به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آرش براری، تعدادی از انجمنهای اسلامی دانشگاهها در نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه پیاده نظام داخلی دشمن در ظاهر میخواهند آسیبهای اجتماعی را بیان کنند، ولی در باطن، پروژه تهاجم فرهنگی را پیاده میکنند، خواستار ساماندهی وضعیت فرهنگی کشور و حمایت از تولید آثار فاخر شدند.
متن این نامه به شرح ذیل است:
تمرکز دشمنان بر روی فرهنگ بیشتر از همه جا است ... هدف و آماج تحرّک دشمنان در زمینهی فرهنگ، عبارت است از ایمان مردم و باورهای مردم. مسئولان فرهنگی، باید مراقب رخنه فرهنگی باشند؛ رخنههای فرهنگی بسیار خطرناک است. نمیخواهیم بگوییم همهی آسیبهای فرهنگی کار بیگانگان است؛ نه، خود ما هم مقصّریم ...، امّا حضور دشمن را هم در زمینهی مسائل فرهنگی نمیتوانیم فراموش کنیم ... یک سؤالی اینجا ممکن است مطرح بشود که بگویند: خب شما میگویید مسئولین کشور حسّاس باشند، چقدر حسّاس باشند؟ آیا این با آزادی ـ که از شعارهای انقلاب است و جزو پایههای جمهوری اسلامی است ـ منافاتی ندارد؟ جواب این است که نخیر، با آزادی هیچ منافاتی ندارد؛ آزادی غیر از ولنگاری است؛ آزادی غیر از رهاسازی همه ضابطهها است.
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی – ۰۱/۰۱/۱۳۹۳
جناب آقای دکتر محمدمهدی اسماعیلی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
سلام علیکم
از دهه هفتاد، رهبر معظم انقلاب به کرات موضوع تهاجم فرهنگی را مطرح کردند و از خطرات ناشی از نفوذ و مدیریت نادرست در عرصه فرهنگ هشدار دادهاند و این درخواست را داشتهاند که برای مقابله با آن، اقدام شود؛ بااینحال، گذشت زمان ثابت کرده است که این هشدارهای مهم از طرف مسئولین امر مورد توجه قرار نگرفته است، گویی عزمی پنهان در رابطه با عمل نکردن به توصیههای صریح رهبری در باب فرهنگ وجود دارد و نفع خود را در ضابطهمند نکردن این فضا میبیند!
طی سالهای اخیر، فضای فرهنگی کشور به خصوص در حوزه هنر آنقدر تنزل پیدا کرده و وخیم شده که به وضعیت بحرانی فعلی رسیده است، وضعیتی که جز ولنگاری فرهنگی نمیتوان نام دیگری بر آن گذاشت. ولنگاری که در سایه ترک فعل و سیاسیکاری مسئولان گذشته، فضا را برای تهاجم هرچه سنگینتر دشمن به باورها و هویت و سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی ملت ایران و مخصوصا جوانان فراهم کرده است و فرصت بسیار مناسبی نیز به پیاده نظام داخلی دشمن داده تا با هدایت سکان هنری کشور، بدون نگرانی از عواقب، به ترویج تولیدات غیرفاخر، مغایر با فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی و بعضا موهن که با سیاهنمایی و قبحشکنی، در ظاهر میخواهند آسیبهای اجتماعی را بیان کنند و در باطن، پروژه تهاجم فرهنگی را پیاده کنند، بپردازند و در عوض، جلوی رشد آثاری که مبلّغ ارزشهای انقلاب هستند را بگیرند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید در برابر رفتار هدایتشده و صحبتهای دیکته شده عده قلیلی از هنرمندان اجارهای که با خدشه وارد کردن به ساحت مقدس هنر، به ستون پنجم دشمن تبدیل شدهاند سکوت کند. در این جنگ ترکیبی همه جانبه، وظیفه مسئولین کشور است که با موضعگیری به موقع و اقدام منطقی و متناسب، مسئولیت خود را در قبال حفظ سنگری که از جانب ملت به آنها سپرده شده به نحو احسن انجام دهند.
امروز ایران نیازمند جهاد فرهنگی است و ما با آثاری همچون سرود سلام فرمانده که با اتکای به نیروهای مردمی و با اخلاص انجام شدند، ثابت کردهایم که توان این جهاد را داریم، اگر عزمی باشد. فلذا ما بعنوان تشکلهای دانشجویی، با اعلام انزجار خود از دستاندرکاران آثار سینمایی که با هدایت دولتها و بنگاههای مالی غربی و صهیونیستی، سعی در تخریب وجهه فرهنگی و دینی مردم ایران دارند، از جنابعالی بعنوان عضوی از کابینه دولت مردمی انتظار داریم که با ساماندهی فرهنگی کشور و حمایت از تولید آثار فاخر، به وظیفه خود در دوران جنگ روایتها عمل کنید.
والسلام علی من اتبع الهدی
اسامی امضاکنندگان این نامه به شرح ذیل است:
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی شهرکرد
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل علوم پزشکی یاسوج
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه چابهار
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل علوم پزشکی قم
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل علوم پزشکی شیراز
انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
انجمن اسلامی دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراک
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای کرمانشاه