میشود. به همین دلیل ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامهای تدوین کرده و در راس آن حمایت از پژوهشهای کاربردی و توسعه پژوهشهای بر لبه فناوری را قرار داده است.
این پژوهشها تاثیری مستقیم و ماندگار در توسعه این صنعت رو به رشد جهانی در کشور دارد و میتواند کلید اصلی ورود درست و اصولی کشور به این حوزه فناورانه باشد و ایدههای نو و خلاق را نیز به این حوزه تزریق کند.
در کنار این کار، ستاد «حمایت از ترویج و توانمندسازی»، «کمک به توسعه زیستبوم و فضاهای استارتاپی»، «جهتدهی به تامین مالی نوآوری برای حمایت از این فناوریها و اجرای پروژههای پرچمدار با بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای بزرگ دانش بنیان» و «مشارکت با بخشهای خصوصی و دولتی و همچنین کمک به همکاریهای بینالمللی و صادرات» را نیز در اولویت قرار داده است.