به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صالحی،معاون پژوهشی وزارت علوم در مراسم تجلیل از برگزیدگان سازمان همکاری اسلامی کامستک که امروزبرگزار شد، ضمن تبریک به برگزیدگان برنده جایزه کامستک به شعار سال اشاره کرد و گفت: امسال توسط رهبر سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی معرفی شده است که علاوه بر فعالیت علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها ارتباط آن با مسائل اقتصادی به شدت مورد تاکید قرار گرفته است.
صالحی ادامه داد: ما در در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سعی داریم با کمک بقیه بازیگران حوزه علم و فناوری، خروجیهای علمی را به سمت تجاری سازی و بازار سوق دهیم.
وی در ادامه آماری در زمینه فعالیتهای علمی ارائه داد و اضافه کرد: در سال ۲۰۲۱ در پایگاه اسکوپوس بیش از ۷۷ هزار خروجی علمی با نام ایران ثبت شده است. ایران در زمینه تولیدات علمی در پایگاه اسکوپوس رتبه ۱۵ را دردنیا به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که ما در زمینه ارجاعات مقالات نیز وضعیت مناسبی داریم و در رتبه ۱۵ و ۱۶ نیا قرار داریم.
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: در سال ۱۹۹۶ با ۸۵۰ مقاله رتبه ۵۴ دنیا و در سال ۲۰۲۱ با قالب بر ۷۷ هزار داکیومنت رتبه ۱۵ دنیا را به خود اختصاص دادیم؛ بنابراین تمام بازیگران حوزه علم و فناوری در ایران با برنامه ریزی بلند مدت توانستند به چنین جایگاهی برسند.
صالحی گفت: با توجه به اینکه در بین کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه رتبه اول را داریم، ولی برای ما قانع کننده نیست و سعی داریم رتبه خود را ارتقا دهیم.
وی با ذکر این جمله که دانشمندان ما هر ساله محدود به مرزها نیستند گفت: میزان فعالیت مشترک بینالمللی ما افزایش پیدا کرده است. در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۵/۷ درصد از ۲۲ هزار مقاله حاصل همکاریها و فعالیتهای بینالمللی بوده است.
صالحی در مورد پژوهشگاهها، مراکز پژوهشی، قطب علم و فناوری و انجمنهای علمی گفت: ۵۵۹ پژوهشگاه، پژوهشکده ومرکز پژوهشی، ۱۰۷ قطب علمی و ۴۱۹ انجمن علمی در حوزههای علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، معماری و هنر در ایران داریم.