به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی شمسی پور، سخنگوی وزارت علوم در نشست خبری عصر امروز در خصوص حضوری شدن دانشگاه ها گفت: حضوری شدن از ترم دوم سال تحصیلی قبل آغاز شد که تا امتحانات ادامه داشت و تعداد قابل توجهی از دانشگاه ها کلاس ها را حضوری برگزار کردند.
وی افزود: ناآرامی در سال تحصیلی جدید، خانواده ها را نگران کرده بود و تماس های مختلفی داشتیم که تا شرایط آرام شود فرزندانشان به دانشگاه نیایند که یک هفته مجازی بود و از ابتدای هفته حضوری شد.
سخنگوی وزارت علوم ادامه داد: دو روز اول هفته را به صورت حضوری برگزار کردیم که فراخوان هایی را برای تحصن و تجمع از آن طرف مرزها می دادند؛ اما تصمیم وزارت خانه به حضوری بودن است؛ مگر اینکه اتفاقی خاص بیفتد مانند زاهدان که از نظر امنیتی تشخیص دادند که مجازی باشد.
شمسی پور اضافه کرد: حضور دانشجویان در دو روز گذشته روند رو به رشدی داشت که آمارها از توزیع غذا نشان می دهد که اکثریت دانشجویان در دانشگاه بودند که دانشگاه الزهرا در روز اول ۹۰۰ پرس غذا توزیع کرده و یک شنبه ۱۸۰۰ پرس توزیع شده که این مشخص می شود که دانشجویان در دانشگاه ها حضور پیدا کردند.
شمسی پور ادامه داد: ۷۰ با ۸۰ درصد کلاس ها در دو روز گذشته برگزار شده است. برخی از عدم تشکیل کلاس ها برمی گردد به اینکه هنوز دانشجویان نیامدند و تجمعات بیشتر از ۲۰۰ یا ۳۰۰ نفر نبودند. تجمع ها در روز یکشنبه نسبت به شنبه هم کمتر شد و سیر نزولی داشت. هماهنگی ها با روسای دانشگاه ها و نیروی های امنیتی داریم و این تلاش باعث شد که تجمعات کمتر شود.
شمسی پور با اشاره به اتفاقات روز گذشته در دانشگاه شریف گفت: دیروز اتفاقی در شریف افتاد که در سطح جامعه کمتر دیده بودیم؛ شعارهای رادیکال داده شد و فکر می کنیم خط دهی از جای دیگر رخ داده است. هیچ وقت چنین عباراتی را طی سال های اخیر از دهان دانشجو نشنیده بودم. به نظرم طراحی اتفاق افتاد که عبارات زشتی استفاده شود. فکر می کنم دانشجو هیچ وقت به این سمت نمی رود به خصوص دانشگاه شریف که یکی از بهترین دانشگاه های منطقه است.
وی افزود: اتفاقی که در دانشگاه شریف افتاد، کار دانشجویان و نخبگان ما نیست و نباید دانشجویان از این عبارت های زشت و زننده استفاده کنند. تند شدن این فضا باعث شد که رئیس دانشگاه از وزیر علوم خواست که به دانشگاه بیاید و فضا را آرام کنند.
سخنگوی وزارت علوم با اشاره به اینکه از جهت حقوقی همکاری با کشور متخاصم از جمله ارسال فیلم حتما جرم محسوب می شود، گفت: به بهانه اتفاقی که افتاد، کل اسلام در برابر کفر قرار گرفته است. ما ساز و کار و چارچوبی برای برخورد با اتفاقات دانشگاه داریم البته اگر جنبه امنیت ملی نداشته باشد. به طور مثال اگر استادی کلاسی تشکیل نداد ما در ابتدا پدرانه برخورد میکنیم و بارها تذکر می دهیم و در نهایت برخورد خواهیم داشت. نگاه روسا به دانشجویان نگاه پدر به فرزندش است.
شمسی پور گفت: به خاطر فراخوان های ضد انقلاب اطراف دانشگاه آرام نبود و وزیر علوم با حضور در دانشگاه تلاش بر آرام شدن دانشگاه و خروج دانشجویان از دانشگاه داشت و گفتگویی هم میان اساتید و وزیر علوم شکل گرفت و وزیر علوم قول پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی داد و به دانشجویان تذکر داد که باید قوانین کشور رعایت شود.
سخنگوی وزارت علوم گفت: تصمیم نهایی وزارت علوم به حضوری شدن آموزش ها است؛ مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد و شورای تامین استان تصمیم به مجازی شدن بگیرد. شرایط دانشگاه ها غیر عادی نیست و می توانند کلاس ها را حضوری برگزار کنند.
وی در ادامه با اشاره به توصیه های وزیر علوم به دانشجویان گفت: توصیه های وزیر علوم به قانون گرایی و حفظ حرمت دانشگاه بود.
سخنگوی وزارت علوم تصریح کرد: آمار قطعی از دانشجویان بازداشتی وجود ندارد و بخش عمده دستگیری ها در آشوب های خیابانی بوده است. داخل دانشگاه کسی را دستگیر نمی کنند و در صورت تخلف، دستگیری در بیرون دانشگاه است. از نظر قانونی رئیس دانشگاه می تواند از نیروهای نظامی درخواست کمک داشته باشد.
شمسی پور با اشاره به اینکه چند هزار نفر از اساتید بیانیه دادند و از مواضع نظام دفاع کردند و درصد خیلی بالایی از کلاس ها تشکیل شده است، گفت: برخی اساتید هم معترض بودند و بیانیه دادند اما هیچ حرفی از عدم تشکیل کلاس زده نشده است. تعداد معدودی هم هستند که مصاحبه می کنند و عملا کلاس تشکل نمی دهند اما رویه ما گفتگو و برادری است تا این دوستان به فضای دانشجویی و رسانه ای کمک کنند تا دانشگاه به آرامش برسد.
سخنگوی وزارت علوم ادامه داد: از دانشگاهیان درخواست می کنم به گفتگو رو بیاورند؛ هرچقدر گفتگو کنیم ضرر ندارد و راحت تر به تفاهم می رسیم حتی اگر به تفاهم نرسیم، حداقل توانستیم ارتباط برقرار کنیم. هرچقدر به سمت استادیومی شدن برویم، فضا ملتهب تر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه روسا تلاش خواهند کرد که به دانشجویان کمک کنند و فضای حضور دانشجویان را به ۱۰۰ درصد برسانند، گفت: اگر دانشجویی بازداشت شده و جرم کوچکی انجام داده و یا پشیمان است تلاش کنیم این ها آزاد شوند و اگر هم افرادی کماکان بازداشت هستند به دلیل این است که اتهام خاصی دارند و مستنداتی علیه آن ها وجود دارد.