گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، * تابستان ۱۴۰۰ به نیمه رسیده است. سالی که دنیا هنوز با کرونا درگیر است و در ایران، موج پنجم آن جولان میدهد. دانشگاهها تعطیلات تابستانه را به تعطیلات کرونایی اضافه کرده اند و چند هفتهای کادر اداری به خانه هایشان رفته اند تا از ابتدای شهریور، بخشهای اداری دانشگاهها باز شود. کلاسهای ترم تابستانی ادامه دارد. از سوی دیگر، در آسمان سیاست کشور، در این هفته رئیس جمهور سیزدهم در حسینیه امام خمینی (ره) و از دست رهبر انقلاب حکم تنفیذ خود را گرفت و وارد پاستور شد. با برگزاری مراسم تحلیف در صبح پنجشنبه، رئیسی به صورت رسمی زمام امور کشور را به دست گرفته و حالا باید اعضای کابینه اش را مشخص کند.
انتخاب وزیر علوم از یک سو و تغییر در مدیران میانی این وزارتخانه در دانشگاه ها، برای دانشجویان از اهمیت بسزایی برخوردار است. دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور در نامههایی از آیت آلله رئیسی خواسته اند تا نسبت به تعیین وزیر علوم، حساسیت به خرج دهد.
مثلا دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد دغدغه انتخاب رئیس این دانشگاه را دارند یا دانشجویان دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی نگران انتصابات در وزارت آموزش و پرورش هستند.
بیشتر بخوانید:
واکسیناسیون کرونا با قوت بیشتری در جریان است. دانشگاههای علوم پزشکی کشور در این اقدام ملی نقش اصلی را دارند، اما گروههای مختلفی مانند گروههای جهادی دانشجویی به میدان آمده اند تا بر روند آن سرعت بخشند. واکسیناسیون دانشگاهیان هم آغاز شده و مراکز در دانشگاههای مختلف کشور برای تزریق واکسن به دانشگاهیان و عموم مردم راه اندازی شده است. دانشگاه آزاد مشهد نیز بخشی از امکانات خود را برای تسریع در روند تزریق واکسن به کار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان جهادگر در هفته گذشته به ادامه کمکهای مومنانهای که به مناسبت عید غدیر راه اندازی کرده بودند، ادامه دادند. در قزوین دانشجویان ۸۰۰ وعده غذای گرم بین نیازمندان توزیع کردند. جهادگران خراسان شمالی در نقاط مختلف این استان بیش از ۱۶۰۰۰ پرس غذای گرم در شهرهای این استان به نیازمندان اهدا کردند. در چهارمحال و بختیاری نیز دانشجویان ۲۵۰۰ نفر را در میهمانی عید غذیر شرکت دادند.
بیشتر بخوانید:
بحران آب در تابستان بیشتر جلوه گری میکند. این روزهای سخت را علاوه بر مردم استانی خشک مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و ... در استانهایی هم که باید اثر کمتری از خشکسالی باشد، مشاهده میشود. تالاب صالحیه البرز در حال خشک شدن است. تالابی که اگر خشک شود، هم گونههای جانوری متعددی محل زندگی خود را از دست میدهند و هم ریزگردها امان از مردم کرج، اشتهارد و کمال شهر و شهرهای استان البرز میگیرد.
بحران ملی آب امری انکارنشدنی است. با اینکه این روزها مصداق بارز آن را در خوزستان دیده ایم، اما این خطر در سراسر کشور مشاهده میشود. در واقع خوزستان امروز مصداقی از یک بیتدبیری در حوزه آب است. این موضوع در حالی است که از مدتها قبل تمام مشکلات امروز قابل پیشبینی بود؛ اما سوال اساسی اینجاست که آیا وضعیت دیگر استانها از خوزستان بهتر است؟
اگر بخواهیم به مواردی در این زمینه اشاره کنیم، میتوان به کم آبی در استان خشک سمنان اشاره کرد. سمنان استانی کویری با وسعتی قابل توجه است که با چالشی جدی به نام «کمآبی» مواجه است و اگر این چالش رفع نشود؛ قطعاً این چالش به سدی بزرگ در مسیر توسعه این استان تبدیل میشود.
وضعیت آلودگی هوا که از کم آبی هم ناشی شده، وضعیت سیستان و بلوچستان را هر روز بدتر از گذشته کرده است. یکی از فعالان رسانهای این استان به خبرنگار ما میگوید: سیستان و بلوچستان درگیر یک بی کفایتی بزرگ در سطح دیپلماسی است. بسیاری از مسئولان دولت باید در رابطه با ترک فعل خود محاکمه شوند.
بیشتر بخوانید:
دور جدید انتخابات شورای اسلامی کار هپکو و آذرآب چند وقتی است که باید برگزار شود. اما روند برگزاری انتخابات با مشکل مواجه شده است؛ مسئولان استان مرکزی تصمیم گرفته اند در دور جدید شوراهای اسلامی کار این دو شرکت، کارگران مطالبه گر حضور نداشته باشند و آنان را ردصلاحیت کرده اند. پرونده اعتراض داوطلبان ردصلاحیت شده در حال بررسی است. روند بررسی این اعتراضات طولانی شده و حالا قرار است دور قبلی شورای اسلامی کار در این شرکتها تا پایان شهریور ادامه یابد.
دانشجویان مطالبه گر تبریزی به مشکل کارگران سازمان اتوبوسرانی این شهرستان ورود کرده و نسبت به عدم پرداخت معوقات آنان پیگیر هستند. مسئول واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه سهند به خبرنگار ما گفته که کارگران شرکت اتوبوسرانی تبریز پس از گذشت ۵ ماه از روی کار آمدن شرکت جدید همچنان با مشکل عدم دریافت حقوق سر موعد مواجه هستند.
دانشجویان بسیجی کازرون نیز نشستی با نماینده شهر خود در مجلس شورای اسلامی برگزار کردند و مسائل و مشکلات شهر از جمله به بهره برداری نرسیدن بیمارستان جهرم و ... را بررسی کردند.
ستاد ملی مقابله با کرونا، تهران را ۶ روز تعطیل کرد. اما راههای ورود و خروج به شهرها با دقت بسته نشد. نتیجه این بی نظمی در تصمیم گیری، وضعیت بحرانی در شهرهایی مانند مشهد شد. با این حال مسئولان مشهدی که حاضر به تصمیم گیری مستقل درباره وضعیت این شهر نیستند؛ در حالیکه مسئولان تهران نشین، اعتنایی به وضعیت بحرانی کرونا در شهرهای دیگر، توجهی نشان نمیدهند.
مطالبه گری از منتخبان شوراهای اسلامی شهر و روستا آغاز شده و دانشجویان بسیجی ارومیه از منتخبان شورای شهر خود خواستند تا هزینههای تبلیغاتی خود را شفاف کنند. به گفته دانشجویان، شفافیت یکی از مصادیق بارز فسادستیزی و عدالت خواهی به شمار میرود.
در حالیکه مردم تأثیر تخریبی کارخانههای صنعتی بر محیط زیست را به خوبی مشاهده میکنند، نگرانیهایی درباره آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی تبریز توسط شرکت کلر پارس مطرح است. دانشجویان از دستگاههای نظارتی میخواهند تا این مساله را با دقت بررسی کنند.
بیشتر بخوانید:
جریان مطالبه گری دانشجویی این روزها مشغول رسیدگی به پروندههایی است که در دوره قبل ریاست جمهوری ایجاد شده است. دانشجویان قصد دارند وضعیت این پروندهها را در دوره سیزدهم ریاست جمهوری نیز دنبال کنند. تابستان و تعطیلات تابستانی فرصت مناسبی است تا دانشجویان به جمع آوری دادهها برای بسط جریان مطالبه گری از مسئولان جدید بپردازند. مطالبه گری در این دوره ریاست جمهوری با قوت بیشتری ادامه خواهد داشت.