به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرشته روح افزا، عضو شورای انقلاب فرهنگی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران طی نشستی با موضوع جایگاه زن در اسلام و غرب که از سوی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد گفت: یکی از مهمترین علل نداشتن تمایل به ازدواج رسمی در غرب عدم اعتماد طرفین به یکدیگر برای ادامه زندگی است؛ بنابر این افراد سعی میکنند برای مدتی قبل از ازدواج رسمی زندگی مشترک داشته باشند تا شناخت بیشتری کسب کنند که گاهی این زندگی تا ۱۰ سال وبیشتر با داشتن چند بچه ادامه پیدا میکند و به همین دلیل در خیلی از مراسم ازدواج بچهها به عنوان ساقدوش حضور دارند.
وی افزود: دلیل بعدی را میتوان در قوانینی که برای حمایت از زنان تدوین شده جستجو کرد. برای مثال در وقت طلاق نیمی از دارایی مرد باید به زن بخشیده شود. به همین دلیل مردانی که از تمتع مالی بیشتری برخوردارند تمایل زیادی به ازدواج رسمی ندارند؛ و یا اینکه، چون به زنان بدون همسر با داشتن بچه کمکهای نقدی و یارانه تعلق میگیرد، زنانی که از این امتیاز برخوردارند تمایل به ازدواج رسمی ندارند. در حقیقت این قوانین به نفع خانواده نیست. شاید در ظاهر به نظر برسد که به نفع زنان است، اما بعضی از این قوانین در جهت عدم شکل گیری خانواده عمل میکنند.
روح افزا بیان کرد: از اثرات بسیار نا مطلوب خانواده غیرسمی این است: که بعد از زندگی موقت و جدا شدن زن و مرد از یکدیگر بعضا تا مدتهای مدیدی فرزندان و پدران همدیگر را پیدا نمیکنند و یا از وجود هم بی خبرند و یا گاهی به علت بی بندوباری در روابط، فرد دیگری به غلط به عنوان پدر به بچهها معرفی میشوند و فرزندان بعد از سالها تازه متوجه میشوند که پدرشان فرد دیگری است. در اینجا مجال این نیست که اثرات و آسیبهای روحی و اجتماعی اینگونه روابط را بر فرزندان و والدین بررسی کنیم، زیرا خود مقوله بسیار مفصلی خواهد شد. یکی از مهمترین مسائلی که در حال حاضر تیترهای خبری کشورهای امریکا و انگلستان را به خود اختصاص داده است موضوع کشته شدن بچهها به دست مادرانشان میباشد؛ که از امار نسبتا بالایی نیز برخوردار است.
وی اظهار کرد: علی رغم حمایت سنگین قانون و پلیس از کودکان و زنان در برابر ضرب و شتم زنان بازهم هر روزه تعداد زیادی از زنان مجروح و مصدوم میشوند؛ که علت آن میزان بالای خشم به دلیل خیانت زن و مرد نسبت به یکدیگر است.